REGLER FÖR OT-FORUMET!
OT-forumet behöver skarpa regler som kommer vidhållas. Även vanliga SH-regler gäller.

ALLMÄNT UPPFÖRANDE?
- Du ska ej vara otrevlig mot andra!
- Rapportera inlägg som bryter mot regler.
- Var objektiv och saklig i dina inlägg!
FLER PUNKTER...?
- OT ska vara ett trevligt forum för alla!
- Fylletrådar och dyligt ska ej finnas!
- Vi ska ha ett KUL forum :-)
I detta forum kommer vi ta till stängning och borttagning av trådar samt inlägg. Vad som orsakar stängning skrivs oftast ut av moderatorn i sista inlägget, om inget, så är ofta anledningen uppenbar (se regler).
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I OT-FORUMET

Sidan 9 av 10 FörstaFörsta ... 345678910 SistaSista
Resultat 161 till 180 av 190
  1. #161
    Och då är jag glad ! Täppass avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Ducati
    Inlägg
    1 712
    Sous viden och grillen är en sjukt bra kombo !
    Var tvungen att testa Picanha som ni skrivit så mycket om, blev en helt ok köttbit men inte speciell i smaken på något vis tyckte jag ?
    2,5h 55grader körde jag 1,6kg.
    Senast redigerat av Täppas den 2019-06-01 klockan 08:33.
    Jo men så att...ehh..

  2. #162
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 163
    Citat Ursprungligen postat av Täppas Visa inlägg
    Sous viden och grillen är en sjukt bra kombo !
    Var tvungen att testa Picanha som ni skrivit så mycket om, blev en helt ok köttbit men inte speciell i smaken på något vis tyckte jag ?
    2,5h 55grader körde jag 1,6kg.
    Ser riktigt fin ut!
    Jag har upptäckt att det är ganska stor skillnad på bit och bit (precis som allt annat kött).
    Några bitar har varit OK eller bra, några fantastiska.
    Märktes inte minst då vi hade 14-15 personer hemma på mat och jag gjorde 2 olika bitar.
    Den ena gudomligt mör och smakrik, den andra hårdare och inte lika mycket smak.
    Jag väljer numera den bit som känns mjukast i köttet.
    Sedan kör jag 57 grader.
    Jag tappar lite rosa färg men vinner lite mörhet (kan vara inbillat).

    Sous vide och grill is da shit!
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  3. #163
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    955
    Citat Ursprungligen postat av Täppas Visa inlägg
    Sous viden och grillen är en sjukt bra kombo !
    Var tvungen att testa Picanha som ni skrivit så mycket om, blev en helt ok köttbit men inte speciell i smaken på något vis tyckte jag ?
    2,5h 55grader körde jag 1,6kg.
    Inte ensamma om att äta i soffan ser jag

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

  4. #164
    Och då är jag glad ! Täppass avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Ducati
    Inlägg
    1 712
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Inte ensamma om att äta i soffan ser jag

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    "Fredagsmys" vettu ;-)
    Jo men så att...ehh..

  5. #165
    Och då är jag glad ! Täppass avatar
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Ducati
    Inlägg
    1 712
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Ser riktigt fin ut!
    Jag har upptäckt att det är ganska stor skillnad på bit och bit (precis som allt annat kött).
    Några bitar har varit OK eller bra, några fantastiska.
    Märktes inte minst då vi hade 14-15 personer hemma på mat och jag gjorde 2 olika bitar.
    Den ena gudomligt mör och smakrik, den andra hårdare och inte lika mycket smak.
    Jag väljer numera den bit som känns mjukast i köttet.
    Sedan kör jag 57 grader.
    Jag tappar lite rosa färg men vinner lite mörhet (kan vara inbillat).

    Sous vide och grill is da shit!
    Om jag provar igen så blir det att skiva rått och sedan krydda på lite mer, då borde det bli bättre !
    Jo men så att...ehh..

