Ska man vara orolig för Ryssland?

FettSnok

96% enligt läkaren
Gick med
22 Apr 2006
Ort
Där pepparn växer
Hoj
Aprilia RS660, Highland 950 SM
IMG_5944.jpeg
SU-57 som är mindre hel. Närmre 60mil från gränsen.

Angriparens modernaste spetsflyg, finns inte många. Gott förhållande på kostnad - utdelning för Ukraina. Detta är alltså inte samma bas som jag omnämnde ovan. Precision!
 

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
Vi kan ju prata lite om en sak här...... "Påverkanskampanjer från utländsk makt....." Och vanligtvis säger man i samma andetag att "det finns bara ett land det pekar åt......"

Vi kan ju för enkelhetens skull gå tillbaka till 1917. Ryska Revolutionen som startades av kanonskott från pansarkryssaren Aurora´s kanoner i St Petersburgs hamn. Revolutionen kom sig av dom stora förluster Ryssland led mot Tyskland under WWI. Flera miljoner människor dog. Ryssland hade gått med i kriget för att hjälpa Frankrike som var en nära förbundsförvant. Tyskland anföll Ryssland, folk dog och Ryssland drog sig ur kriget efter att ha kört ut tyskarna. Många ryssar hade förlorat vänner och släktingar. Samtidigt stödde Tyskland och Sverige bolsjevikerna i Ryssland med pengar och vapen. Bolsjevikerna stal värdeföremål som togs utomlands och som tack för kaffet skickades pengar och vapen tillbaka. Här i Stockholm smältes över 500 ton stulet guld om till tackor och fick svenska Tre Kronors emblem på sig. Bofors gick som på räls under den tiden. Utan Sverige och Tyskland så hade aldrig Ryssland blivit kommunistiskt ens...... Lenin klev omkring i Stockholm innan han tog sig tillbaka till Ryssland från sin exil. Olof Aschberg skänkte svenska staten hundratals ovärderliga stulna ryska ikoner som idag finns i källaren under Nationalmuseet. Och vi vägrar ge tillbaka dom.

Sverige och Tyskland hjälpte även "dom vita" i Finland under Finska revolutionen som pågick samtidigt. Där och då skrevs en ohelig allians som sträckte sig tills efter krigsslutet av WWII mellan Tyskland, Sverige och Finland. Så pass att Finland officiellt stred på Hitlers sida under WWII och Sverige sålde så mycket järnmalm och andra råvaror till Hitler att vi förlängde kriget med ett par år. Finland bytte sida först sent 1944 efter att Roosevelt röt ifrån. Ungefär samtidigt slutade vi sälja råvaror men då visste man redan hur kriget skulle sluta. Först hjälpte vi bolsjevikerna och gjorde Ryssland kommunistiskt, sen hjälpte vi "dom vita" och sen hjälpte vi Hitler. "Påverkanskampanjer från utländsk makt....." Och det är långt ifrån enda gången vi gjort liknande saker....... USA?


Den listan är ju helt SJUKT lång! Konstigt nog så finns inte Pakistan med från -75 då USA stödde Mujahedin där för allt dom förmådde. Inte heller finns Australien med på 70-talet då USA mutade halva australiens regering för att få bort premiärministern Gough Whitlam efter att han ville stänga ner Pine Gap, USA´s rejält stora spionbas i Australien. Och dom lyckades också. Senaste valen har USA hävdat att Ryssland försökt påverka amerikanska valet men det verkar inte finnas någon form av sanning bakom det.....


Det försöket vart ju direkt fjantigt. Precis lika fjantigt som anklagelserna mot Kuba gällande "ljudvapen" som ENBART drabbade amerikansk ambassadpersonal.

Sverige ägnar sig OTROLIGT mycket åt förljugen propaganda. Så pass att det blir pinsamt.


Inhemska påverkanskampanjer avsedda att påverka svenska befolkningen.....? Vi kan ju avsluta med ett klipp med toppdåren Göran Frisk.


Vart får dom tag på alla dårar egentligen? Det här är ju också helt sjukt korkat.


En pensionerad marinofficer tipsar media. Troligtvis på försvarets uppdrag. Jävlar vad DN gjorde bort sig där. Påverkanskampanjer mot det egna folket eller mot andra länder? Västvärlden är väldigt bra på det. Har USA/NATO påverkat våra politiker gällande NATO-anmälan och DCA-avtalet. Det är nog MYCKET troligt. Och hur det kommer sig att våra politiker tycker att det är helt ok att rund våra demokratiska grundlagar fattar jag inte. DCA-avtalet borde faktiskt strida mot Artikel 19, paragraf 1 i brottsbalken kan man tycke.


