REGLER FÖR OT-FORUMET!
OT-forumet behöver skarpa regler som kommer vidhållas. Även vanliga SH-regler gäller.

ALLMÄNT UPPFÖRANDE?
- Du ska ej vara otrevlig mot andra!
- Rapportera inlägg som bryter mot regler.
- Var objektiv och saklig i dina inlägg!
FLER PUNKTER...?
- OT ska vara ett trevligt forum för alla!
- Fylletrådar och dyligt ska ej finnas!
- Vi ska ha ett KUL forum :-)
I detta forum kommer vi ta till stängning och borttagning av trådar samt inlägg. Vad som orsakar stängning skrivs oftast ut av moderatorn i sista inlägget, om inget, så är ofta anledningen uppenbar (se regler).
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I OT-FORUMET

Sidan 13 av 17 FörstaFörsta ... 7891011121314151617 SistaSista
Resultat 241 till 260 av 328
  1. #241
    Medlem Knoddass avatar
    Reg.datum
    nov 2010
    Ort
    Ängelholm
    Hoj
    Ja
    Inlägg
    2 589
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Jag har inte kollat dessa två men jag märkte att med den lite större grillen jag har köpt från landman (:spy) så krävs det mer kol för att få värme. Hur är det med rökar?

    Förväntar mig en utförlig beskrivning då jag själv tänkt investera i en rök!

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Om du inte har investerat i en rök än så kampanjar jag Webers 47cm för 3 papp just nu nere i Båstad

  2. #242
    Medlem Rickens avatar
    Reg.datum
    apr 2004
    Ort
    Sthlm
    Hoj
    KTM 450 SMR
    Inlägg
    10 582
    Jag har en wsm 47 sen några år tillbaka. Jag är förvånad över hur bra den faktiskt är. Man får vara med när solen flyttar sig så att den hamnar i eller ur solen. Och så får man justera lite luftlöde. På vintern så har vi dels grävt ned den i snön och dels gjort ett vindskydd åt den. Det funkar. Annars är det svårt för den att hålla temp.

    Jag hade en Kamado ett tag också, samma tillverkare som sålde till Rusta annan leverantör.
    Skitdålig pryl. Glöden var så långt ned från köttet så man fick ingen yta vid grillning och luftintaget i nederkant var så litet så det tjockade igen ganska fort när askan ramlade ner.
    Vi provade att röka i den. Den är för värmeeffektiv för det. Det går åt alldeles för lite virke för att man ska få nån röksmak i köttet.

    En offset smoker är säkert det bästa. Men wsm:en vinner på sin smidighet. Jag kan ju till o med lasta in den i skåpbilen och ta med den på semester. Om man inte har nåt emot röklukten i bilen.

    Köp en 47:a om ni är max 4 pers som ska äta. Är ni fler så är det 57 som gäller.
    Vi anväder wsm:en mest när vi har kompisgänget på besök. Och den blir överfull. Så jag ska byta ut min.

  3. #243
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    1 004



    Edit:
    Jag och lillgrabben ska äta några korvar. Så lite kol hade aldrig funkat i Landmann'en. Klot is the shit.


    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Senast redigerat av Impact den 2019-07-09 klockan 19:26.

  4. #244
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 333
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg



    Edit:
    Jag och lillgrabben ska äta några korvar. Så lite kol hade aldrig funkat i Landmann'en. Klot is the shit.


    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Ser ut som när jag å frun grillar.
    Grillkorv till henne och något liknande dina korta korvar till mig.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  5. #245
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 645
    Idag åkte fru och barn ut till landet medan jag stannar hemma och jobbar en vecka till. I min värld betyder det bara en sak: Gräsänklingsbiff!

    Jag åkte som seden bjuder till min lokala kötthandlare för inspiration och trots att det helt klart är mycket av en gimmick landade valet på en fin Tomahawk. Den kostade 299kr/kg och vägde 1,3kg. Relativt dyr bit eftersom det blev 300g ben kvar efter måltiden men motsvarande biff/kotte i samma klass utan ben låg på 399kr/kg och jag gillade hur denna såg ut:


  6. #246
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 645
    Hade det varit biff på 6,5-7cm hade jag kört den sous vide för att få en jämn stekgrad och enkel tillagning men när det gäller entrecote vill jag att fettet ska smälta så mycket som möjligt och då blir det grillen direkt.
    Kol i en hög efter kanten för att kunna få till bra indirekt grillning men även kunna bättra på ytan med lite direkt värme. Här är Webers 67cm guld värd då det inte blir trångt ens med en 50cm stek!
    En bit av mitt gamla körsbärsträd fick mysa bland kolen och steken fick gå på direkt värme några minuter för att få igång fettdroppandet. Smaken fett på kolen ger hör till entrecote tycker jag. Biff föredras med mer ren vedrök.
    Senast redigerat av Josef den 2019-07-10 klockan 20:59.

