Starstriker
Som man googlar får man svar
Fetaste glöggreceptet!
Det tar tre veckor, så det är hög tid att röra ihop sin brygd. Det blir starkt som attan; 20-25%.
5 skivade råa potatisar
500 gr russin
5 L svagdricka (borde kunna fungera med julöl också, men har inte testat)
2 ½ kg strösocker
3/4 dl hela nejlikor
1 litet pkt hel kardemumma i bitar
1 bit hel ingefära (skala)
50 gr jäst
Blanda allt i en stor jäshink med lock. Låt stå i 3 veckor och rör om varje dag. Eller lägg en påse/tallrick/kastrullock över men inte tätslutande..
Tappa upp på flaskor. Glöggen blir bättre ju längre man lagrar den på flaskorna. Vissa gör sin glögg redan i februari för att sen dricka den i dec.
Det tar tre veckor, så det är hög tid att röra ihop sin brygd. Det blir starkt som attan; 20-25%.
5 skivade råa potatisar
500 gr russin
5 L svagdricka (borde kunna fungera med julöl också, men har inte testat)
2 ½ kg strösocker
3/4 dl hela nejlikor
1 litet pkt hel kardemumma i bitar
1 bit hel ingefära (skala)
50 gr jäst
Blanda allt i en stor jäshink med lock. Låt stå i 3 veckor och rör om varje dag. Eller lägg en påse/tallrick/kastrullock över men inte tätslutande..
Tappa upp på flaskor. Glöggen blir bättre ju längre man lagrar den på flaskorna. Vissa gör sin glögg redan i februari för att sen dricka den i dec.
Last edited: