REGLER FÖR OT-FORUMET!
OT-forumet behöver skarpa regler som kommer vidhållas. Även vanliga SH-regler gäller.

ALLMÄNT UPPFÖRANDE?
- Du ska ej vara otrevlig mot andra!
- Rapportera inlägg som bryter mot regler.
- Var objektiv och saklig i dina inlägg!
FLER PUNKTER...?
- OT ska vara ett trevligt forum för alla!
- Fylletrådar och dyligt ska ej finnas!
- Vi ska ha ett KUL forum :-)
I detta forum kommer vi ta till stängning och borttagning av trådar samt inlägg. Vad som orsakar stängning skrivs oftast ut av moderatorn i sista inlägget, om inget, så är ofta anledningen uppenbar (se regler).
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I OT-FORUMET

Sidan 10 av 10 FörstaFörsta ... 45678910
Resultat 181 till 200 av 200
  1. #181
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Hur blir det om man slänger det I butiken vakuumförpackade köttet direkt ner i byttan och kryddar efteråt tro?

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Det slog mig att om du köper färdigkryddat vakumförpackat så borde det ju kunna funka ganska bra, så nu kör jag ett experiment med färdigkryddade ribs över natten. Hela påsen rakt ner i badet bara, 65 grader, kommer ha legat I ca 18 timmar när det är klart. Ska bli kul att se hur det blir

  2. #182
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Det slog mig att om du köper färdigkryddat vakumförpackat så borde det ju kunna funka ganska bra, så nu kör jag ett experiment med färdigkryddade ribs över natten. Hela påsen rakt ner i badet bara, 65 grader, kommer ha legat I ca 18 timmar när det är klart. Ska bli kul att se hur det blir
    Hur blev det?
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  3. #183
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Hur blev det?
    Inte dåligt alls, men det blir såklart bäst om man får styra kryddningen själv Men påsen höll hur bra som helst, etiketten lossnade som jag förutspått men jag lyckades fiska upp den innan den sögs in i maskinen och mörheten blev det absolut inget fel på Kunde dra ur benen med bara fingrarna, otroligt saftigt och fint Ska man klaga på något så får det väl vara smaksättningen, BBQ-marinaden som var i påsen var nästan lite väl salt när den fick koka in ordentligt såhär. Gjorde en ny batch med samma sorts ribs men istället för att bara grilla på i ugnen som första gången så sköljde jag biten, penslade den i sweet and smoky glaze och sen in i ugnen. Klart bättre Idag ska jag testa den sista biten, hade egentligen tänkt äta den igår men kom hem så sent att jag inte kände för att klämma 600g ribs utan bestämde mig för att helt enkelt låta biten ligga i badet ytterligare en natt. Så blir det ett experiment till: Kan man sous-videa någonting FÖR länge? När jag kommer hem ikväll och tar upp biten kommer den ha legat i ca 40 timmar

  4. #184
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Inte dåligt alls, men det blir såklart bäst om man får styra kryddningen själv Men påsen höll hur bra som helst, etiketten lossnade som jag förutspått men jag lyckades fiska upp den innan den sögs in i maskinen och mörheten blev det absolut inget fel på Kunde dra ur benen med bara fingrarna, otroligt saftigt och fint Ska man klaga på något så får det väl vara smaksättningen, BBQ-marinaden som var i påsen var nästan lite väl salt när den fick koka in ordentligt såhär. Gjorde en ny batch med samma sorts ribs men istället för att bara grilla på i ugnen som första gången så sköljde jag biten, penslade den i sweet and smoky glaze och sen in i ugnen. Klart bättre Idag ska jag testa den sista biten, hade egentligen tänkt äta den igår men kom hem så sent att jag inte kände för att klämma 600g ribs utan bestämde mig för att helt enkelt låta biten ligga i badet ytterligare en natt. Så blir det ett experiment till: Kan man sous-videa någonting FÖR länge? När jag kommer hem ikväll och tar upp biten kommer den ha legat i ca 40 timmar
    Nice!

    Då vet vi det.