  7. #247
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 645
    Steken fick sedan gå på indirekt värme med öppna spjäll i ca 20 min. Locktermometern maxades och det var nog närmare 350C där uppe. En så här tjock stek fortsätter att stiga i temp en god kvart efter man plockat av den så när den var uppe i 45C i kärnan bättrade jag på ytan en aning och tog av den. Gick direkt på med peppar och lite milt vitlökssmör och lät vila till tempen vände. Jag siktade på 55-57C och den vände på 56,5C så det blev perfekt!


  8. #248
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 645
    Mycket jobb för att få äta en köttbit i sin ensamhet men det var det väl värt för en sådan enastående måltid!

  9. #249
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 333
    Citat Ursprungligen postat av Josef Visa inlägg
    Mycket jobb för att få äta en köttbit i sin ensamhet men det var det väl värt för en sådan enastående måltid!
    KÖTTFEST!
    Ser enastående ut!
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  10. #250
    AKA qwertyuiopå SJPs avatar
    Reg.datum
    apr 2007
    Ort
    Kung i mitt hem
    Hoj
    Sucka surfemti & vansinnesgrön plastmisil
    Inlägg
    10 056
    Dagens, för att fira sista semesterdagen, helgrillad fläskfilé över hickoryspån. Mest för att prova spån på grillen, brukar röka i murad rök annars.



    Blöta spån och massiv bit fläsk kyler ner min lilla minigrill lite väl, man tager vad man haver för att få in lite extra syre.

    //Stefan

  11. #251
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 333
    Längesedan jag postade.
    Jag har just bytt en P11'a som var ny i början på säsongen så det har grillats en del...
    Idag vanlig fläskfilé.
    Smetas med gochujang, hickoryolja och en vitlöksklyfta.
    Sedan Guga's rubb.
    Till glace hickory, honung och äppelmos.
    Tagen vid 72,4 grader blev den perfekt!
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190718_200315_1.jpg
Visningar:	20
Storlek:	1,23 MB
Id:	449912
    Körde yta över sidan sedan fick den klart på sekundärvärme i mitten.
    Tot ca 25 min.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  12. #252
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    1 004
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Längesedan jag postade.
    Jag har just bytt en P11'a som var ny i början på säsongen så det har grillats en del...
    Idag vanlig fläskfilé.
    Smetas med gochujang, hickoryolja och en vitlöksklyfta.
    Sedan Guga's rubb.
    Till glace hickory, honung och äppelmos.
    Tagen vid 72,4 grader blev den perfekt!
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190718_200315_1.jpg
Visningar:	20
Storlek:	1,23 MB
Id:	449912
    Körde yta över sidan sedan fick den klart på sekundärvärme i mitten.
    Tot ca 25 min.
    Låter livligt! Fläskfilé är nästan alltid gott!

    Vad tycker du om Gugas rubb?

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

  13. #253
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 333
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Låter livligt! Fläskfilé är nästan alltid gott!

    Vad tycker du om Gugas rubb?

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Den har varit kanon!
    Är inne på min andra batch.
    Använt till kyckling, fläsk och till och med potatis.
    Gjorde ett folie-paket och slängde in lite kokt färskpotatis, ringla över lite olivolja och ganska rikligt med Guga-rubb. Låt ligga på grillen tills varma. Riktigt omtyckt!
    Dessutom har jag kryddat lite av varje tex när jag stekt ägg.
    Jag bytte dock kanel mot cayennepeppar.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  14. #254
    Medlem
    Reg.datum
    maj 2013
    Ort
    Mellan dom 2 stora sjöarna
    Hoj
    HD Street Bob,Yamaha xtz660,Yamaha SR500,Zundapp KS 125
    Inlägg
    137
    Har beslutsångest med inköpt av ny grill. Weber master touch E-5775 eller Landmann kepler 600????
    Fördelar /nackdelar, någon som provat?
    Tipps mottages tacksamt.

  15. #255
    Medlem Knoddass avatar
    Reg.datum
    nov 2010
    Ort
    Ängelholm
    Hoj
    Ja
    Inlägg
    2 589
    Citat Ursprungligen postat av Street Bandit Visa inlägg
    Har beslutsångest med inköpt av ny grill. Weber master touch E-5775 eller Landmann kepler 600????
    Fördelar /nackdelar, någon som provat?
    Tipps mottages tacksamt.
    Ingen erfarenhet av Landmannen så kan inte säga något om kvalitén på den, verkar vara en helt vanlig enkel klotgrill utan några extra funktioner.
    Om du har möjlighet att åka och titta på en i närheten av dig så fråga någon i personalen om du får köra en grillborste över locket på den, om du får nej till svar så är det antagligen för att emaljen inte pallar det och då hade jag ställt mig tveksam till att den fixar 10 års användande utan att börja rosta nånstans...


