Resultat 1 till 8 av 8
 1. #1
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615

  -VIKTIG INFORMATION- Skåneväder Poliskontroller Rabatter Hur blir man RR-Rider? m.m

  Här är en samlingstråd till en massa bra information.

  Innehåll (Klickbara länkar som öppnas i nya fönster) eller scrolla ner.

  Skåneväder - Självuppdaterande
  Poliskontroller - Var står polisen denna veckan
  Att köra i grupp - Bra info alla ska läsa
  Rabatter till RR - Man kan spara lite pengar ibland
  Hur blir man RR-Rider? (Supporter) - Att vara med i gemenskapen
  Jag vill tanka upp bilder på RadicalRiders.net
  RadicalRiders Filosofi

  Om ni har info som passar här så skicka mig ett PM.
  Senast redigerat av Mr K den 2005-12-23 klockan 18:13.
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

 2. #2
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615
  Senast redigerat av Mr K den 2011-09-07 klockan 14:05.
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

 3. #3
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615
  Här kan du se var polisen står och skjuter laser på oss oskyldiga MC cyklister.

  Polisens Radarkontroller i skåne

  Måndag 28 maj
  Hastighetskontroller, Malmö kommun
  Fordonskontroller, Österlen

  Tisdag 29 maj
  Kontroll av yrkesmässig trafik och farligt gods, Hässleholms kommun

  Onsdag 30 maj
  Kontroll av yrkesmässig trafik och farligt gods, Kristianstads kommun, Malmö
  Trafiknykterhetskontroller, mellersta Skåne
  Hastighetskontroller, mellersta Skåne

  Torsdag 31 maj
  Hastighetskontroller, södra Skåne
  Kontroll av yrkesmässig trafik och farligt gods, Österlen
  Trafiknykterhetskontroller, Malmö

  Fredag 1 juni
  Hastighetskontroller, Hässleholms kommun
  Fordonskontroller, Hässleholms kommun
  Beteendeövervakning, E6, E20, E22, E65

  Lördag 2 juni
  Trafiknykterhetskontroller, Hässleholms kommun

  Söndag 3 juni
  Fordonskontroller, Ystads hamn


  Tack till MrJam som skapade en självuppdaterande bild

  Senast redigerat av Mr K den 2012-05-28 klockan 06:47.
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

 4. #4
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615
  Lånad och smått modifierad från benkar's inlägg
  http://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?t=2888

  Att köra i grupp

  Årets säsong drar snart igång och det lär ju bli en och annan gruppkörning med RadicalRiders. Kan lätt bli lite kaotiskt om det är många med på en körning. Är inga pekfingrar och regler, utan tips för att göra en gruppkörning så smidig som möjligt! /B

  Kortfattat

  * Välj lämplig grupp!
  * Välj lämplig placering i gruppen!
  * Placera dig rätt på vägen!
  * Vänta in nästa hoj!
  * Planera din körning och tänk själv!
  * Du bestämmer, fall ej för grupptryck!
  * Säg till innan du avviker från gruppen!
  * Glöm inte bort att höja handen, om du kan, när en fara (grus, bil, vad som helst) kommer.

  Personer som känner varandra och har kört tillsammans tidigare har oftast inga större problem med att köra tillsammans i grupp. Däremot kan körning i en större grupp med ”okända” ibland vara lite knepigt. Alla kör vi i olika tempo, körstilarna är många, det finns en risk att man tappar bort någon, eller att en hoj i diket lätt blir flera.

  Innan avfärd, bensin och så…

  Kom till avfärden med fulltankad hoj, räkna med att det första tankstoppet kan bli efter cirka 15 mil. Säg till turledaren om du behöver tanka tidigare än så. Även om du inte har tom tank vid tankstoppet, fyll på ändå, för att gruppen ska slippa många/onödiga tankstopp under en tur. Ha med dig kontanter utifall tankning sker på en mack som du inte har betalkort hos.

  Se till att hojen fungerar som den ska innan du åker iväg; att kedjan är smord och att däck och bromsar är OK. Kontrollera särskilt att bromsljuset fungerar eftersom andra litar på det.