  6. #166
    Umbrella Corp. Ivils avatar
    Reg.datum
    dec 2005
    Ort
    Nykvarn
    Hoj
    -
    Inlägg
    4 147
    Jag brukar köra kyckling i 36 grader i 120 minuter. Najs.

  7. #167
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    955
    Citat Ursprungligen postat av Ivil Visa inlägg
    Jag brukar köra kyckling i 36 grader i 120 minuter. Najs.
    Seriöst?
    Jag körde 55 grader i 90 min och den var på gränsen till för "slimig" för mig :o

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

  8. #168
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 274
    Citat Ursprungligen postat av Ivil Visa inlägg
    Jag brukar köra kyckling i 36 grader i 120 minuter. Najs.
    Nu måste du väl ändå ha skrivit fel? Salmonella dör inte förrän efter att ha spenderat 30 min på minst 57 grader, 36 grader måste väl ändå bli typ kycklingsushi?

    Själv tänkte jag testa ännu en ny styckdetalj ikväll, nämligen Flat Iron Steak (vilket, om jag förstått saken rätt, på svenska kallas luffarbiff). Vitlökssmör, salt och peppar i påsen, badet på 55 grader, kör nog en 2.5-3 timmar ungefär

    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0850.JPG
Visningar:	17
Storlek:	870,2 KB
Id:	449501Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0851.JPG
Visningar:	15
Storlek:	811,5 KB
Id:	449502

  9. #169
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    955
    Hur blir det om man slänger det I butiken vakuumförpackade köttet direkt ner i byttan och kryddar efteråt tro?

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

  10. #170
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 163
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Hur blir det om man slänger det I butiken vakuumförpackade köttet direkt ner i byttan och kryddar efteråt tro?

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Jag har också funderat på det.
    Men jag trodde att sous vide'a köttsaften inte skulle vara så bra för smaken.
    Jag brukar ta ut köttet och luktar det OK så låter jag det vara, luktar det det minsta "funky" så brukar jag skölja det i vatten.
    Även om alla säger att man inte ska göra så.
    Så jag har tänkt men det skulle mycket väl kunna funka.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  11. #171
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 274
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Jag har också funderat på det.
    Men jag trodde att sous vide'a köttsaften inte skulle vara så bra för smaken.
    Jag brukar ta ut köttet och luktar det OK så låter jag det vara, luktar det det minsta "funky" så brukar jag skölja det i vatten.
    Även om alla säger att man inte ska göra så.
    Så jag har tänkt men det skulle mycket väl kunna funka.
    Jag gör exakt likadant, och jag tänker att kryddorna rimligtvis måste penetrera köttet bättre om de åtminstone får tillagas tillsammans under värme än om de bara lägges utanpå efter tillagning... Ytterligare en grej jag tänkt på är att pappersetiketten utanpå kan lösas upp och fastna i min sous-vide vilket jag helst vill undvika, så jag packar alltid om mitt kött och passar på att krydda när jag ändå gör det

  12. #172
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 163
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Nu måste du väl ändå ha skrivit fel? Salmonella dör inte förrän efter att ha spenderat 30 min på minst 57 grader, 36 grader måste väl ändå bli typ kycklingsushi?

    Själv tänkte jag testa ännu en ny styckdetalj ikväll, nämligen Flat Iron Steak (vilket, om jag förstått saken rätt, på svenska kallas luffarbiff). Vitlökssmör, salt och peppar i påsen, badet på 55 grader, kör nog en 2.5-3 timmar ungefär

    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0850.JPG
Visningar:	17
Storlek:	870,2 KB
Id:	449501Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0851.JPG
Visningar:	15
Storlek:	811,5 KB
Id:	449502
    Så?

    Jag gjorde luffarbiff för ett tag sen och kommer köpa alla bitar jag hittar framöver.
    Ska också testa njur-tapp som såg lika härligt marmorerad ut.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  13. #173
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 615
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Hur blir det om man slänger det I butiken vakuumförpackade köttet direkt ner i byttan och kryddar efteråt tro?