    Webers E-5775 däremot är en riktigt grym grill!
    Fjädrat gångjärn för locket är grymt smidigt, du får ett GBS galler om du vill leka med olika insatser (följer med ett sear grate i porslinsemaljerat gjutjärn, ger schysst mönster på köttet och håller sig varmt bättre än ett klassiskt galler om du slänger på en större bit kött).
    Du får med en diffuser plate och en smoke ring som gör det sjukt enkelt att röka i grillen om du skulle vilja det, om inte så funkar diffuser platen även som ett snyggt serveringsfat

    Vi har E-5755 och C-5750 i vårt sortiment men har inte sålt en enda utav dessa i år, alla kunder som varit sugna på en 57a har köpt E-5775 då man får så mycket mer för bara en liten slant extra.
    Är du bara ute efter en helt vanlig enkel 57a utan extra funktioner så köp Landmannen skulle jag säga, du har 10 års garanti på båda oavsett och det är dumt att betala för lull lull man ändå inte kommer använda.
    Senast redigerat av Knoddas den 2019-07-21 klockan 18:04.

  16. #256
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 333
    Citat Ursprungligen postat av Street Bandit Visa inlägg
    Har beslutsångest med inköpt av ny grill. Weber master touch E-5775 eller Landmann kepler 600????
    Fördelar /nackdelar, någon som provat?
    Tipps mottages tacksamt.
    Jag skulle lyssna på Knoddas.
    Jag tror den dryga tusenlappen betalar igen sig i kvalitet, garanti och resultat.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  17. #257
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 333
    Gjorde Guga's "life changing burgers" igen.
    Denna gång blev det ruskigt bra!
    Titta igenom denna video.

    Vi tog 500g högrevsköttfärs och blandade ner lite finhackad chili, finhackad vitlök och finhackad ingefära. Det blev 7 bullar/burgare.
    En trippel till mig och en dubbel till tjejerna här hemma.
    Brände sedan på gjutjärns plattan rejält för grillytans skull.
    Hade också en liknande vass spade för att vända burgarna.
    Jag tog Sweet Baby Rays BBQ-sås med lite Mayo som sås med lite rå lök.
    Sedan enligt videon.
    Så enkelt, så smakrikt, så kladdigt men framförallt: så j@vla gott!

    Tyvärr går det fort vid grillning så hann inte få något foto.

    Edit: Frun fick ett foto på sin medans jag hade fullt upp med att äta.
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	IMG_9694.jpg
Visningar:	20
Storlek:	246,9 KB
Id:	449942
    Senast redigerat av Kratoz den 2019-07-21 klockan 21:09.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  18. #258
    Medlem
    Reg.datum
    nov 2007
    Ort
    Jönköping
    Hoj
    2003 Ducati 998
    Inlägg
    13
    Mycket bra tips i denna tråd! Själv föredrar jag entrecote i tjocka skivor först fräsa på dom över glöden sen i folie några minuter samma med rostasfileen. Tycker det svåraste är med roliga tillbehör till det grillade.

  19. #259
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 333
    Citat Ursprungligen postat av Softail Visa inlägg
    Mycket bra tips i denna tråd! Själv föredrar jag entrecote i tjocka skivor först fräsa på dom över glöden sen i folie några minuter samma med rostasfileen. Tycker det svåraste är med roliga tillbehör till det grillade.
    Can't go wrong with entrecote!
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  20. #260
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    1 004
    Citat Ursprungligen postat av Street Bandit Visa inlägg
    Har beslutsångest med inköpt av ny grill. Weber master touch E-5775 eller Landmann kepler 600????
    Fördelar /nackdelar, någon som provat?
    Tipps mottages tacksamt.
    Köp inte Landmann. Det är ren skit. Min rostade under första sommaren och grillen var allt annat än bra. Sjukt besviken och tre år senare köpte jag en 57 cm Weber. Nu är grillningen som den ska igen

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Sidan 13 av 17 FörstaFörsta ... 7891011121314151617 SistaSista

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Så 50 mil efter påstått oljebyte så är oljan i skick som topp 3 värst värsta en verkstan sett? Som krävts sköljning med ytterligare 6 liter olja? Och då har [...]

Two stroke man
Vill du annonsera ovan? Klicka här