  Telefon, om det är en stor grupp så kan turledaren lämna ut sitt nummer, är det en mindre grupp kan man byta nummer med varandra, och är det en klubb, ha med en aktuell telefonlista. Bra utifall något händer!

  Körning på större vägar

  När man kör på större vägar är ett gammalt och beprövat sätt att man kör i ”sick sack mönster”, dvs att den första hojen ligger till vänster i körfältet, nästa till höger osv. Det ger samtliga bra sikt (både framåt och bakåt) samt bättre manöverutrymme om något går snett. Se till att du inte placerar dig i framförvarandes ”döda vinkel”. I kurvor väljer du givetvis eget spår och utökar avståndet till framförvarande.

  Använd din blinkers

  Dom där fyra gula grejorna på din hoj är inte bara en dekoration… Om hojen framför dig blinkar höger för att svänga av, använd dina blinkers du också! Dels visar du bakomvarande hoj att du ska svänga, dels är det även en ”kvittens” till framförvarande hoj att du sett att ni ska svänga. Men du, kom ihåg att stänga av dina blinkers när du väl svängt…

  Omkörningar

  Kör helst inte om när vi kör utan vänta till ett stopp om framförvarande kör för sakta.

  Om du måste köra om, tänk på hur många som hängde på och att även dom får plats mellan dig och fordonet ni körde om. Om du kör om direkt efter hojen framför dig, tänk på att bara för att han/hon hade tid och plats att köra om så är det inte automatiskt säkert även för dig att köra om.

  Körning på småvägar

  Alla har som sagt olika tempo, men håll din plats mellan stoppen. Känner du dig ”pressad” av hojen bakom dig, visa med handvinkning att det är OK att hon/han kör om dig, men kör aldrig om någon utan detta tecken på att det är OK. Det är ingen tävling vi håller på med! Kör inte snabbare än vad du själv vill, ingen blir imponerad av en hoj i diket!

  Bara för att hon/han framför dig kunde…

  Den största faran i att köra i grupp ligger kanske i att de som ligger efter ledaren ger upp sitt eget ansvar för körningen. När något sedan händer så reagerar gruppen på ledarens reaktion, istället för på trafiksituationen/vägen. Se till att du, trots vad som än händer, fattar dina egna beslut om hastighet, spårval och inbromsningar. Bara för att turledaren eller hojen framför dig, klarade kurvan, så betyder det inte att du kan ta den i samma tempo.

  Val av placering

  Var man ska placera sig i en grupp hänger lite på vilken hastighet som turen kommer att köras i. Vid lugna turer spelar det inte så stor roll var i ”ledet” man är placerad, men det kan vara lärorikt för en ovan förare att ligga direkt efter turledaren, eftersom denne oftast känner till vägen och kan visa ett bra spårval.

  Vid snabbare turer eller på väldigt krokiga vägar kan du fundera på hur ditt tempo är jämfört med de andra i gruppen. Vet du med dig att du kör långsammare än tex ”Eva, Kalle o Lisa”, placera dig efter dem när ni åker iväg från stoppet. Ser du under deletappen att du blir ”frånåkt”, samtidigt som andra ”pressar på” bakifrån, placera dig längre bak i gruppen vid nästa stopp. Du blir inte borttappad, men man undviker att bakomvarande tvingas bromsa i kurvorna. Till slut brukar det bli en naturlig uppdelning av en stor grupp i mindre grupper som håller ett likartat tempo.

  Håll avståndet

  Att köra väldigt nära framförvarande hoj är något som roadracingproffsen klarar av att göra, men för både din och framförvarandes förares skull, håll på avståndet så att du har goda marginaler om hojen framför dig tex måste göra en hastig/kraftig inbromsning för ett hinder på vägen.

