Recent content by Nikk0

  1. Nikk0

    Ventilstyrningar, gjutjärn vs brons?

    Eller så kör man med brons av något slag så man kan ha betydligt mindre spel mellan ventil och styrning. Bara fördelar. Man behöver inte ha en bigblock med 20mm lyft för att använda brons.
  2. Nikk0

    Ventilstyrningar, gjutjärn vs brons?

    Vad för storlek på skaften är det? Jag rekommenderar att montera k-liners (sleeves) i befintlig styrning. Finns med oljespår i, går att köra väldigt tajt spel på dom och det blir väldigt bra hållbarhet.
  3. Nikk0

    Få bort lagerbana från nedre styrkrona ?

    Jag lägger en avdragarplatta bakom lagret och pressar på axeln, enkelt och inget krångel.
  4. Nikk0

    Istället för JB Weld?

    Fast jag har kört med jb weld och e85. Har dock inte kännt på den om den blivit mjuk efter körning eller så men vid renovering av toppen så kändes epoxyt som vanligt.
  5. Nikk0

    Istället för JB Weld?

    Har faktiskt använt biltemas vita epoxy i ett par toppar, det sitter kvar. Även med e85. Annars är belzona 1111 riktigt bra.
  6. Nikk0

    Overkliga verkstadspriser

    Mycke gnäll, gör det själva eller starta eget och gör det till det priset ni själva vill betala för jobbet så ska ni få se hur bra det går... Det är alltid någon annan som är girig, ellerhur? För du själv är ju aldrig girig, du tackar nej till löneökning, vill själv inte köpa en fet hoj? En...
  7. Nikk0

    Ktm 640 renovera?

    Har renoverat ett gäng såna toppar, styrningarna har varit ganska slitna i alla så det kan vara värt att kolla ! ? Jag vet inte hur långt dom topparna hade gått... Mvh
  8. Nikk0

    En ventils spel långt från de andra (RF900)

    Ser bra ut dedär :)
  9. Nikk0

    En ventils spel långt från de andra (RF900)

    Ser ok ut på ventilen, kanske lite väl brett men men, kör på det. Du kan även tusha sätet, dra 6 st streck rätt över sätet och gnugga in ventilen mot sätet utan slippasta, då ser du om det är anligg överallt även på sätet.
  10. Nikk0

    En ventils spel långt från de andra (RF900)

    Oj den ventilen va sliten, sätet är nog inte så fint heller. 1.8mm brett skrev du, så ska det garanterat inte vara, det är lika brett säte som en gammal jänkemotor...
  11. Nikk0

    En ventils spel långt från de andra (RF900)

    Hur känns ventilens spel i styrningen på den jämfört med dom andra insug? Styrningen kanske är dålig på den, det kan vara därför den har gått ner sig i spel. Värt att kolla upp !!
  12. Nikk0

    Heningsolja?

    Sunnen säljer flera sorter, det finns bla en vegetabilisk olja. Det va den jag tänkte på. Dom andra är säkert aggresiva.
  13. Nikk0

    Heningsolja?

    Trego maskin säljer riktig heningsolja, det kladdar en hel del när man henar och att få hydraulolja på kläder och hud är inte att föredra i det långa loppet.
  14. Nikk0

    Putsa portningen.

    Jag kör alltid med filad yta i dom värsta topparna. Hur långt har motorn gått? sporthojar med runt 3-4000 mil brukar alltid vara slut i styrningarna o säten... även dåligt centrerat säte är vanligt. Men motorerna går förvånansvärt bra ändå.
  15. Nikk0

    Renovera nicasilcylinder, vem gör det bäst?

    Kolla med firmorna här i Sverige, någon kanske har utbytes på hyllan. Blixtensracing, racingkonsult, nikasilproffsen bla. Blixtens har jag anlitat för reparering av snöskotercyllar, inget att klaga på där.
Top