För det är precis vad Kristersson är på väg att göra nu. Lägga med lagstridiga medel delar av Sverige under utländsk makt troligtvis påverkad av utländsk makt...... Vi är för helvete på väg att ge USA tillträde till en mängd av våra militärbaser, dom ska få ta in vad dom vill till Sverige, även kärnvapen som vi inte ens det har exkluderat, och dom ska tom få verka här under amerikansk lagstiftning istället för svensk. Om inte det är högförräderi så vet inte jag vad högförräderi innebär......

My two cents.
 

powerjohan

Ogudaktig sporthojare
Gick med
27 Dec 2003
Ort
Precis vid ringen
Hoj
En sån där grön.
Sverige och Tyskland hjälpte även "dom vita" i Finland under Finska revolutionen som pågick samtidigt. Där och då skrevs en ohelig allians som sträckte sig tills efter krigsslutet av WWII mellan Tyskland, Sverige och Finland. Så pass att Finland officiellt stred på Hitlers sida under WWII
Att Finland var i pakt med Tyskarna under en del av WWII beror framförallt på att Sovjet oprovocerat anföll Finland enkom för att ta över landområden och att Finland, dvs ungefär som Ryssland gjort i Ukraina, och att Finland när Tyskland angrep Sovjet senare såg en anledning till att ta tillbaka sina egna delar. Dessutom var Sovjet när de angrep Finland själva i pakt med Tyskland så att från deras håll gnälla på att Finland vid något tillfälle var i pakt med Tyskarna är ju inte så lita att kasta sten i glashus.

Det där har vi ju redan tjatat om några gånger, men du dansar ju som vanligt runt allt eftersom du blir överbevisad tills du har nått ett helt varv och är tillbaka där du började.
 

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
Är det någon här som har missat? https://youtube.com/@daniilorain?si=LT-xqQQJyAxZ6MLd
Eller hans tidigare kanal https://www.youtube.com/@1420channel/videos

En annan dokumenter som visar välståndet i Ryssland https://youtube.com/@vasyainthehay?si=z4i_vFY3ukfGKRhr
View attachment 499538

Ja, det är ryska killar som gjort filmerna som, konstigt nog, ännu inte ramlat ut genom något fönster…
Jag har följt Vasya länge. Absolut, finns folk som inte har det bra och bor i ruckel. Men dom blir färre och färre. Han gör framförallt reportage från småbyar långt ute i ingenstans i Sibirien. Delar av Sibirien är fortfarande kvar på 50-talet. Det är helt samt. Men det finns liknande områden i USA, Sydamerika, Asien etc också. Det är inte så himla kul för våra fattigpensionärer norröver i Sverige heller. Vi har också våra sociala offer. Alkoholism är ofta en orsak till att det skitit sig. Eller att man är ensamstående mamma som inte kunnat jobba tillräckligt alternativt sjukdom.....
Det kan vara så att Ryssland faktiskt har det värsta bakom sig. Och att vi har det framför oss....... Det kan vara så......

Det bor färre hemlösa i hela Ryssland än vad det gör i Los Angeles. Som jämförelse.....
 

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
Att Finland var i pakt med Tyskarna under en del av WWII beror framförallt på att Sovjet oprovocerat anföll Finland enkom för att ta över landområden och att Finland, dvs ungefär som Ryssland gjort i Ukraina, och att Finland när Tyskland angrep Sovjet senare såg en anledning till att ta tillbaka sina egna delar. Dessutom var Sovjet när de angrep Finland själva i pakt med Tyskland så att från deras håll gnälla på att Finland vid något tillfälle var i pakt med Tyskarna är ju inte så lita att kasta sten i glashus.

Det där har vi ju redan tjatat om några gånger, men du dansar ju som vanligt runt allt eftersom du blir överbevisad tills du har nått ett helt varv och är tillbaka där du började.
Kom du med dina beskyllningar...... Ett tips är att argumentera vuxet istället.

Ryssland behövde en buffertzon mot St Petersburg efter att Finland allierat sig med Tyskland. Ryssarna då hade troligtvis mer ögonen på bollen och såg vart som var på väg gällande Hitler/nazzarna. Redan 1934 skapade man ett autonomt judisk län i Ryssland då man såg vad som höll på att hända i Tyskland. Det och att man ville visa att alla fick ta plats i landet. Finns ett flertal muslimska län också. Bra grundtanke.

