Bitcoin

Har ni investerat i Bitcoin ännu?


  • Antal röstningar
    0

RR:Benny

Äldre än gatan du kör på
Gick med
10 Oct 2003
Ort
Världsmetropolen Kungsängen
Hoj
CBR1000 plastraket från det glada 80talet
rb benny.. hur många tjejer kör ??+ emot folk tiggar -s- men snart jul jo :Bugar

Otroligt nog... är det fler tjejer än killar, som kör med dem.
(jag är inte längre med i styrelsen (pga tidsbrist) därav att jag inte såg det som tiggeri ;o)

2 Hjuls största och viktigaste (enl. mig) uppgift, är ett erbjuda ungdomar att prova på racing.
Under 2012 när jag var ordförande, hade vi ett ca 15st killar & 26 tjejer, som fick lära sig köra hoj på bana. De flesta hade aldrig tidigare ens kört moped. Ett gäng av dem tävlar nu.

(Bl.a kör den här tjejen med oss: http://feliciawedell.shapemeup.se/category/roadracing/ ) :tummenupp


Föreningen skulle inte överleva utan ekonomiskt stöd från banägare, klubbar, Svemo & SMC.... bl.a fick 2 hjul, en egen hoj till Prova På, en RS125:a från Essos minnesfond, via SMC. (Esso var en av grundarna till föreningen)

Men dom ligger alltid på gränsen ekonomiskt och snurrar idag runt på småpengar.... men skulle kunna utföra så mycket mer med en större plånbok...

God Hjul på dig...
//
Benny
 

Josef

Blicken framför allt!
Gick med
20 Dec 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59, Enfield Taurus 325 diesel -00
Jag håller i mina 2 och tror på mer rally efter en tids instabilitet. Mest för att det är kul att äga och "att ha varit med".
 

350

Bannad
Gick med
9 May 2013
Ort
linköping
Hoj
benelli 750sie
varför sälja ???? gått upp upp upp mer än 59 euro på 3 timmar.. det gör dina spar pengar i deg banken seb inte på ett år..:rolleyes:
 

350

Bannad
Gick med
9 May 2013
Ort
linköping
Hoj
benelli 750sie
r.r.benny. har tagit kontakt. med felicia via sms. ang sponsorskap . av år 2014... god förhjul bakhjul reservhjul själva...:)
 

Thorped

Gudomlig sporthojare
Gick med
8 Jun 2007
Ort
Göteborg
Hoj
Triumph Tiger 955i
uppe i 700euro nu. ler bara ler ...
Ja jag har sagt till mig själv att jag ska hålla mina 1,7 coins i 3 år, får se hur det går med det men hur långt tror du kursen kan stiga, 100 000 $/coin? Ska nog börja mine:a Litecoin/Bitcoin så småningom också.

Förresten kan du inte skänka musikhjälpen en slant? :)
 

350

Bannad
Gick med
9 May 2013
Ort
linköping
Hoj
benelli 750sie
thorped håll dom kvar en tid mer. går up o ner just nu. 550 igår 789idag lite ner nu..men hämtar sig igen . så slå kall vatten i blodet... satsade 100dollars 2009 i dag rik ;))) blir ingen kolaps som många tror . .0 hjärnar dom...
 

350

Bannad
Gick med
9 May 2013
Ort
linköping
Hoj
benelli 750sie
685 nu -- på väg upp mot himlen stigande stigande hela natten me like it now ha ha
 

Harmon Rabb

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 May 2004
Ort
Helsingborg
Hoj
Ducati
Nu är den här. Sveriges första växlingsautomat för den virtuella valutan bitcoin. "Folk har redan börjat fråga om den i Gallerian", säger Ludvig Öberg, 19, som köpt in maskinen till Sverige.

Under måndagskvällen var det premiärfest och pressvisning för Sveriges första bitcoinautomat vid hotell Hilton vid Slussen i Stockholm.

”Det känns kul. Jag vill i första hand stödja bitcoinkulturen i Sverige. Men det finns en efterfrågan så jag hoppas givetvis kunna tjäna pengar på detta också”, säger Ludvig Öberg som köpt in maskinen till Sverige.

Dagens industri möter den 19-åriga bitcoinentreprenören och hans affärspartner Frank Schui innan premiären för en första demonstration. De konkar fram den 55 kilo tunga automaten och ställer den i fikarummet, intill pingisbordet på Sup 46, kontorshotellet där de båda jobbar.