  Tappa inte bort varandra

  Ett sätt att hantera olika tempo i en grupp är att hela gruppen stannar och väntar vid varje korsning tills siste personen hunnit ikapp, och sedan kör alla vidare. Ett annat sätt att lösa detta på är att när man svänger av vid en korsning, dvs byter färdriktning, så väntar sista hoj tills bakomvarande hoj dyker upp, och åker då vidare, medan den ”nya sista hojen” väntar på nästa hoj, osv. Obs! Invänta nästa hoj längst ut vid korsningen där du syns tydligt! Om ”fel” hoj dyker upp, så ska du fråga den som kom ifatt dig om han/hon sett hojen som du hade efter dig vid förra korsningen, det har kanske hänt något?! Det här gäller även om man åker på större vägar längre sträckor, försvinner hojen bakom dig, slå av på tempot, och stanna till om hojen bakom dig inte dyker upp, till slut så stannar även första hojen/ledaren. Stå kvar på din plats, första hojen är den som åker tillbaka och kollar vad som hänt.

  Säg till om du åker hem

  Om du av någon anledning avviker och åker hemåt, säg till innan! Annars är det så att de som är kvar åker tillbaka och börjar leta efter dig, oroliga över att något kan ha hänt!

  Grupptryck

  Känn dig inte tvingad att göra något du känner obehag av! Om gruppen kör fortare än vad du känner för så låt dem köra iväg. Om du tycker att en omkörning känns knepig så behöver du inte köra om samtidigt som de andra. Ta det lugnt och kör ifatt på nästa raksträcka eller korsning. Bara för att du kör i en grupp betyder det inte att ni måste köra nära varandra och göra allt samtidigt. Tänk på att du själv tar ansvar för dina handlingar och att du anpassar körningen efter din egen kompetens, inte andras. Det handlar ju om att alla ska ha kul, oberoende av erfarenhet och kunskaper!

  Tävla inte

  Om körstilen börja likna racing så tänk på att tävling på allmän väg är bland det dummaste man kan ge sig in i. Visserligen kan tempot på hojturer vara högt, men kör inte snabbare än att du känner att du har koll på läget, att det känns säkert och trevligt just för dig. Många hojåkare har många, många år bakom styret, banåkning i ryggen, och flera år på sin hoj, samt kan vägarna utantill, med ett relativt högt tempo som resultat. Andra är nybörjare och behöver tid att skaffa sig erfarenhet. Det viktigaste är inte att köra fortast, utan att ha en trevlig tur utan att något går snett.

  Om något går snett

  Läs "Ambulans" suveräna artikel om hur man agerar vid en olycka!

  Till sist

  Hojåkning i grupp är kul och trevligt med många hojkompisar vid fika och matstopp. Det här infobladet ska inte ses som en regelbok, utan som tips på små saker att tänka på så att turen blir så trevlig som möjligt för alla som deltar.

  Texten finns även som en PDF som du kan hämta här!
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

 5. #5
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615
  Här finns lite rabatter samlade. Om du kan fixxa lite rabatt till RR så skicka Mr K ett PM.
  -----------------------------------------------------------------------
  crazy martin
  10% på polering av fälgar till alla i RR.
  Senast redigerat av Mr K den 2012-11-19 klockan 20:36.
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

 6. #6
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615
  För att kunna bli en RR-Rider så har vi några enkla krav.
  Som RR-Rider skall man vara någorlunda i aktiv, det vill säga följa med oss ut och gazza. Kanske inte varje gång, men heller inte endast ett par gånger per år. Kanske filma lite eller ta foton.

  RR-Rider avgiften är 100 kr/år. Dessa pengarna kommer att gå till server & domän kostnader. Överblivna pengar kommer läggas i en pott för framtida utgifter.
  Förnyande av RR-Rider avgiften sker i januari.

  Du får en egen email adress nickname @ radicalriders.net (pop3 eller redirect), presentation på RR sidan som Rider. Möjlighet att lägga upp egna filmer om dessa är tillräckligt bra. Det kommer komma speciella erbjudanden endast för RR-Riders.

  Lite av fördelarna:
  RR-rabatterna
  Bios på hemsidan
  Namn på sin tröjja
  Tillgång till det privata forumet
  Vara med och använda våran nyinköpta alkomätare

  Sist men inte minst så behöver man inte vara RR-Rider för att hänga med ut och åka med oss.

  ----------------------------------------------------------------------

  Ni som vill bli RR-Rider Pma Stone Cold snarast denna infon (som sen läggs på sidan).
  Eller maila på stone_cold@radicalriders.net

  Engelska

  Nickname: ?
  Bike: ?
  Favorite stunt: ?
  Previous bikes: ?
  Crashes: ?
  Age: ?
  Homepage: ?
  Strangest place I had sex: ?
  Favorite beverage: ?
  email?

