Sidan 15 av 105 FörstaFörsta ... 91011121314151617181920214065 ... SistaSista
Resultat 421 till 450 av 3138
 1. #421
  "Probably the best Bear in the world" bgs avatar
  Reg.datum
  jan 2005
  Ort
  Stenungsund
  Hoj
  Honda CBR600RR-14
  Inlägg
  549
  Citat Ursprungligen postat av kiddec Visa inlägg
  Hej Björn,

  Det är som vanligt en fröjd att ta del av dina synpunkter.
  Hoppas att din rehab går enl.plan.

  /kiddec
  Hej själv!
  Tackar som frågar. Jo då, reahabiliteringen går framåt. Jag besökte farbror doktorn förra veckan och svaren jag fick kan väl kryptiskt betecknas som både positiva och negativa på samma gång. Jag har sedan ett antal veckor tillbaka jobbat halvtid men gick i veckan äntligen upp till fulltid igen. Det blir dock till att nöja sig med att köra skrivbord ett bra tag framöver som det ser ut nu. Ber om ursäkt över att jag inte hunnit bevaka tråden särskilt bra den senaste tiden men jag har under eftermiddagen totat ihop ett litet pressmeddelande till Rachid eftersom han gjort påstötningar. Om han inte dröjer allt för länge med att annonsera dem på Highsider.se så tänkte jag ge honom nöjet att få vara först med mina tankar om framtiden innan jag kommenterar dem här. Jag återkommer alltså i ärendet längre fram...  Citat Ursprungligen postat av Evil Twin Visa inlägg
  Kris, jag uppskattar dina ansträngningar att minimera kostnaden för tröjan, för jag tror att vi alla vill att så mycket pengar som möjligt ska komma Björn tillgodo.
  Om det tar lite extra tid gör inget.
  Om det blir så att tröjan för dyr kan jag faktiskt avstå min tröja för att Björn ska få mer pengar.
  Klart som tusan att ni ska ha tröjor! Å tröjorna ska dessutom banne mig vara snygga, eftersom sådana supportrar som ni enbart förtjänar det bästa. Designen har jag inga synpunkter på men om Kris tror på brodyr så tycker jag att vi kör på det. Det håller väl dessutom bättre i tvätten gissar jag. Kris och jag hörs inte av så ofta så här års men vi hade en kontakt förra helgen där vi kom fram till att vi måste skynda på tröjprocessen nu när hans geniala plan om hemleverans via vår gemensamme bekant från filipinerna lagom till jul ändå verkar spricka./bg

  Citat Ursprungligen postat av Äggtoddy Visa inlägg
  Inte vet jag. Men skulle det inte vara roligare och billigare att köpa in billiga tröjor som Björn signerar?

  Eller att han signerar något annat ting som uppskattas lika mycket. Exempelvis ett fotografi. För tricket är som jag förstår att det är bra om Björn får pengar istället för en tröjtillverkare.

  Jag har inte sponsrat ännu, ja jag vet fyy!! Men jag skulle vilja veta om Mr. Bear har några planer inför 2013?
  Jag är absolut inte ovillig att sponsra en sådan satstning.
  Så hur är det Björn. Du blev väl inte åksjuk sist
  Beroende på hur saker och ting utvecklar sig framöver med eventuella sponsorer, framtida teamfärger m.m. så är det väl inte omöjligt att din idé kan plockas upp så småningom, utifall att ni tror att det skulle kunna finnas ett intresse av något sådant. Jag tycker dock att de som i höstas på vinst och förlust i ett tidigt stadium la ut så mycket pengar ur egna fickor för att hjälpa mig att betala min krasch förtjänar något alldeles extra. Jag tänker mig lite av en "limited edition-utgåva". Hur låter det? Jag vet i alla fall att Kris jobbar på att försöka få ihop något snyggt och prisvärt utan att ni förhoppningsvis ska behöva vänta allt för länge till. Fram till dess att alla har fått sina tröjor levererade så har jag ju dessutom tidigare lovat att jag ska försöka hålla den här tråden levande med mina tankar och funderingar kring Isle of Man som någon slags tröst. Hoppas bara inte att ni tycker att jag börjar bli långrandig... /bg

  Citat Ursprungligen postat av R2 Visa inlägg
  Grymt kört och kämpa på med rehaben.
  En fråga, du hade alltså Daytona Sec Evo och pajjade foten,
  vad har du för skador i foten och gick innerskon sönder?