Sedan demonstrerar Öberg hur ett köp går till. Han börjar med att välja språk på pekskärmen. Sedan scannar han in en så kallad QR-kod från en app i mobiltelefonen. När han är klar med detta matar han in en 20-lapp. Någon sekund senare surrar det till i mobilen och vi kan se att han tagit emot 3,32 milli-bitcoin i sin virtuella plånbok.

Ludvig Öberg köpte maskinen från bolaget Lamassu i USA för motsvarande 33.000 kronor, men betalade i bitcoin. Att han som 19-åring har råd med denna investering hänger ihop med att han var tidig med att köpa in sig i den så kallade kryptovalutan. Sedan början på året har värdet på bitcoin 70-faldigats till cirka 900 dollar per enhet. Detta trots att ytterst få butiker accepterar valutan som betalningsmedel.

”Bitcoin är fortfarande mest hajp. Men på lite sikt är detta en valuta som är fri från transaktionskostnader. Precis som internet har den ingen central autoritet”, förklarar Frank Schuil på engelska med holländsk brytning.

Han är vd för Safello, ett svenskt företag som växlar bitcoins och som ska sköta själva handeln i Ludvig Öbergs automat.

”Vi hoppas att den här maskinen ska stänga gapet mellan den traditionella världen och bitcoin samhället”, säger Frank Schuil och tillägger att Safello just nu säljer bitcoin för flera miljoner kronor i månaden.

Förhoppningen är att automaten ska stå i köpcentrumet Gallerian, över gatan från kontoret i centrala Stockholm, redan i januari nästa år.

Men innan dess måste Ludvig Öberg och Frank Schui lyckas implementera ett id-verifikationssystem som kopplar automaten till Safellos användardatabas. Först då lever man upp till Finansinspektionens krav och undviker att maskinen används för penningtvätt.

”Om vi inte gör det skulle maskinen snabbt fyllas med svarta pengar”, kostaterar Ludvig Öberg kallt.

Från Dagens Industri

Så en Bitcoinautomat kostar alltså "bara" 33 000 kr och man får det att låta otroligt att en 19 åring har råd med en sådan. Bara en sådan sak. Sedan om nu företaget Safellos sköter handeln kan undra hur mycket Ludvig har att tjäna på en fysisk automat i en galleria när man kan köpa Bitcoins över nätet. Vad finns det för fördelar? Vad är det för kostnader som finns när man köper och säljer Bitcoins? Finns det någon skillnad i om man köper det på nätet eller via en bankomat som Ludvig nu implementerar sett till köp och säljkostnader?
 

350

Bannad
Gick med
9 May 2013
Ort
linköping
Hoj
benelli 750sie
fördelen me bitcoin. ingen skat ell förmögensheteskat ell avgift till staten.. dvs darför villl svenska bankar inte ha me dom att göra . seb banken kallar bitcoin för en svart valuta. enlig mig skinnar den fint .mynten . penningtväll kyss mig bara . finns över allt casinon aktioner konsthandel svartkorg svartspel mf mf mf mf mf mf olika mådar tvätt svarta pengar vita. psp har aldrig o kommer nog aldrig se en svart 100kr sedel ell 500kr sedel. dom jag ser har olika färger samt en tråd som inte e svart :D
 

350

Bannad
Gick med
9 May 2013
Ort
linköping
Hoj
benelli 750sie
ex wywallet . uppstod för hindra penningtväll . ingen sätter väl in en miljon på sitt kontantkort på mobilen ?? det går jo inte ta dom ut . . ett ord bara till sånt rent idoti.. wywallet kyss min bara :hihi
 
Nyheter
Lunchhälsning från Merzouga!

Bästa ökenguiden, Jordi Arc...

Rapport från Marocko: Dag 1

Vi bekantar oss med lokalin...

Godmorgon från Erfoud!

Provkörning pågår: läckra Yamaha XSR 900 GP

Sandy kör XSR 900 GP All...

Bike på Ténéré Spirit Experience i Marocko!

Yamahas fabriksteam i Rally...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Biljettförsäl...

Anmälan öppen till HUSQVARNA TREK 2024

Nu är ägare av Husqvarna No...

Peter kör nya Svartpilen 801

Bara några kilometer från a...

Top