    Ja, jag tyckte nog min lamm-stek blev lite för lik en paté..
    Men det gick ner det med tillsammans med en flaska gott rött.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  5. #185
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Ikväll blev jag överraskad av frun med sous vide'ad tri-tip.
    Den var kryddad i butik med tre sorters peppar.
    3h i 55,5 grader blev kanon.
    Lite färskpotatis och en sallad så var det klart.
    Här köttet på bild med mitt nya konstverk!
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190618_185427_1.jpg
Visningar:	32
Storlek:	1,11 MB
Id:	449577
    En Miyabi 5000FCD Gyuto 24cm.
    I mina ögon så j@vla vacker!
    Till slut översteg ha-begäret förståndet.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  6. #186
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Ikväll blev jag överraskad av frun med sous vide'ad tri-tip.
    Den var kryddad i butik med tre sorters peppar.
    3h i 55,5 grader blev kanon.
    Lite färskpotatis och en sallad så var det klart.
    Här köttet på bild med mitt nya konstverk!
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190618_185427_1.jpg
Visningar:	32
Storlek:	1,11 MB
Id:	449577
    En Miyabi 5000FCD Gyuto 24cm.
    I mina ögon så j@vla vacker!
    Till slut översteg ha-begäret förståndet.
    Damaskstål ÄR vackert, klart man ska unna sig fina knivar

  7. #187
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Nice!

    Då vet vi det.

    Ja, jag tyckte nog min lamm-stek blev lite för lik en paté..
    Men det gick ner det med tillsammans med en flaska gott rött.
    Revbenen blev faktiskt riktigt bra efter 44 timmar! Påminde lite om pulled pork, bara föll isär men ändå med konsistens. Inte alls som paté, bara otroligt mört och mjukt och fint

  8. #188
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Hm, nu vart jag sugen på ribs...
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  9. #189
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Hm, nu vart jag sugen på ribs...
    Jag har redan nästa laddning i badet

  10. #190
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Jag har redan nästa laddning i badet
    På väg
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  11. #191
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Dags för ribs!
    Blandade grov senap, gochujang och några droppar liquid smoke.
    Smörjde in ribsen och lade på rikligt med Guga's rubb.
    Skall gå 20-24h och sedan avslutas på grillen med nån glace.
    Återkommer imorgon med resultat.
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190628_184428_1.jpg
Visningar:	21
Storlek:	1,04 MB
Id:	449686
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190628_212120_1.jpg
Visningar:	21
Storlek:	716,0 KB
Id:	449687
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  12. #192
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Blir säkert fint

    Själv körde jag ryggbiff ikväll, festa till det lite sådär. Det var en besvikelse, segt utav bara fan Synd, för det såg bra ut och smaken var det inget fel på.

    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0879.JPG
Visningar:	13
Storlek:	707,6 KB
Id:	449700Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0880.JPG
Visningar:	13
Storlek:	635,0 KB
Id:	449701Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0881.JPG
Visningar:	14
Storlek:	752,3 KB
Id:	449702

  13. #193
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    På väg
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Dags för ribs!
    Blandade grov senap, gochujang och några droppar liquid smoke.
    Smörjde in ribsen och lade på rikligt med Guga's rubb.
    Skall gå 20-24h och sedan avslutas på grillen med nån glace.
    Återkommer imorgon med resultat.
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190628_184428_1.jpg
Visningar:	21
Storlek:	1,04 MB
Id:	449686
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190628_212120_1.jpg
Visningar:	21
Storlek:	716,0 KB
Id:	449687
    Vänta nu... Åtta dagar från det att du var på väg tills det faktiskt blev nånting?...

  14. #194
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Vänta nu... Åtta dagar från det att du var på väg tills det faktiskt blev nånting?...
    Det var ju dig jag var på väg till!
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190629_172951_1.jpg
Visningar:	12
Storlek:	1 015,5 KB
Id:	449705
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190629_173943_1.jpg
Visningar:	14
Storlek:	949,4 KB
Id:	449706
    Senast redigerat av Kratoz den 2019-06-29 klockan 16:41.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  15. #195
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Det var ju dig jag var på väg till!
    Aha, du menar så

    Ikväll kör jag flapsteak, förhoppningsvis blir det inte en besvikelse som gårdagens ryggbiff... Sicken seg och tråkig bit jag fick där... Och jag har fortfarande halva kvar... Ska låta den ligga och dra sig i påsen ett par dagar och förhoppningsvis möra till sig. Får käka annat under tiden