När ryssarna tog Finland från Sverige så var det första man gjorde att man gav finnarna autonomitet och dom fick bilda ett eget parlament. Dom fick medbestämmande och dom fick det bättre än tidigare. Sverige behandlade finnarna som tredje klassens invånare i princip. Ryssland tog Finland och genomförde ryssbränningarna av en enda orsak. Det var ett sätt för Peter den Store att få Sverige att sluta upp med att anfalla Ryssland.
 

L. Mäkinen

Gudomlig sporthojare
Gick med
20 Jul 2016
Ort
Örsundsbro
Hoj
Yamaha MT09 -21, Honda CBR1000F - 87, avverkat: olika
Det låter som i Sverige lite. Där storleken på presstödet avgör vilka nyheter vi kan ta till oss. Ett land där två företag, Schibstedt och Bonniers, äger över 70 % av vår media. Där Förvaltningsstiftelsen för SVT, SR och UR är politiskt styrd med en ordförande som kommer från Svenskt Näringsliv, ordförande i Näringslivets Skattedelegation och sitter i styrelser i ett gäng börsföretag.


Är inte Sverige korrupt? Är inte vänskapskorruption rejält utbrett i Sverige? Känner du att du har någonting att säga till om? Sverige, ett land som inte ens folkomröstar om dom här REJÄLT stora frågorna som NATO och DCA-avtalet. Det har visat sig att över 85 % av landets befolkning är emot DCA-avtalet men det skiter våra korrupta diktatorer som styr över landet i verkar det som.......
I Sverige får vem som helst starta en tidning eller en webbplats där de kan skriva vad de tycker om kungahuset, statsministern eller till och med Jimmie Åkesson.
I Nordkorea har det visat sig olämpligt att ha samma frisyr som den store ledaren.
I Ryssland har folk fängslats för att ha sagt att den fullskaliga invasionen är ett krig. Institutioner för bevarandet av historia har stängts.
 

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
I Sverige får vem som helst starta en tidning eller en webbplats där de kan skriva vad de tycker om kungahuset, statsministern eller till och med Jimmie Åkesson.
I Nordkorea har det visat sig olämpligt att ha samma frisyr som den store ledaren.
I Ryssland har folk fängslats för att ha sagt att den fullskaliga invasionen är ett krig. Institutioner för bevarandet av historia har stängts.
"Frisyrlagen" var en ren och total lögn från en amerikansk tankesmedja.
USA är stenhårda mot folk som drar ner byxorna på USA. Fråga Assange, Manning och många andra. Bara under vintern har 15 amerikanska officerare röjt militär information och blivit straffade för det. Jack Teixeira fick för ett par månader 15 år på kåken. Han är nog inte ens den senaste som dragits inför rätta. I Ryssland har flera ARRESTERATS..... Ingen har dömts mig veterligen. Åtminstone för att man sagt ordet "krig". Det vanliga är att dom blir utsläppta senare samma dag. Överbevisa mig gärna. Om man medvetet ljuger om ryska militären så riskerar man fängelse.


I USA åker man in när man säger sanningen.

 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Här har vi alltså en vuxen människa som tycker att några miljoner civila i Gulag skall relativiseras, att Finland behandlades väl av Sovjetunionen och att USA är lika ofritt som Nordkorea.

😅😅😅😅
 

Wiseguy

Medlem nr.8 sen starten
Gick med
6 Mar 2003
Ort
+46 Rover, wanderer, Nomad, vagabond
Hoj
Honda CBR900RR Fireblade, CBR1100XX Blackbird
USA är stenhårda mot folk som drar ner byxorna på USA. Fråga Assange, Manning och många andra. Bara under vintern har 15 amerikanska officerare röjt militär information och blivit straffade för det. Jack Teixeira fick för ett par månader 15 år på kåken. Han är nog inte ens den senaste som dragits inför rätta.
Det är olagligt att läcka hemliga uppgifter även i Sverige, Nordkorea, Iran, Ryssland eller vilket annat land som helst.
I Ryssland har flera ARRESTERATS..... Ingen har dömts mig veterligen. Åtminstone för att man sagt ordet "krig". Det vanliga är att dom blir utsläppta senare samma dag. Överbevisa mig gärna.
8 juli 2022
"A court in Moscow sentenced a municipal council member to seven years in prison Friday for his remarks opposing the war in Ukraine"
 

powerjohan

Ogudaktig sporthojare
Gick med
27 Dec 2003
Ort
Precis vid ringen
Hoj
En sån där grön.
Kom du med dina beskyllningar...... Ett tips är att argumentera vuxet istället.

