REGLER FÖR OT-FORUMET!
OT-forumet behöver skarpa regler som kommer vidhållas. Även vanliga SH-regler gäller.

ALLMÄNT UPPFÖRANDE?
- Du ska ej vara otrevlig mot andra!
- Rapportera inlägg som bryter mot regler.
- Var objektiv och saklig i dina inlägg!
FLER PUNKTER...?
- OT ska vara ett trevligt forum för alla!
- Fylletrådar och dyligt ska ej finnas!
- Vi ska ha ett KUL forum :-)
I detta forum kommer vi ta till stängning och borttagning av trådar samt inlägg. Vad som orsakar stängning skrivs oftast ut av moderatorn i sista inlägget, om inget, så är ofta anledningen uppenbar (se regler).
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I OT-FORUMET

Sidan 18 av 18 FörstaFörsta ... 12131415161718
Resultat 341 till 348 av 348
  1. #341
    bara grusleksaker kvar sundströms avatar
    Reg.datum
    nov 2006
    Ort
    sunne
    Hoj
    XR 650R 690r/sm
    Inlägg
    858
    Kalkon på grillen ? Har många såna i frysen då vi har kalkoner själva men tycker dom blir torra och ”tråkiga” på grillen så tips tas gärna emot då vi bara helsteker i ugn annars
    690r
    xr 650 -01
    gsxr 1000 -01såld
    xt 600k -93 såld
    r1 -00 skrotad av en 70+ i bil
    gsxr 750 -98 såld
    gsxr 750 -86 såld

  2. #342
    "Mannen som talar med whisky" steffes avatar
    Reg.datum
    jul 2009
    Ort
    Spånga
    Hoj
    -86 Suzuki GSX-R 750, -90 1100R
    Inlägg
    3 257
    Citat Ursprungligen postat av sundström Visa inlägg
    Kalkon på grillen ? Har många såna i frysen då vi har kalkoner själva men tycker dom blir torra och ”tråkiga” på grillen så tips tas gärna emot då vi bara helsteker i ugn annars
    Nån variant på beer-can-chicken kanske. Men helgrilla en kalkon måste ju ta ett par timmar.
    Söker: Motor till GSXR1100W dvs vattenkylda 92-98, ev skabbig hoj

    /steffe

    Lekfordon Suka 750gsxr, Winner of "Stockholm Midnight GP 2012"
    "Fear is lack of knowledge"
    "My attitude, your problem!!!"
    Min andra adrenalinsport, www.maltochhumle.se , Riddaren af Malt & Humle.

  3. #343
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 738
    Citat Ursprungligen postat av sundström Visa inlägg
    Kalkon på grillen ? Har många såna i frysen då vi har kalkoner själva men tycker dom blir torra och ”tråkiga” på grillen så tips tas gärna emot då vi bara helsteker i ugn annars
    Det svåra är att hålla en låg och jämn temperatur vid tillagningen. Annars gäller det bara att använda termometer för att undvika att köttet blir torrt.
    Helstekt ser trevligt ut men styckar man upp kalkonen blir det större mängd kött med lämplig innertemperatur.

    Amazing ribs är alltid din vän när det gäller detaljerna kring tillagningen även om jag föredrar mindre socker i de flesta kryddblandningar:
    https://amazingribs.com/tested-recip...-turkey-recipe

  4. #344
    Gasar hellre än bra Q_Ball_Racings avatar
    Reg.datum
    jun 2008
    Ort
    Eneryda
    Hoj
    2014 stormtrooper 1000
    Inlägg
    1 110
    en fråga från en amatörgrillare med en enkel vanlig klotgrill... grilla med locket på och ventilationsspjäll (i lock och under glöd) öppna elelr grilla utan locket på???.
    finns säkert olika synpunkter på detta.men har testat både varianterna och märker ingen skillnad direkt, eventuellt att det som grillas blir lite saftigare med lock på.
    a good friend will bail you out from jail, but a true rider will be sitting next to you and say....damn! that was fun.

  5. #345
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 738
    Citat Ursprungligen postat av Q_Ball_Racing Visa inlägg
    en fråga från en amatörgrillare med en enkel vanlig klotgrill... grilla med locket på och ventilationsspjäll (i lock och under glöd) öppna elelr grilla utan locket på???.
    finns säkert olika synpunkter på detta.men har testat både varianterna och märker ingen skillnad direkt, eventuellt att det som grillas blir lite saftigare med lock på.
    Tunn skiva nötkött som ska grillas snabbt=högsta möjliga värme direkt underifrån=locket av.
    Hel bit som ska gå +30min=indirekt värme (typ ugn)=locket på.