  Har själv mosat en fot en gång i Astars då värsta dojja,
  bytte sen till Daytona och klarat fötterna i två rätt rejäla smällar,
  intressant att veta vad som fallerade.
  Tack för berömmet Petter!
  Det stämmer bra att jag kört med Daytonastövlar sedan 2006. Jag inledde säsongen 2006 med exakt likadana Alpinestars som de du hade vid din krasch och jag var mycket nöjd med dessa stövlar då de var lätta och smidiga. Minns dock väl bilderna som du postade i din vurp-rapport den våren och blev lite blek om nosen när jag insåg att jag hade likadana stövlar som du. Fick i samma veva möjlighet att köpa Daytona-stövlarna till ett bra pris via en syster till samme Kris955 som nu engagerat sig i den här trådens tröjprojekt. Även om stövlarna var dyra så slog jag till direkt efter att ha läst om dina erfarenheter. Jag har varit toknöjd med mina Daytonastövlar sedan dess och kostade dessutom på mig ett par nya överdrag för 2000 kr inför Isle of Man-resan. Tack vare mina Daytonastövlar har jag åtminstone alltid kunnat gå iväg på egna fötter från olycksscenerierna, även om jag någon gång förvisso varit så vimmelkantig av hjärnskakning att jag gått i cirklar...

  Som alla vet så finns det dock aldrig några fullständiga garantier inom racing och den här gången har jag tyvärr fått ganska många ben krossade i fotleden. Exakt hur min skada uppstod har ingen kunnat utröna men teorierna kretsar kring antingen mitt våldsamma nedslag i asfalten, alternativt att jag råkade få foten i kläm under hojarna när de rutchade förbi mig på asfalten efter att jag glidit ca. 75 meter på rygg. Jag beskrev hela olycksförloppet ganska noggrant i min racerapport från senior-racet tidigare i tråden. Jag kände dock aldrig att foten var trasig förrän jag reste mig upp från marken och tvingades halta iväg på benpiporna (det var så det kom att kännas efter en stund i alla fall) för att rädda mig undan medtävlarna som kom i full karriär nedför backen.

  Alla som är vana att bryta ben vet att man har några minuter på sig att agera innan smärtan från ett benbrott kickar in på allvar, och som jag tidigare berättat använde jag den tiden för att bl.a. ta av mig stövlen på den trasiga foten i en försök att lura sjukvårdarna på glädjen att klippa upp stöveln vilket annars brukligt är... I efterhand har det dock visat sig att jag kunnat bespara mig det besväret eftersom niten som håller ihop innerskon vid insidans ankel trasats sönder och att det är brottanvisningar på de hårda kevlardelarna kring fotleden.

  Det blir med andra ord till att köpa nya stövlar till nästa säsong och även om foten fortfarande är alltför svullen för att prova något annat än lågskor, så var jag härom veckan faktiskt förbi Bikes nyöppnade lokaler i Göteborg eftersom jag sett att de säljer Daytona. Toppmodellen är dock svettigt dyr (närmare 10 000kr) och jag har inte riktigt bestämt mig för om jag istället ska försöka hitta en motsvarande sko från någon annan tillverkare. Daytona har väl allmänt ansetts som de säkraste skorna i racingbranchen under ganska lång tid nu men jag vet att det kommit några prisvärda alternativ den senaste tiden. Nåväl, jag har ju några månader på mig att fundera innan jag behöver fatta det beslutet. Klart är dock att jag inte kommer att nöja mig med en lägre skyddsfaktor än den jag haft tidigare. Har man ambitionen att gasa så måste man ju också försöka köra med så bra skyddsutrustning som möjligt.

