REGLER FÖR TEKNIKFORUMET
Dessa regler appliceras även på övriga felplacerade teknikrelaterade trådar

VEM SKA SVARA PÅ FRÅGOR?
- Den med erfarenhet i ämnet
- Kom inte med gissningar
- Undersök ämnet väl, svara utförligt med bilder om möjligt.
- Sammafatta ditt svar i ett (1) inlägg istället för flera.
- För icke MC-relarade frågor, använd OT Teknikforumet
VARFÖR DESSA REGLER?
- Vi behöver sålla ut felsvaren som kan få otrevliga konsekvenser
- Irrelevanta diskussioner skall ej förekomma
- Detta forum ska vara SERIÖST.
- Regelbrott leder till banning från teknikforumet.
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I TEKNIKFORUMET
Resultat 1 till 2 av 2
  1. #1
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Ort
    Åkersberga
    Hoj
    Suzuki Marauder VZ800 -99
    Inlägg
    6

    Suzuki Marauder VZ800 - 99 Startproblem..

    Hej!

    Har ganska nyligen köpt mig en Suzuki Marauder som är svårstartad.
    Allt verkar luta åt batteri/el problem då den alltid startar när man sätter i ett nyladdat batteri (har 2 st som jag laddar om vartannan) Men om man har varit ute och kört och låter stå över natten tex, så verkar det inte som den har nog med kräm i batteriet för att starta. Har mätt upp batteriet och den ligger på runt 13.5 v på tomgång. Har inte i skrivande stunde mätt upp när den ligger på högre varvtal. Har hört att det kan vara Laddningsregulatorn som kan strula på lite äldre hojar och har beställt en ny idag för att testa. Tänker om någon har något annat förslag på vad det kan vara? Drar tjuvström? Generator?

    Är taksam för all hjälp jag kan få!


    Mvh Fredrik

  2. #2
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Ort
    Åkersberga
    Hoj
    Suzuki Marauder VZ800 -99
    Inlägg
    6
    En uppdatering.

    Har kollat runt lite och hittat ett relä som kallas "MMM relä" Det sitter på vänster sida, bakom kåpan som är precis under sadeln. Det relät, såvitt jag kan förstå, har något med strömmen till startmotorn att göra. Har sett flera videos på youtube där man kopplar bort det relät och helt enkelt kör utan. Då ska den starta utan problem. Här är en länk så ni kan se själva :

    Jag behövde aldrig göra en omkoppling. Jag tog bort relät och gjorde rent kontaktytorna. Än så länge funkar det och den startar utan några problem. Har med ett litet kitt med sladd, avbitare osv, för att kunna koppla om och testa om den inte skulle starta. Återkommer med uppdateringar om det skulle hända.

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Pja, om du har för avsikt att ta full A-behörighet så blir det ju tokfel, men går man annars ner ett snäpp i effekt och kubik så finns det förstås ett helt bat [...]

DampKid
Vill du annonsera ovan? Klicka här