    Sen finns det ju allt däremellan där man kan välja mer men generellt kan du få mer yta utan lock och jämnare tillagning med.

  6. #346
    bara grusleksaker kvar sundströms avatar
    Reg.datum
    nov 2006
    Ort
    sunne
    Hoj
    XR 650R 690r/sm
    Inlägg
    858
    Citat Ursprungligen postat av steffe Visa inlägg
    Nån variant på beer-can-chicken kanske. Men helgrilla en kalkon måste ju ta ett par timmar.
    6.5kg beercanchicken vore ju nåt , styckade isär och körde till 70 grader i temp men tyckte det blev torrt och lägre vete fasen om man ska gå i temp
    690r
    xr 650 -01
    gsxr 1000 -01såld
    xt 600k -93 såld
    r1 -00 skrotad av en 70+ i bil
    gsxr 750 -98 såld
    gsxr 750 -86 såld

  7. #347
    bara grusleksaker kvar sundströms avatar
    Reg.datum
    nov 2006
    Ort
    sunne
    Hoj
    XR 650R 690r/sm
    Inlägg
    858
    Citat Ursprungligen postat av Josef Visa inlägg
    Det svåra är att hålla en låg och jämn temperatur vid tillagningen. Annars gäller det bara att använda termometer för att undvika att köttet blir torrt.
    Helstekt ser trevligt ut men styckar man upp kalkonen blir det större mängd kött med lämplig innertemperatur.

    Amazing ribs är alltid din vän när det gäller detaljerna kring tillagningen även om jag föredrar mindre socker i de flesta kryddblandningar:
    https://amazingribs.com/tested-recip...-turkey-recipe
    Ska provas framöver , var otydlig förut men styckar isär och körde till 70 grader i temp men torrt som tusan blev det
    690r
    xr 650 -01
    gsxr 1000 -01såld
    xt 600k -93 såld
    r1 -00 skrotad av en 70+ i bil
    gsxr 750 -98 såld
    gsxr 750 -86 såld

  8. #348
    Medlem Knoddass avatar
    Reg.datum
    nov 2010
    Ort
    Ängelholm
    Hoj
    Ja
    Inlägg
    2 610
    Citat Ursprungligen postat av Q_Ball_Racing Visa inlägg
    en fråga från en amatörgrillare med en enkel vanlig klotgrill... grilla med locket på och ventilationsspjäll (i lock och under glöd) öppna elelr grilla utan locket på???.
    finns säkert olika synpunkter på detta.men har testat både varianterna och märker ingen skillnad direkt, eventuellt att det som grillas blir lite saftigare med lock på.
    Locket ska alltid vara på!!
    Weber hade enormt svårt att slå igenom på nordiska marknaden under 90-talet på grund av just det, folk förstod inte varför man skulle betala massor med pengar för en grill med ett lock?!
    Att ha locket på ger en hel del fördelar!
    Du får en jämnare fördelad temp i grillen, utan locket så får du en riktigt bra skjuts nerifrån glöden men från ovansidan så har du noll värme, med locket på så värmer det på bra även ovanifrån.
    Du stänger inne ångorna och röken vilket ger dig ett saftigare och mer smakrikt resultat.
    Du slipper att glöden drar iväg på 130% och ytterligare ökar skillnaden i temp mellan ovansidan och undersidan på det du grillar.

    Det enda jag grillar med locket öppet är lövbiff, och då är grillen på 300+ grader och köttbitarna är i princip bara nere och vänder på gallret.

    ALLTID locket på!!

    Klassiskt undantag är om du ska grilla korv med bröd, då är det ingen som bryr sig.



    Angående att köra en hel kalkon, rotisserie är svaret om du vill ha det riktigt bra, annars kommer du få passa grillen och ösa fågelfan nonstop tills den är klar.
    Och självklart är det låg temp och lång tid som gäller, som någon nämnde innan.
    Senast redigerat av Knoddas den 2019-12-03 klockan 22:36.

Sidan 18 av 18 FörstaFörsta ... 12131415161718

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Kul läsning. Fan va han fulcampade. Jag sov bara på campingar plus några få hotellnätter. Man blir sugen på att åka. Någon gång runt -82 köpte en [...]

Björn F
Vill du annonsera ovan? Klicka här