  Förresten Petter så kommer jag ihåg att du vaksamt nog tog några bilder på mig när jag i snygg stil mer eller mindre tog ett jätteskutt i 150 km/h över sandfållan efter flygrakan på Anderstorp under en SM-tävling för något år sedan. Det var några kåpskruvar som den gången rycktes loss ur glasfiberkåporna av fartvinden, med påföljd att underkåpan gled in under bakhjulet så att det varken gick att bromsa eller lägga ner hojen in i kurvan. Jag behöver väl inte påpeka att den erfarenheten har legat till grund för hur vi preparerade kåpstag och fastsättning när jag senare den säsongen gjorde min real roadracing-debut i Tyskland. Det var en upplevelse som man möjligen kan unna sig på Anderstorp med sina fina avåkningszoner, men det är ett bra exempel på fel som man måste förutse och förebygga på Isle of Man.

  På återhörande!
  /Björn

 2. #422
  På två hjul sen -89 R2s avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  skvde
  Hoj
  ett bygge, + en 954 + YZF750R -95 som R7 stylats men också skrotats + Aprilia RS250, + RGV 250 + två RD350 + en kinamoto med egendesignade kåpor, en Stomp MiniGP och en Anaconda mingp-motard och en egenbyggd GP70racer.
  Inlägg
  8 704
  Björn.
  nej exakta skadeförloppet brukar vara svårt att klura ut, min fotskada har jag knåpat ihop händelseförloppet runt till sist, iaf hyfsat. Inte för att det hjälper men i just det fallet va det en intressant grej att göra då stöveln helt slets sönder. Sen som sagt blev det Daytona, och då GP modellen som jag tycker är värt extra pengen.
  I en highsider där hojen landade på foten och när jag skrotade på vägen ut bland träd mm för 2 år sedan och slog i det mest med skador på axel rygg nacke och ett mosat lårben så har min stövlar räddat fötterna.
  Jag tror att dina stövlar räddade dig från allvarligare skador än de du fick i fötterna,
  sen vad man lägger pengar på i skyddsväg i landsvägslopp är ju en kanske en annan prioriterings-sak.
  Men går det eg att skydda mot de skador som brukar göra att det går riktigt illa? än?
  Har du sett eller hört att man använder de airbag-i-skinnställ som finns nu?

  Bra tänk där med att ta lärdom (från anderstorp) och förebygga ev risker,
  jag kom att tänka på vad Jonas Svensson (TT 98- ca 00, 108mph) sa om riskerna, tredje året är farligast,
  då tror många att dom kan banan och börjar gasa.

 3. #423
  "Probably the best Bear in the world" bgs avatar
  Reg.datum
  jan 2005
  Ort
  Stenungsund
  Hoj
  Honda CBR600RR-14
  Inlägg
  549

  Misstag och erfarenheter

  Citat Ursprungligen postat av R2 Visa inlägg
  Björn.
  ...

  Jag tror att dina stövlar räddade dig från allvarligare skador än de du fick i fötterna,
  sen vad man lägger pengar på i skyddsväg i landsvägslopp är ju en kanske en annan prioriterings-sak.
  Men går det eg att skydda mot de skador som brukar göra att det går riktigt illa? än?
  Har du sett eller hört att man använder de airbag-i-skinnställ som finns nu?

