REGLER FÖR TEKNIKFORUMET
Dessa regler appliceras även på övriga felplacerade teknikrelaterade trådar

VEM SKA SVARA PÅ FRÅGOR?
- Den med erfarenhet i ämnet
- Kom inte med gissningar
- Undersök ämnet väl, svara utförligt med bilder om möjligt.
- Sammafatta ditt svar i ett (1) inlägg istället för flera.
- För icke MC-relarade frågor, använd OT Teknikforumet
VARFÖR DESSA REGLER?
- Vi behöver sålla ut felsvaren som kan få otrevliga konsekvenser
- Irrelevanta diskussioner skall ej förekomma
- Detta forum ska vara SERIÖST.
- Regelbrott leder till banning från teknikforumet.
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I TEKNIKFORUMET
Resultat 1 till 8 av 8
  1. #1
    Medlem yeltzins avatar
    Reg.datum
    sep 2009
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    Suzuki Sv 650 N -00
    Inlägg
    113

    Laddas ur under körning SV650 -00

    Jag har en gammal SV650 -00 där batteriet blir svagare hela tiden under körning.

    När jag först mätte batteriet nyladdat så visade det 12.9 volt, och startade jag motorcykeln visade den 13.5-14v så laddningen såg ju ut att funka. Men jagade ändå vidare.
    Första tanken är regulator eller generator och mätte på dem.
    Generatorn mäter 0.6 ohm mellan de tre stiften och inget mot jord och det får man klassa som ok eftersom det ska vara 0.2-0.55 och jag kan inte mäta sista siffran.
    Regulatorns mätningar är inom ramarna för vad de ska vara.
    Jag har tidigare bytt startmotor, batteri, kablar, startrelä så det är inget annat som gör att man tror att batteriet är svagt för batteriet är verkligen tomt efter körning, inte ens tutan orkar.
    Det är inget som tjuvdrar ström när den är avstäng enligt mätning heller.

    Men sedan så kom vad jag tror är en ledtråd.. Se videon..

    HÄR

    När jag slår på belysningen sjunker spänningen med nästan 2 volt trots att motorn är igång, och den sjunker vidare. Vad kan det vara? Kortslutning?

  2. #2
    hasenfrasen andersbrinks avatar
    Reg.datum
    mar 2003
    Ort
    hedesunda
    Hoj
    6
    Inlägg
    11 797
    Iom att det är en noll-nolla är det mest troligt relaterat till oxidation - någonstans. Jordflätan från batteriet ned till motorn är okej? Har du mätt växelspänningen äver de tre faserna med motor igång?
    /anders gsf1371 gsf1200 gsf1200 vs1400 GPz1100b1 -97GSX600F -07s60t5awd -94firebird x2

  3. #3
    Medlem yeltzins avatar
    Reg.datum
    sep 2009
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    Suzuki Sv 650 N -00
    Inlägg
    113
    Jag mätte mellan generatorns tre stift när den var igång. cirka 27v på alla ställen jag mätte. Och varvade jag så var den över 90-100 volt vid 5000 varv (som det ska vara).

    Jag tog även en kabel från nollan på batteriet och höll den mot olika jordpunkter när belysningsknappen drog ner batteriet till 12.6 utan att något förändrades.

    Testade även att bara gå halvvägs på belysningsknappen till parkerings-ljus, och då sjönk laddningen till 13.3, men sedan när jag då varvade lite tappade den direkt till 12.8.
    Senast redigerat av yeltzin den 2020-07-29 klockan 13:47.

  4. #4
    hasenfrasen andersbrinks avatar
    Reg.datum
    mar 2003
    Ort
    hedesunda
    Hoj
    6
    Inlägg
    11 797
    Du har inte berättat var du mäter polspänningen någonstans. Med lyset påkopplat, motorn igång - om du mäter DC volt mellan minus på batteriet och en skruv på motorn? Om du sen mäter mellan plus på batteriet och plus-utgången på laddregulatorn?
    /anders gsf1371 gsf1200 gsf1200 vs1400 GPz1100b1 -97GSX600F -07s60t5awd -94firebird x2

  5. #5
    Medlem
    Reg.datum
    jul 2010
    Ort
    Göteborg
    Hoj
    Suzuki SV650S -00 såld Triumph Sprint RS -01 såld Suzuki GSX1300R -08
    Inlägg
    7 013
    Samma problem på min SV650S. Gjorde samma test som du
    Citat: "Generatorn mäter 0.6 ohm mellan de tre stiften och inget mot jord och det får man klassa som ok eftersom det ska vara 0.2-0.55 och jag kan inte mäta sista siffran."
    Videon, det hoppar upp och ner.

