Mat tips för ungkarl?

Lou siffer

officiellt lammkött
Gick med
18 Jun 2005
Ort
Norrort
Hoj
en kvadad en nedkappad och en trasig
Jag bor ensam hemma över sommaren och måste altså laga mat till mig själv. Eftersom jag blev blåst på sommar jobbet, hojen behöver delar och jag ska ut i skärgården i en vecka snart så har jag det smått tight med pengar..
Desutom kommer jag aldrig på att jag ska laga mat förens jag är hungrig. Jag gillar god mat och tycker det är kul att laga men är inte direkt någon höjdare på det.

Så jag undrar om ni har tips på recept som är billiga och enkla?
 
Färsk potatis, sen såndära skinka på burk med sånnt dallrigt fett på.

O så gör du en sås på grädde och sallads dressing, med kalla ärtor i
 
prulle skrev:
2291138 Jag bor ensam hemma över sommaren och måste altså laga mat till mig själv. Eftersom jag blev blåst på sommar jobbet, hojen behöver delar och jag ska ut i skärgården i en vecka snart så har jag det smått tight med pengar..
Desutom kommer jag aldrig på att jag ska laga mat förens jag är hungrig. Jag gillar god mat och tycker det är kul att laga men är inte direkt någon höjdare på det.

Så jag undrar om ni har tips på recept som är billiga och enkla?

Ta en djuptallrik med vatten, släng i en näve mamma scans djupfrysta kötbullar, kör i micron tills vattnet kokar, vispa snabbt ner potatismospulver i det kokande vattnet med en gaffel.
Hel måltid, du behöver diska en djuptallrik och en gaffel.

Annars funkar blodpudding i brödrosten bra, lägger du dom färdiga skivorna direkt på hårdbröd behöver du inte diska alls, utan bara skaka ur smulorna ur brödrosten.

Har du gott om tid kan du sticka fast en palt på en gaffel och spola under varmvattenkranen...
 
prulle skrev:
2291138 Jag bor ensam hemma över sommaren och måste altså laga mat till mig själv. Eftersom jag blev blåst på sommar jobbet, hojen behöver delar och jag ska ut i skärgården i en vecka snart så har jag det smått tight med pengar..
Desutom kommer jag aldrig på att jag ska laga mat förens jag är hungrig. Jag gillar god mat och tycker det är kul att laga men är inte direkt någon höjdare på det.

Så jag undrar om ni har tips på recept som är billiga och enkla?

Grilla något nu i värmen :tummenupp

Går att grilla det mesta bara att lägga i marinad på morgonen och in i kylen. Funkar utmärkt med Santa Marias färdiga grill olja. Fixa en sallad och ha potatissallad eller fäskpotatis till.

Annars går det ju bra att göra ex stroganoff och frysa in portionsvis så att du har i frysen bara att värma och ha ris till.

Plättor eller som vissa envisas att kalla det pannkakor :hihi är lätt och enkelt att göra. Gott att käka de som blir över kalla ;)

4 dl mjölk
2 dl mjöl
2 ägg
lite salt
smör eller olja att steka det i

Receptet går utmärkt att göra mindre eller större beroende på hur mycket man vill ha.
 
Mitra skrev:
2291188 Grilla något nu i värmen :tummenupp

Går att grilla det mesta bara att lägga i marinad på morgonen och in i kylen. Funkar utmärkt med Santa Marias färdiga grill olja. Fixa en sallad och ha potatissallad eller fäskpotatis till.

Annars går det ju bra att göra ex stroganoff och frysa in portionsvis så att du har i frysen bara att värma och ha ris till.

Plättor eller som vissa envisas att kalla det pannkakor :hihi är lätt och enkelt att göra. Gott att käka de som blir över kalla ;)

4 dl mjölk
2 dl mjöl
2 ägg
lite salt
smör eller olja att steka det i

Receptet går utmärkt att göra mindre eller större beroende på hur mycket man vill ha.
Okej det där lät gott men nu e jag skit hungrig så guws metod ska utvärderas.
 
en kastrull vatten.. koka upp vatten å sen i med makaroner å djupfrysta köttbullar typ mamma scans sen är det ju klart nästan :) makaronerna smakar helt klart bättre sen också
 
GuW du låter som expret på ämnet, jag vill ha mer tips :banana
 
heavy skrev:
2291157 Färsk potatis, sen såndära skinka på burk med sånnt dallrigt fett på.

O så gör du en sås på grädde och sallads dressing, med kalla ärtor i

Burkskinka med färskpotatis är grymt underskattat. Speciellt om man gör en kall sås till den, på kelda, senap och lite citron - gudagott!
 
Last edited:
Bor med ensam nu då mina föräldrar drog utomlands.

Sitter ungefär i samma läge som dig. Inte allt för mycket med cash.
Har en elgrill som jag kör det mesta i, mycket smidigt.
Luktar inge, funkar att använda både inomhus, balkongen etc.
Går snabbt oxå. Hittills har jag inte behövt diska nått i den heller.

En annan sak som jag gjort är.
Keso 500 gram, Lite räkor, rom o cream fraiche(stavas)?

Blanda ihop det och sen är det bara att kleta ut på macka.
Levde på det i några dagar.

Sen finns alltid nudlar, billys pizza m.m.
 
Freddola skrev:
2291234 Bor med ensam nu då mina föräldrar drog utomlands.