  Bra tänk där med att ta lärdom (från anderstorp) och förebygga ev risker,
  jag kom att tänka på vad Jonas Svensson (TT 98- ca 00, 108mph) sa om riskerna, tredje året är farligast,
  då tror många att dom kan banan och börjar gasa.
  Absolut! Sannolikheten att skadorna hade varit ännu mer omfattande med andra stövlar är stor och det läggs också stor energi på besiktningen av både tävlingshoj och förarens utrustning på IoM. Både hoj och förare måste passera besiktningsgaraget inför varje framträdande på banan under både träningsvecka och tävlingsvecka. Hjälmarna fick t.ex. inte vara äldre än tre år (om de inte var synbart oanvända för då verkade det som om de kunde acceptera upp till 5 år gamla hjälmar). Alla dräneringshål eller eventuella skrapmärken i underkåpan efter förra passets landningar efter hoppen var tvungna att plastas ihop då gummipluggar, silvertejp eller liknande krigslagningar var stängeligen förbjudna. Listan kan göras lång med regler och krav som ställdes i besiktningen "over there". Några airbag-skinställ såg jag dock inte till därborta.

  Det ligger säkert något i det som Jonas berättat för dig även om jag tror att man gör klokt i att försöka behålla en väldigt ödmjuk attityd inför varje körpass och varje varv man genomför på The Mountain Course. Jag upplevde att det kunde räcka med att flytta spårvalet ett par, tre decimeter i sida för att man skulle riskera att t.ex. träffa en ojämnhet i vägbanan som kunde göra det svårt att styra in i svängen som man tänkt sig. Eftersom den 6 mil långa bansträckningen medför att det blir så få genomföranden av varje sväng i racetempo så tar det nog betydligt mer än 3 år innan man känner att man hittar runt någorlunda.

  Hittade bilderna som du skickade till mig från avåkningen efter flygrakan på Anderstorp Petter. Skickligt av dig att hinna med med kameran där! Det var en av de två otrevligaste upplevelser jag haft i den kurvan genom åren. Som jag skrev i inlägget ovan så berodde det på att den modellen av glasfiberkåpa hade en klantig delning i kombination med att kåpskruvarna där var för få. Skruvarna revs helt enkelt loss ur glasfibern av fartvinden på vänstersidan strax innan det var dax att bromsa vid 200m-skylten, med påföljden att underkåpan först gled in under bakdäcket när jag försökte bromsa. Trots att farten var alldeles för hög så försökte jag svänga in i kurvan ändå men kåpan fladdrade i det läget ut till höger och gjorde det omöjligt att lägga ner hojen eftersom det blev som att försöka svänga med sidostödet nere. Har ingen egentlig aning om hastigheten när korten är tagna men det kan säkert gått uppåt 150 km/h eftersom jag inte fick stopp på ekipaget förrän någon meter innan armco-räcket utanför bildkant, trots att sandfållan där är både bred, djup och fylld med Leca-kulor vilka vanligtvis stoppar upp bra.

  Klicka på bilden för en större version

Namn:	Img_9898small.jpg
Visningar:	305
Storlek:	249,2 KB
Id:	374252Klicka på bilden för en större version

Namn:	71a.JPG
Visningar:	343
Storlek:	153,9 KB
Id:	374253Klicka på bilden för en större version

Namn:	71c.jpg
Visningar:	309
Storlek:	38,9 KB
Id:	374254

  Den andra skräckupplevelsen som jag haft i slutet på flygrakan var när jag bromsade omkull mig i 260 km/h på en Triumph 955:a under ett endurancelopp 2006. Den gången var det intermediatedäcket fram som släppte i samma ögonblick som jag vidrörde bromshandtaget för att påbörja inbromsningen från toppfart. Analysen den gången blev att jag hade missat att bilracingen på banan packat ihop asfalten under sina inbromsningar till långa vågor. Normalt inga större bekymmer i torr väderlek men den morgonen var det en aning fuktigt på banan och dessa asfaltsvågor gjorde att det blivit en liten vattensamling precis där jag valt att börja bromsa...

  Se där! Två exempel på lärdomar som bara tillräckligt många års tävlande kan ge, men som är bra att ha samlat på sig innan man påbörjar en real roadracing-karriär eftersom utrymmet för alla former av misstag är obefintligt på en landsvägsbana.