    En fungerande regulator ger 14,3 Volt över batteriet med tänd belysning oavsett varvtal.
    Som på min GSX1300R.

    Det var regulatorn som inte fungerade som den skulle på min SV650S
    Regulatorn hade dött värmedöden under om jag minns rätt under plasten under sadeln på höger sida.

    Så det är dags för ny regulator. Försök hitta en MOSFET regulator för dessa bryter strömmen från generatorn vid laddat batteri.
    Original regulatorn på SV650S KORTSLUTER generatorn vid laddat batteri så all effekt ska eldas upp i generatorlindningar och regulator. Har man tur är det regulatorn som ger upp först.
    (Innan brända statorlindningar på generatorn och kortslutning statorlindningar till motorn.)
    Senast redigerat av Comeback den 2020-07-29 klockan 14:51.
    MotoGP 2019: 1. Marques 2.Dovi 3.Vinales
    MotoGP 2020: 1. Quartararo 2. Marc Marques 3.Vinales

  6. #6
    Medlem yeltzins avatar
    Reg.datum
    sep 2009
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    Suzuki Sv 650 N -00
    Inlägg
    113
    Spänningen mäter jag bara på batteriets poler om det inte är en enskild komponent jag kontrollmäter.

    Jag beställde en ny regulator för säkerhets skull eftersom de ofta går sönder på SV650 om jag förstått rätt, men blev en standard-variant för 350 kr bara för att prova, skulle det funka kanske jag satsar på en uppgradering med MOSFET efter det.

  7. #7
    Medlem yeltzins avatar
    Reg.datum
    sep 2009
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    Suzuki Sv 650 N -00
    Inlägg
    113
    Det fungerar nu! Tack.

    Det var regulatorn som var trasig.
    Den var inte helt trasig utan bara mycket mycket mycket dålig så därför klarade den vissa kontroller och mätningar såvida den inte belastades det minsta.

    Här ser man skillnaden på dessa videos :

    VIDEO - GAMMAL REGULATOR
    VIDEO - NY REGULATOR

    Utan att behöva kolla så :

    Gammal - Tomgång, utan halvljus på : 13.2v
    Gammal - Tomgång, med halvljus på : 12.3v
    Ny - Tomgång, utan halvljus på : 14.1v
    Ny - Tomgång, med halvljus på : 13.7v

    Klicka på bilden för en större version

Namn:	Regulatorer.JPG
Visningar:	27
Storlek:	208,2 KB
Id:	455559

    En anmärkning bara : När jag bytte till den nya trodde jag först den var trasig, men efter att ha kollar närmre så ser jag att en kabel som på anslutningen som ska till batteriet inte sitter i samma hål som på den gamla, så den fick flyttas över. Sedan fungerade allt.

  8. #8
    Medlem notrightriders avatar
    Reg.datum
    sep 2012
    Ort
    Halland
    Hoj
    Pick a number - ANY number!
    Inlägg
    4 201
    Citat Ursprungligen postat av yeltzin Visa inlägg
    Det fungerar nu! Tack.

    Det var regulatorn som var trasig.
    Den var inte helt trasig utan bara mycket mycket mycket dålig så därför klarade den vissa kontroller och mätningar såvida den inte belastades det minsta.

    Här ser man skillnaden på dessa videos :

    VIDEO - GAMMAL REGULATOR
    VIDEO - NY REGULATOR

    Utan att behöva kolla så :

    Gammal - Tomgång, utan halvljus på : 13.2v
    Gammal - Tomgång, med halvljus på : 12.3v
    Ny - Tomgång, utan halvljus på : 14.1v
    Ny - Tomgång, med halvljus på : 13.7v

    Klicka på bilden för en större version

Namn:	Regulatorer.JPG
Visningar:	27
Storlek:	208,2 KB
Id:	455559

    En anmärkning bara : När jag bytte till den nya trodde jag först den var trasig, men efter att ha kollar närmre så ser jag att en kabel som på anslutningen som ska till batteriet inte sitter i samma hål som på den gamla, så den fick flyttas över. Sedan fungerade allt.

    Tack för uppföljning.
    IBA #40701

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Sätt Zarco på en fabrikare nästa år! Visst GP19-hojen kanske funkar bättre än årets men jämför Zarco med hans teamkamrat, Tito är ju och harvar i botten där [...]

PierFrancesco
Vill du annonsera ovan? Klicka här