REGLER FÖR OT-FORUMET!
OT-forumet behöver skarpa regler som kommer vidhållas. Även vanliga SH-regler gäller.

ALLMÄNT UPPFÖRANDE?
- Du ska ej vara otrevlig mot andra!
- Rapportera inlägg som bryter mot regler.
- Var objektiv och saklig i dina inlägg!
FLER PUNKTER...?
- OT ska vara ett trevligt forum för alla!
- Fylletrådar och dyligt ska ej finnas!
- Vi ska ha ett KUL forum :-)
I detta forum kommer vi ta till stängning och borttagning av trådar samt inlägg. Vad som orsakar stängning skrivs oftast ut av moderatorn i sista inlägget, om inget, så är ofta anledningen uppenbar (se regler).
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I OT-FORUMET

Resultat 1 till 2 av 2
 1. #1
  7.3 Werzions avatar
  Reg.datum
  jun 2004
  Ort
  Jönköping
  Hoj
  Ingen för tillfället
  Inlägg
  7 610

  Sugen på att rösta S?

  "Arbetarrörelsen föddes som en reaktion mot industrialiseringen på 1800-talet. Efter det kommunistiska maktövertagandet i Ryssland 1917 – ett hundra år sedan – tvangs anhängarna välja sida. Revolutionär kamp för proletariatets diktatur? Eller demokratisk reformism inom rådande parlamentariska system? I hela Europa splittrades arbetarpartierna upp. Kommunisterna fick egna partier, oftast små och styrda från Sovjet. Socialdemokraterna blev breda folkrörelser.

  I ett hundra år därefter har socialdemokratin definierat den huvudsakliga konfliktlinjen i europeisk politik. Det första halvseklet, åtminstone, med ett tydligt socialistiskt mål, som skulle uppnås med gradvisa reformer. De senaste decennierna som förvaltare av välfärdsstaten.

  Men nu, efter hundra år, överger väljarna socialdemokraterna. Arbetarklassväljarna tycks i hög grad söka sig till nationalistiska reaktionära partier. Och den medelklass som socialdemokraterna länge höll i sitt grepp med hjälp av generell välfärdspolitik har gått vidare i takt med att de offentliga systemen har slutat att leverera.

  Beroende på utkikspunkt kan man betrakta skeendet på olika sätt. Man kan likt statsvetaren Francis Fukuyama utropa historiens slut, och konstatera att liberalismen vann över socialismen.
  "
  Källa: https://www.svd.se/hundraaringen-som...t-och-forsvann

  Samma tecken över större delar utav Europa, socialismen tappar fästet, och inte så lite heller. Fjuttiga 6,3% i Frankrike, I Holland 5,7%. Här i välfärds-Sverige har S mellan 23% och 29% i undersökningarna, men jag _tror_ inte deras valresultat blir så bra på valdagen. Time will tell...  En Arg Blatte Talar
  Socialdemokraterna decimeras över hela Europa.

  Valresultat i både Belgien och Frankrike visar hur partierna krymps till meningslöshet. Arbetarklassen vänder sig istället till nationalisterna.

  Inte konstigt över huvud taget. Välfärdsstaten är ett nationalistisk koncept, ett slags samhällskontrakt som enbart kan fungera inom nationens gränser. Varje seriös ekonom har sagt det rätt ut, välfärdsstaten står i konflikt till massinvandring.

  Socialdemokraterna gick från att representera folket till att representera den globala eliten som vill förvandla hela jordklotet till en fri marknad. Folk kanske inte kan verbalisera det så som jag nyss gjorde, men dom känner att något är fel, och därför reagerar man instinktivt.
  Senast redigerat av Werzion den 2017-04-26 klockan 20:43.

 2. #2
  Medlem Markuss avatar
  Reg.datum
  jan 2004
  Ort
  Area 08
  Hoj
  KTM
  Inlägg
  27 257
  Problemet med S är uppenbart, de samlar allt från riskkapitalister som Carl Bennet till gruvarbetare, till arbetslös och sjukskriven slapptask, till islamistisk offerkofta till genusvetare från Södermalm.

  Go figure de faller ihop.

  Det S gjorde mellan 1945 och 1975 var imponerande. Gott så.

  Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  

Kanske dags att skapa en separat tråd för eldrivna snöskotrar?

irish
Vill du annonsera ovan? Klicka här