  På återhörande!
  /Björn

 4. #424
  "Probably the best Bear in the world" bgs avatar
  Reg.datum
  jan 2005
  Ort
  Stenungsund
  Hoj
  Honda CBR600RR-14
  Inlägg
  549

  Mina planer inför framtiden...

  Klicka på bilden för en större version

Namn:	IMG_0771.jpg
Visningar:	301
Storlek:	251,9 KB
Id:	374255
  Så där ja! Då har Rachid uppdaterat Highsider.se med mina funderingar kring möjligheterna att återvända till ön...

  http://www.highsider.se/2012-12-10.aspx

  På återhörande!
  /Björn
  Senast redigerat av bg den 2012-12-10 klockan 21:01.

 5. #425
  Pride only hurts, it never helps. Olof.Bs avatar
  Reg.datum
  mar 2005
  Ort
  Gbg (emigrerad 08:a)
  Hoj
  KTM 660/RC8-R
  Inlägg
  2 073
  "under någon av dagarna på MC-mässan i Stockholm"

  Vilken, vilken, vilken..?!?!?!?!
  "-When are you going to buy or build a house? You can't live in a motorbike."
  "-You can't race a house."

  Useless_Scum
  Brölade fint ur röret sen kan jag lova och röken och eldslågorna var mycket efftektfullt!! Du är min idol Olof

 6. #426
  Medlem Äggtoddys avatar
  Reg.datum
  nov 2012
  Ort
  Haninge
  Hoj
  Moped Hummel -58
  Inlägg
  20
  Låter som ett klokt beslut att satsa på 2014. Är ingen tävling man kliver in i 90%?

  Bättre att åka över och kunna ge 110% 2014 både ur ett ekonomiskt och hälsosamt perspektiv.

  Ska hur som helst bli spännande att följa denna resa.

  Sen finns det alltid någon som har det ännu jävligare. Om det kan vara till någon tröst

  Senast redigerat av Äggtoddy den 2012-12-11 klockan 14:20.

 7. #427
  "Probably the best Bear in the world" bgs avatar
  Reg.datum
  jan 2005
  Ort
  Stenungsund
  Hoj
  Honda CBR600RR-14
  Inlägg
  549
  Citat Ursprungligen postat av Olof.B Visa inlägg
  "under någon av dagarna på MC-mässan i Stockholm"

  Vilken, vilken, vilken..?!?!?!?!
  Jag har lovat att det ska bli minst en dag i Nordgren Racings monter på mässan och då blir det sannolikt lördagen eftersom det vanligtvis brukar vara ganska mycket folk där då. Om det ordnar sig med semester, transporter och dylikt så hoppas jag dock kunna vara på plats även fredag och eventuellt även del av söndag. Ber att få återkomma i ämnet när mässan börjar närmar sig.

  Hoppas att du har tid att komma förbi en sväng i montern den helgen!

  På återhörande!
  /Björn

 8. #428
  Pride only hurts, it never helps. Olof.Bs avatar
  Reg.datum
  mar 2005
  Ort
  Gbg (emigrerad 08:a)
  Hoj
  KTM 660/RC8-R
  Inlägg
  2 073
  Citat Ursprungligen postat av bg Visa inlägg
  Jag har lovat att det ska bli minst en dag i Nordgren Racings monter på mässan och då blir det sannolikt lördagen eftersom det vanligtvis brukar vara ganska mycket folk där då. Om det ordnar sig med semester, transporter och dylikt så hoppas jag dock kunna vara på plats även fredag och eventuellt även del av söndag. Ber att få återkomma i ämnet när mässan börjar närmar sig.

  Hoppas att du har tid att komma förbi en sväng i montern den helgen!