Ryssland behövde en buffertzon mot St Petersburg efter att Finland allierat sig med Tyskland. Ryssarna då hade troligtvis mer ögonen på bollen och såg vart som var på väg gällande Hitler/nazzarna. Redan 1934 skapade man ett autonomt judisk län i Ryssland då man såg vad som höll på att hända i Tyskland. Det och att man ville visa att alla fick ta plats i landet. Finns ett flertal muslimska län också. Bra grundtanke.

När ryssarna tog Finland från Sverige så var det första man gjorde att man gav finnarna autonomitet och dom fick bilda ett eget parlament. Dom fick medbestämmande och dom fick det bättre än tidigare. Sverige behandlade finnarna som tredje klassens invånare i princip. Ryssland tog Finland och genomförde ryssbränningarna av en enda orsak. Det var ett sätt för Peter den Store att få Sverige att sluta upp med att anfalla Ryssland.

Sovjet invaderade Finland helt oprovocerat den 30 november 1939 och Sovjet var vid tillfället i pakt med just Tyskland via Molotov-Ribbentrop pakten. Det är historisk fakta!

Det handlade alltså inte om vem Finland var i pakt med utan helt enkelt att Stalin/Sovjet ville ha mer mark och makt.

Vad graden av självbestämmande för Finland under Tsar-Ryssland (INTE Sovjet!) kontra Sverige 130 år tidigare är i sammanhanget helt irrelevant men det är väl standard till dig att dansa till något nytt område när du får slut på argument. Apropå att "argumentera vuxet"...
 

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
Sovjet invaderade Finland helt oprovocerat den 30 november 1939 och Sovjet var vid tillfället i pakt med just Tyskland via Molotov-Ribbentrop pakten. Det är historisk fakta!

Det handlade alltså inte om vem Finland var i pakt med utan helt enkelt att Stalin/Sovjet ville ha mer mark och makt.

Vad graden av självbestämmande för Finland under Tsar-Ryssland (INTE Sovjet!) kontra Sverige 130 år tidigare är i sammanhanget helt irrelevant men det är väl standard till dig att dansa till något nytt område när du får slut på argument. Apropå att "argumentera vuxet"...

Du har bevisligen totalt glömt eller ignorerat att England, Frankrike, Polen, Belgien etc OCKSÅ skrivit på icke angreppspakter med Tyskland innan WWII bröt ut. Ingen av dessa var värda nåt. Finland, Italien stred officiellt på Hitlers sida under kriget. Det är nåt helt annat.


Få i Finland vill prata om Finlands agerande under WWII.

Finland fick det bättre när ryssarna snodde Finland från Sverige. Så är det definitivt. Medbestämmande och ekonomin blev mer positiv.

Jag försvarar inte kommunisttiden i Ryssland/Sovjet. Men det är primärt Sverige/Tyskland som är orsaken till att Ryssland ens blev kommunistiskt. Resten av det du skrev ignorerar jag.
 

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
Att Finland var i pakt med Tyskarna under en del av WWII beror framförallt på att Sovjet oprovocerat anföll Finland enkom för att ta över landområden och att Finland, dvs ungefär som Ryssland gjort i Ukraina, och att Finland när Tyskland angrep Sovjet senare såg en anledning till att ta tillbaka sina egna delar. Dessutom var Sovjet när de angrep Finland själva i pakt med Tyskland så att från deras håll gnälla på att Finland vid något tillfälle var i pakt med Tyskarna är ju inte så lita att kasta sten i glashus.

Det där har vi ju redan tjatat om några gånger, men du dansar ju som vanligt runt allt eftersom du blir överbevisad tills du har nått ett helt varv och är tillbaka där du började.

”Under en del…..”? Från -39 till väldigt sent -44….. Finland har aldrig gjort upp med sitt beteende under WWII.
 
Nyheter
Vinnarhojen utlämnad!

Under Älvsjö-mässan i janua...

Video: RSD Indian Scout

Indian Motorcycle har prese...

Moto Guzzi Open House 2024

Från 12 till 15 september 2...

Nya R 1300 GS Adventure visad!

BMW R 1300 GS Adventure &#8...

Ducati DesertX Discovery

Ducati har presenterat Dese...

Trollstigen avstängd

Trollstigen i Norge. Foto: ...

GASGAS presenterar nya EC125

Nya GASGAS EC 125 har sitt ...

Automatisk växellåda tillval hos Yamahas motorcyklar

Yamaha introducerar nu Y-AM...

Moto Guzzi 2024

Från 12 till 15 september 2...

Yamaha lanserar ny automatisk växellåda

Yamaha introducerar nu Y-AM...

Top