Middagstippset!

Kawakex

Stay pretty, die young.
Gick med
26 Sep 2006
Ort
Vid Kusten
Hoj
Kawasaki ZXR
Hej allihop!
Tycker ni också det är svårt att komma på vad ni ska laga för mat ibland, och är trötta på alla att laga samma gamla rätter. Här tänkte jag att man kunde dela med sig av sina bästa recept både middagar och efterrätter.
Jag får väl börja:

Kycklingflie med permesan och vitlök.
3-4 kycklinfileer salt och vitpeppar
3 dl matlagningsgrädde riven permesan ost
3 vitlöksklyftor 1 tärning hönsbuljong

Smörj en ugnssäker form, skär kycklingfilleerna i småbitar och lägg i formen, salta och peppra, strö över önskad mängd permesanost och pressa över vitlöken. Slå på grädden, och smula över buljongtärningen.
Gratinera i ugnen på 175 grader i 50-60 min, ös grädden ofta.

Serveras med jasminris och en grönsallad. Gärna lite vitt vin att dricka till.:tummenupp
 
Kawakex skrev:
2562868 Hej allihop!
Tycker ni också det är svårt att komma på vad ni ska laga för mat ibland, och är trötta på alla att laga samma gamla rätter. Här tänkte jag att man kunde dela med sig av sina bästa recept både middagar och efterrätter.
Jag får väl börja:

Kycklingflie med permesan och vitlök.
3-4 kycklinfileer salt och vitpeppar
3 dl matlagningsgrädde riven permesan ost
3 vitlöksklyftor 1 tärning hönsbuljong

Smörj en ugnssäker form, skär kycklingfilleerna i småbitar och lägg i formen, salta och peppra, strö över önskad mängd permesanost och pressa över vitlöken. Slå på grädden, och smula över buljongtärningen.
Gratinera i ugnen på 175 grader i 50-60 min, ös grädden ofta.

Serveras med jasminris och en grönsallad. Gärna lite vitt vin att dricka till.:tummenupp

Det där lät inte dumt, dessutom finns allt hemma sånär som på osten.
Tackar! :tummenupp
 
Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)
 

Bifogat

  • entrecote.JPG
    entrecote.JPG
    52 KB · Visningar: 147
  • PESTO.JPG
    PESTO.JPG
    36.6 KB · Visningar: 132
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)
Markus det ser vrålgott ut :dräggla
 
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)


MMMM låter gott..
men vad är det i och hur gör man Purjolökstzatsiki???
för detlät spänninde, älskar ju vanlig tzatsiki..
 
Kawakex skrev:
2562868 Hej allihop!
Tycker ni också det är svårt att komma på vad ni ska laga för mat ibland, och är trötta på alla att laga samma gamla rätter. Här tänkte jag att man kunde dela med sig av sina bästa recept både middagar och efterrätter.
Jag får väl börja:

Kycklingflie med permesan och vitlök.
3-4 kycklinfileer salt och vitpeppar
3 dl matlagningsgrädde riven permesan ost
3 vitlöksklyftor 1 tärning hönsbuljong

Smörj en ugnssäker form, skär kycklingfilleerna i småbitar och lägg i formen, salta och peppra, strö över önskad mängd permesanost och pressa över vitlöken. Slå på grädden, och smula över buljongtärningen.
Gratinera i ugnen på 175 grader i 50-60 min, ös grädden ofta.

Serveras med jasminris och en grönsallad. Gärna lite vitt vin att dricka till.:tummenupp

Det låter riktigt gott, när kan jag komma över på middag?
Jag tar med en flaska vitt och gott humör...:tummenupp
 
hojbrud skrev:
2563075 MMMM låter gott..
men vad är det i och hur gör man Purjolökstzatsiki???
för detlät spänninde, älskar ju vanlig tzatsiki..

Man gör den som en vanlig fast byter gurkan mot purjolök, antingen för att spela viktig eller för man helt enkelt inte har gurka. Jag gjorde det på grund av förstnämnda om jag minns rätt. :yoparty
Och vad som är i annars är ju då Turk-yoghurt, salt, olivolja och vitlök.
 
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)
Hur har du mage att lägga upp dom där bilderna, du måste tänka på alla ungkarar som finns på detta forum:ajjabajja
 
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)


:tummenupp Nu vet jag vad pappa ska få för mat på fredag när han fyller år. Jag tackar och :Bugar
 
Blev hon bannad nu när hon äntligen lyckades med en bra tråd?