  På återhörande!
  /Björn
  Absolut!
  Jag hade tänkt gå på torsdagen eller fredagen för att slippa trängas men det verkar som att jag får planera om. Det vill man ju inte missa!
  "-When are you going to buy or build a house? You can't live in a motorbike."
  "-You can't race a house."

  Useless_Scum
  Brölade fint ur röret sen kan jag lova och röken och eldslågorna var mycket efftektfullt!! Du är min idol Olof

 9. #429
  Medlem
  Reg.datum
  aug 2012
  Ort
  Ronneby
  Hoj
  -80 Ducati MHRnr484 , -72 Laverda 750SF
  Inlägg
  23
  Lugn och fin Kris,

  Det är ingen ko på isen för tröjan skall ju
  inte pryda kroppen före sommaren.

 10. #430
  #16 SEC Kris955s avatar
  Reg.datum
  dec 2005
  Ort
  Köpenhamn
  Hoj
  Triumph Daytona 675 -08 team #16 SEC, CBR 1000 RR -07 team #67 NEC, Husaberg FS501, Blata, grön flakmoppe till ungarna, plus annat skräp...
  Inlägg
  523
  Hej sponsorer,

  Jag har varit lite envis och hållit på att vi ska ha en pike skjorta med krage, vilket är lite lyxigare än T-shirt. Och jag ville också helst ha broderad tekst, inte tryckt, eftersom det är lyxigare och håller i tvätten. Alltså man ska inte vara rädd att använda och tvätta sin sponsortröja. Efter mycket strul så hittade jag en europeisk leverantör som inte runierade budgetet. Men jag fick tumma på mitt sista önskemål, brodering också på ryggen. Så det blir bara brodering på bröstet, inget på ryggen.

  Färgkombinationen jag valde är lite racing 70-tal, Ronnie och Lotus-72 med svart bakgrund och gul(d) John Player Special. Se nedan vad det blev till...

  Klicka på bilden för en större version

Namn:	shirt3.jpg
Visningar:	154
Storlek:	15,8 KB
Id:	374521

  detaljbild...

  Klicka på bilden för en större version

Namn:	shirt4.JPG
Visningar:	122
Storlek:	61,9 KB
Id:	374522

  Leverans strax innan nyårsafton, så kan jag skicka ut till er i början av januari.

  :-)
  Kris
  Senast redigerat av Kris955 den 2012-12-16 klockan 20:57.

 11. #431
  Medlem
  Reg.datum
  aug 2012
  Ort
  Ronneby
  Hoj
  -80 Ducati MHRnr484 , -72 Laverda 750SF
  Inlägg
  23
  Stilrent och snyggt!

  Tack Kris!

 12. #432
  Medlem Old Badgers avatar
  Reg.datum
  aug 2009
  Ort
  Utanför Sötälje
  Hoj
  Engelska sporthojar
  Inlägg
  1 726
  Tusenlapp överförd! Det är kanske för sent för en T-tröja men det gör ingenting.

  Man måste inte vara en sniken svensk utan det kan vara värt känslan att stötta någon som älskar IoM dessutom med, i mitt tycke, rätt inställning till hojåka.

  En dekal eller två vore dock inte fel att klistra på hojen, om man får ha ett önskemål...

 13. #433
  Smed oops164s avatar
  Reg.datum
  aug 2003
  Ort
  Göinge Fridhem/ Kristianstad
  Hoj
  Tösernas leksaker,
  Inlägg
  3 792
  Snyggt

 14. #434
  #16 SEC Kris955s avatar
  Reg.datum
  dec 2005
  Ort
  Köpenhamn
  Hoj
  Triumph Daytona 675 -08 team #16 SEC, CBR 1000 RR -07 team #67 NEC, Husaberg FS501, Blata, grön flakmoppe till ungarna, plus annat skräp...
  Inlägg
  523
  Old Badger,

  För sent för denna beställning, men aldrig för sent att vara med på något bra. Dvs, jag tar dig (plus eventuella andra) och gör en ny beställning sist i februari, så kan du få din tröja febr/mars. Det borde funka bra?