  16. #196
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Aha, du menar så

    Ikväll kör jag flapsteak, förhoppningsvis blir det inte en besvikelse som gårdagens ryggbiff... Sicken seg och tråkig bit jag fick där... Och jag har fortfarande halva kvar... Ska låta den ligga och dra sig i påsen ett par dagar och förhoppningsvis möra till sig. Får käka annat under tiden
    Trist med ryggbiffen.
    Brukar ju vara rätt bra bitar.
    Hoppas flappen blev bättre.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  17. #197
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Resultatet blev sådär.
    Pga av att jag, frun å gäster blev lite otimeade.
    Jag hade behövt låta den gå klara på grillen i ca 1h totalt kanske.
    Nu blev det 2,5h vilket gjorde den lite torr.
    Smaken var det dock inget fel på.
    Så nästa gång får dom bada i 24h och sedan gå klart på grillen i 1h med glace ca 3ggr den sista halvtimmen.
    Gjorde glace på bbq-sås, lite äppelmos och honung.
    Blev lite korv, majs å mer Portobello också.
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190629_182813_1.jpg
Visningar:	28
Storlek:	1 018,3 KB
Id:	449710
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190629_192047_1.jpg
Visningar:	28
Storlek:	1,13 MB
Id:	449711

    Till efterrätt grillades persikohalvor.
    De fick en klick av smör med kanel, strösocker, vaniljsocker, florsocker efter grillning, och sedan en klick vaniljglass.
    Riktigt gott sa våra gäster.
    Senast redigerat av Kratoz den 2019-06-29 klockan 23:29.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  18. #198
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Resultatet blev sådär.
    Pga av att jag, frun å gäster blev lite otimeade.
    Jag hade behövt låta den gå klara på grillen i ca 1h totalt kanske.
    Nu blev det 2,5h vilket gjorde den lite torr.
    Smaken var det dock inget fel på.
    Så nästa gång får dom bada i 24h och sedan gå klart på grillen i 1h med glace ca 3ggr den sista halvtimmen.
    Gjorde glace på bbq-sås, lite äppelmos och honung.
    Blev lite korv, majs å mer Portobello också.
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190629_182813_1.jpg
Visningar:	28
Storlek:	1 018,3 KB
Id:	449710
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190629_192047_1.jpg
Visningar:	28
Storlek:	1,13 MB
Id:	449711

    Till efterrätt grillades persikohalvor.
    De fick en klick av smör med kanel, strösocker, vaniljsocker, florsocker efter grillning, och sedan en klick vaniljglass.
    Riktigt gott sa våra gäster.
    Varför kör du dem så länge på grillen? De blir ju färdigkokta i sous-viden, jag kör mina max ett par minuter på högsta värmen ugnen har att ge med lite glaze på och sen klart. Supersaftigt och mört

  19. #199
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 242
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Varför kör du dem så länge på grillen? De blir ju färdigkokta i sous-viden, jag kör mina max ett par minuter på högsta värmen ugnen har att ge med lite glaze på och sen klart. Supersaftigt och mört
    Jag visste inte hur länge jag skulle köra.
    Batch #2 kördes på grillen i 25 min och blev sjukt bra!
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  20. #200
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 294
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Jag visste inte hur länge jag skulle köra.
    Batch #2 kördes på grillen i 25 min och blev sjukt bra!
    Inget fel i att experimentera såklart Men om jag var du skulle jag elda på som fan i grillen och bara precis fräsa på så att du får lite yta på dem. Insidan är ju färdig redan efter badet så dit in behöver värmen inte nå, det är bara eventuell Glaze som ska "brännas in" Jag körde en batch häromdagen, 16 timmar i badet på 65 grader, därefter på med glaze och in i ugnen på 275 grader varmluft i typ två minuter (bara precis att man började se lite grillyta). Blev suveränt Glömde i vanlig ordning att ta bilder...

Sidan 10 av 10 FörstaFörsta ... 45678910

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Ingen fara, jag är i hjärtat en viddernas man. Jag har jobbat i Riksgränsen t.o.m Men nu sitter jag i en av Stockholms halvbättre förorter med en medioker villa [...]

Chronic
Vill du annonsera ovan? Klicka här