Sitter ungefär i samma läge som dig. Inte allt för mycket med cash.
Har en elgrill som jag kör det mesta i, mycket smidigt.
Luktar inge, funkar att använda både inomhus, balkongen etc.
Går snabbt oxå. Hittills har jag inte behövt diska nått i den heller.

En annan sak som jag gjort är.
Keso 500 gram, Lite räkor, rom o cream fraiche(stavas)?

Blanda ihop det och sen är det bara att kleta ut på macka.
Levde på det i några dagar.

Sen finns alltid nudlar, billys pizza m.m.
billys pizza är för dyrt får kränga i mig ett 10 pack om dan. Däremot lätt din röra god. Idag räddade 1 kilo hemmlagad lasange dagen. Men sen blir det mycket fryst kött, och konserver. Snaka om att frysen kommer vara tom sen.

blizzer skrev:
2291219 en kastrull vatten.. koka upp vatten å sen i med makaroner å djupfrysta köttbullar typ mamma scans sen är det ju klart nästan :) makaronerna smakar helt klart bättre sen också
En klassiker. Har aldrig förståt hur man pallar steka köttbullar.. :D

Halogen skrev:
2291230 Burkskinka med färskpotatis är grymt underskattat. Speciellt om man gör en kall sås till den, på kelda, senap och lite citron - gudagott!
Synd att jag ska åka bort en vecka imorn annars ligger 1 kilo rökt skicka rissigt till.
 
prulle skrev:
2291247 billys pizza är för dyrt får kränga i mig ett 10 pack om dan. Däremot lätt din röra god. Idag räddade 1 kilo hemmlagad lasange dagen. Men sen blir det mycket fryst kött, och konserver. Snaka om att frysen kommer vara tom sen.

10 st om dagen det är typ 2.5 kilo :confused:

Hur pallar du att äta så mycket i denna värme.
Själv äter jag mycket mindre nu på sommarn än på vintern.

Ja röran är mycket god, nyttig samt går snabbt att göra.
Bara att ha i kylen och kleta på så fort man blir hungrig.
 
Potatis, korv, gul lök, buljong och kryddor, vatten

bara släng ner allt i en gryta och koka, blir en god soppa.
 
Freddola skrev:
2291267 10 st om dagen det är typ 2.5 kilo :confused:

Hur pallar du att äta så mycket i denna värme.
Själv äter jag mycket mindre nu på sommarn än på vintern.

Ja röran är mycket god, nyttig samt går snabbt att göra.
Bara att ha i kylen och kleta på så fort man blir hungrig.
Gör jag inte, äter bara middag sen äter jag kl 2 på natten :hihi

Min midag igår bestog av 5 150 grams hamburgebiffar, färdig pomfrit ca 300 gram. 2 mini bageter, halomi ost, sallad, tomat, lök (Tack morsan för du odla sallad och tomat annas hade jag inte pallat köpa det.)

Men snart är all matt vi hade hemma slut. Men de finns massa kykling klubber vad kan man göra av det?
 
Last edited:
prulle skrev:
2291292 Gör jag inte, äter bara middag sen äter jag kl 2 på natten :hihi

Min midag igår bestog av 5 150 grams hamburgebiffar, färdig pomfrit ca 300 gram. 2 mini bageter, halomi ost, sallad, tomat, lök (Tack morsan för du odla sallad och tomat annas hade jag inte pallat köpa det.)

Men snart är all matt vi hade hemma slut. Men de finns massa kykling klubber vad kan man göra av det?

Mmm... 17 år och helt hjälplös. :tomten Dina päron skulle aldrig lämnat dig ensam...
 
prulle skrev:
2291292Men snart är all matt vi hade hemma slut. Men de finns massa kykling klubber vad kan man göra av det?

Ja vad tror du? Kycklingklubbor såklart! Pensla med olja och soya, salta och peppra sen in i ugnen med dem. :banana
 
Hornet_600 skrev:
2291323 Mmm... 17 år och helt hjälplös. :tomten Dina päron skulle aldrig lämnat dig ensam...
Hehe hjälplös är jag knappast. Fantasilös köper jag.. Blir nog bättre när första choken lagt sig.

Tack halogen men de är 3 1 kg förpakningar känns som jag måste göra något roligare av dom.
 
Fiskpinnar går även det bra i brödrosten. Helt lysande är det faktiskt!

Annars säger jag bara Tortellini!!!! Lägg i ost samt tomat och lite matlagningsgrädde (blir inte torrt då´) Skinka är också gott att ha i bara klippa ner smörgåsskinka i kastrullen.

Nu ska jag själv gå och laga mig en portion tror jag! :D
 
Nyheter
Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

GB350S i fokus på Wheels and Waves 2025

Honda var tillbaka i Biarri...

En hyllning till mästaren!

Pressrelease från MV Agusta...

Vinnarhoj från Custom Bike Show

I nästa nummer av Allt om M...

Testhoj hämtas från Sulas MC

Vi åkte till Strängnäs för ...

Transportstyrelsen avvecklar appen Mina fordon

Foto: Andreas Johansson ...

Custom Bike Show 2025

Den 7 juni var det åter dag...

Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Trendbrott: Rullgrusolyckor med MC minskar

Statistik från försäkringsb...

Mc-olyckor kopplat till rullgrus minskar

Trendbrott: Statistik från ...

Back
Top