Edit; nej, jag kan inte bidra med nån större matlagning eftersom jag är kass, men kom gärna med nåt lättlagat som går fort, sånt uppskattas. Ringa hemkörningspizza kan jag redan, så inga tips om det.
 
Lättlagat o gott.

Pasta med bacon o röd lök, skitenkelt o rackarns så mycket godae än korv o mos
 
Jag kan bidra med någor som är redigt gott.

Risgratäng.

Koka 3dl ris (eller mer beroend på hur stor ungsform man använder)
Bryn 1 pkt baconbitar (finns färdiga bitar att köpa) och
1 gul lök

Varva kokt ris och bacon/lök i en ungsform.

Gör en gratäng sås och slö över riset.

Smält 2 msk margarin i en kastrull slå i vetemjöl tills de blir en tjock smet, säpd med mjölk till en tjock sås, krydda med salt och vitpeppar, slå i en burk räkor.

Gratinera i ugnen på 275 gradet till fin färg.
(riven ost om de så önskas)

Enkelt och väldigt gott kan jag säga :)
till kan man ha en sallad och rosta lite bröd eller baugetter ost och nå gott att dricka (vare sig de är vin eller läsk)
:tummenupp
 
Last edited:
Markus skrev:
2563725 Det där är lite snävt, kan du bredda lite? :rolleyes:

Ok, 10 minuters förberedelser (eller iallfall arbete), kok och ugnstid av mindre betydelse. Man skall klara sig med 'basprylar', olja, salt, peppar, matlagningsgrädde (eller vad man nu gör sås av) och normalt funtade grejjor (=okända bengaliska kryddor som plockas i månskenet på torsdagar går bort).

Pasta går väl också hyffsat bort inte som middag, men som förslag då till och med en komplett köksfobiker (=moi) kan röra ihop en bra pasta utan att riskera några bestående skador.
 
Kakan skrev:
2563751 Jag kan bidra med någor som är redigt gott.

Risgratäng.

Koka 3dl ris (eller mer beroend på hur stor ungsform man använder)
Bryn 1 pkt baconbitar (finns färdiga bitar att köpa) och
1 gul lök

Varva kokt ris och bacon/lök i en ungsform.

Gör en gratäng sås och slö över riset.

Smält 2 msk margarin i en kastrull slå i vetemjöl tills de blir en tjock smet, säd med mjölk till en tjock sås, krydda med salt och vitpeppar, slå i en burk räkor.

Gratinera i ugnen på 275 gradet till fin färg.
(riven ost om de så önskas)

Enkelt och väldigt gott kan jag säga :)
till kan man ha en sallad och rosta lite bröd eller baugetter ost och nå gott att dricka (vare sig de är vin eller läsk)
:tummenupp


Ett bra tips!
Men kan man hoppa över säden i mjölken? ;)
*sorry kunde inte låta bli, du får slå på mig när vi träffs*
:lrof

Nu går jag och tränar istället!
 
Dr.Bike skrev:
2563766 Ett bra tips!
Men kan man hoppa över säden i mjölken? ;)
*sorry kunde inte låta bli, du får slå på mig när vi träffs*
:lrof

Nu går jag och tränar istället!


:sissy jaja jag glömde P:et men nu är de i alla fall åtgärdat

(du vet att jag inte alls slår dej när vi träffas, bara nyper dej hårt ;) :lol)
 
Nyheter
BMW Motorrad Concept RR

Under den prestigefyllda ut...

Snart dags för Custom Bike Show

Förra året firades den 50:e...

KTM säkrar investerare och gasar vidare

KTM har meddelat en viktig ...

Motorcykelbranschen presenterar ”Safe Ride to the Future 3.0”

Genom att bygga vidare på f...

Bara en månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu är det bara en månad til...

En månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu börjar det dra ihop sig ...

Vinnn en CTEK CT5 Powersport!

Svara på några enkla frågor...

Försvarsmakten väljer Yamaha XT250 som ny ordonnansmc

Yamaha Motor har vunnit en ...

Vinnarhjälmen utlämnad

Robin Axelsson lämnar över ...

Yamaha XT250 ny ordonnansmotorcykel för Försvarsmakten

Yamaha Motor Europa NV fil ...

Back
Top