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Det funkar men du ger inte saltet tid att penetrera ytan och du får inte möjlighet att putsa köttet innan tillagning vilket är betydligt enklare.

  14. #174
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    955
    Väl medveten om att det inte skulle blir lika gott, men hur illa blir det egentligen...

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

  15. #175
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 615
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Väl medveten om att det inte skulle blir lika gott, men hur illa blir det egentligen...

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Inte illa alls.

  16. #176
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 274
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Så?

    Jag gjorde luffarbiff för ett tag sen och kommer köpa alla bitar jag hittar framöver.
    Ska också testa njur-tapp som såg lika härligt marmorerad ut.
    Jag kan ha fått en tråkig bit, för mycket mer än ok tyckte jag inte att det var. Skapligt mört absolut, men ganska väldigt magert (snudd på torrt) och inget speciellt rent smakmässigt... Har en bit till som jag ska testa någon dag framöver, får se om den är bättre

  17. #177
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 163
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Jag kan ha fått en tråkig bit, för mycket mer än ok tyckte jag inte att det var. Skapligt mört absolut, men ganska väldigt magert (snudd på torrt) och inget speciellt rent smakmässigt... Har en bit till som jag ska testa någon dag framöver, får se om den är bättre
    Jag tyckte nog min såg mer marmorerad ut?
    Kolla min bild i #150 sida 8 här i tråden.
    Är den inte lite mer fett i den?
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  18. #178
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 274
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Jag tyckte nog min såg mer marmorerad ut?
    Kolla min bild i #150 sida 8 här i tråden.
    Är den inte lite mer fett i den?
    Mycket mer, ser knappt ens ut att vara samma styckdetalj... Som sagt, jag kanske bara fick tag på en tråkig bit. Blir till att prova igen en annan gång

  19. #179
    Blicken framför allt! Josefs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Stockholm
    Hoj
    Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59
    Inlägg
    3 615
    Vill ni hitta bättre kött kan jag tipsa om att sluta jaga specifika detaljer. Gå till en affär där det finns mycket att välja på och ta det som ser bäst ut i förhållande till priset.

  20. #180
    Medlem Knoddass avatar
    Reg.datum
    nov 2010
    Ort
    Ängelholm
    Hoj
    Ja
    Inlägg
    2 543
    Citat Ursprungligen postat av Josef Visa inlägg
    Vill ni hitta bättre kött kan jag tipsa om att sluta jaga specifika detaljer. Gå till en affär där det finns mycket att välja på och ta det som ser bäst ut i förhållande till priset.
    Håller med dig, och ändå inte.
    Min lokala kötthandlare har alltid grymt bra kött oavsett var från djuret det kommer, verkligen outstanding.
    Inte alltid massor att välja på men alltid grymt bra kött!
    Min lokala Ica Maxi har rejält brett utbud men det är fan sällan man hittar bitar som ser riktigt bra ut, och i princip aldrig man hittar bitar som kommer nära lokala slaktaren.
    Slaktaren här föder själv upp alla djur han slaktar och säljer och inget går till spillo, att jaga specifika detaljer hos honom är klart värt det då det är riktigt hög kvalité och olika stycken skiljer sig klart från varandra.
    Att gå och jaga specifika detaljer på Ica skulle jag aldrig göra för det är sällan värt det, med undantag för deras singelpackade vaccade ryggbiff/entrecote där man tydligt ser marmoreringen och kan _ibland_ hitta riktigt bra bitar.

    Korta versionen, att jaga specifika detaljer gör stor skillnad i smak om du köper det av en riktig slaktare, i hyllan på Ica/Willys/Coop not so much.

    Trots ovanstående så slår jag ett slag för Willys frusna lamm, finns både ytter och innerfilé och både pris och kvalité är bra som fan, aldrig missnöjd!
    Ser ut som skit när det ligger där i deras sunkiga frys men väl tillagat hemma så är det kanon

Sidan 9 av 10 FörstaFörsta ... 345678910 SistaSista

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Lugn
Vill du annonsera ovan? Klicka här