  Svenska

  Smeknamn:
  Hoj:
  Favorit trix:
  Tidigare hojar:
  Krasher:
  Ålder:
  Hemsida:
  Konstigaste stället jag haft sex:
  Favoritdryck:

  Och bifoga en bild som ni vill ha som er visningsbild (OBS) 200*150 bildpunkter

  -----------------------------------------------------------------

  E-mail Vill du ha:
  1. Vidarbefodring - dittnick@radicalriders.net vidarbefodras direkt till ditt nuvarande email konto
  2. POP3 konto - Ett fullständigt emailkonto som loggar på och hämtar din email från våran mailserver. Fungerar även som webmail (typ hotmail).

  PMa mig vad ni vill ha.
  Vill du ha alt. 1 så meddela även vilken adress den ska vidarbefodras till.
  Vill du ha alt. 2 så meddela vilket lösenord du vill ha. Har du mellanslag i ditt nick så kommer detta att bli ett "_". STORA bokstäver blir små

  Jag personligen använder en vidarbefodring för då slipper jag en massa olika emailkonton.
  Senast redigerat av Mr K den 2010-10-19 klockan 07:06.
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

 7. #7
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615
  Stone Cold är hemsideansvarig på RadicalRiders.net

  Well, eftersom vi håller på att fräscha upp RR-sidan så har vi även tänkt att alla de bilder som tas från onsdagsgazzen ska/kan ligga med där istället för på Sporthoj. (eftersom de glöms bort här)
  Bilder när man är ute o åker på österlen eller en tur o leker lite etc etc är givetvis välkomna..

  För att få allt i samma stil så kommer vi till en början att ordna med albumet själva.

  Det ni behöver göra är att skicka era nytagna bilder till Stone cold.
  Gör en zip/rar av alla era bilder ni vill ha med.
  Är zip/rar-en max 50Mb kan du maila den på stone_cold@radicalriders.net
  Är den större så rekommenderar vi att man skickar med www.filecentral.se

  Innan ni skickar bilder!!!

  * Skapa en mapp till tex: "onsdagsgazz 2004-08-08 by Swappe"
  * Tanka bara upp de bilder som ni vill ha med.
  * Vi kommer inte att spara originalen på bilderna. Så vill ni ha kvar dem så spara dem själva någonstans.
  * De bilder ni tankar upp måste vara minst 800x600pixel och i jpg/jpeg format.
  * Om det bara är en liten bit av bilden som ska användas så beskär den innan ni tankar upp den.
  * Redigera bort nr-skyltar från bilderna.
  Senast redigerat av Mr K den 2010-10-19 klockan 07:01.
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

 8. #8
  I win, you loose! Mr Ks avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Hemmestorps Eke
  Hoj
  GSXR750-07 & GSXR600-07
  Inlägg
  15 615
  RadicalRiders filosofi

  * Alla är välkomna att få vara med RR och köra.
  * RR är emot rasism/mobbing.
  * RR tar avstånd mot Försäkringsbedrägerier, Våld och hot, Stöld och handel med stulet gods och andra grova olagliga handlingar.
  * RR står för främjandet av en sund MC-kultur.
  * RR vill uppmuntra till kamratskap mellan olika sociala, etniska, gender och HBT-grupper både på och av MCn
  * Alla ska ha skoj med RR!
  * Använd alltid ditt sunda förnuft och respektera alla.
  Senast redigerat av Mr K den 2005-12-23 klockan 19:34.
  .
  Moderator i
  RR - RadicalRiders

  Behöver du datorhjälp? Även Laptops.
  Sugen på att köra bana? Jag kan hjälpa dig.
  Fina beg däck 180/120 1500kr/set. Kan skicka!

  Suzuki GSX-R600-07 säljes billigt 40000kr

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  

I dag på väg till Hällefors. Först elfel på XTn. En kvart senare elfel på KTMen. Med det löste sig, vi blev bara en timme försenade .

perjul
Vill du annonsera ovan? Klicka här