  Dekal? Hm, bra ide, ska kolla. Vad bör den innehålla? Samma text, plus en inramning? Banans layout som inramning, med texten i mitten? Hur stor? Inte allt för stor så den får plats på MC'n, 10x10, 15x15,...? Förslag mottages, men inget lovas ännu.

  /Kris


  Citat Ursprungligen postat av Old Badger Visa inlägg
  Tusenlapp överförd! Det är kanske för sent för en T-tröja men det gör ingenting.

  Man måste inte vara en sniken svensk utan det kan vara värt känslan att stötta någon som älskar IoM dessutom med, i mitt tycke, rätt inställning till hojåka.

  En dekal eller två vore dock inte fel att klistra på hojen, om man får ha ett önskemål...
  Senast redigerat av Kris955 den 2012-12-18 klockan 22:52.

 15. #435
  Medlem FredrikEkls avatar
  Reg.datum
  jul 2012
  Ort
  Nyköping
  Hoj
  -97 CBR600, -07 CBR1000RR, -02 Transalp
  Inlägg
  441


  Kommer inte ihåg att jag sett denna i tråden tidigare, bra fartkänsla.

 16. #436
  Medlem FredrikEkls avatar
  Reg.datum
  jul 2012
  Ort
  Nyköping
  Hoj
  -97 CBR600, -07 CBR1000RR, -02 Transalp
  Inlägg
  441
  Citat Ursprungligen postat av Kris955 Visa inlägg
  Old Badger,

  För sent för denna beställning, men aldrig för sent att vara med på något bra. Dvs, jag tar dig (plus eventuella andra) och gör en ny beställning sist i februari, så kan du få din tröja febr/mars. Det borde funka bra?

  Dekal? Hm, bra ide, ska kolla. Vad bör den innehålla? Samma text, plus en inramning? Banans layout som inramning, med texten i mitten? Hur stor? Inte allt för stor så den får plats på MC'n, 10x10, 15x15,...? Förslag mottages, men inget lovas ännu.

  /Kris
  Om en annan också vill vara med och stödja Björn, är det bara att föra över pengar enligt tidigare instruktion?

  /Fredrik

 17. #437
  #16 SEC Kris955s avatar
  Reg.datum
  dec 2005
  Ort
  Köpenhamn
  Hoj
  Triumph Daytona 675 -08 team #16 SEC, CBR 1000 RR -07 team #67 NEC, Husaberg FS501, Blata, grön flakmoppe till ungarna, plus annat skräp...
  Inlägg
  523
  Citat Ursprungligen postat av FredrikEkl Visa inlägg
  Om en annan också vill vara med och stödja Björn, är det bara att föra över pengar enligt tidigare instruktion?

  /Fredrik
  Yeps, du överför pengar till kontot enligt tidigare inlägg, och noterar ditt sporthoj nickande så jag vet vem pengarna kommer från. Så kommer du med på nästa piké-tröja beställning i februari. Det är aldrig för sent att komma med i klubben.

  Efter du överfört pengar, så ska du sända ett sporthoj PM till mig, med angivelse av din tröjas storlek, och din postadress var den ska skickas. Så kan du glassa i depån till våren.

  Kris
  Senast redigerat av Kris955 den 2012-12-19 klockan 10:35.

 18. #438
  Medlem Old Badgers avatar
  Reg.datum
  aug 2009
  Ort
  Utanför Sötälje
  Hoj
  Engelska sporthojar
  Inlägg
  1 726
  Citat Ursprungligen postat av Kris955 Visa inlägg
  Old Badger,

  För sent för denna beställning, men aldrig för sent att vara med på något bra. Dvs, jag tar dig (plus eventuella andra) och gör en ny beställning sist i februari, så kan du få din tröja febr/mars. Det borde funka bra?

  Dekal? Hm, bra ide, ska kolla. Vad bör den innehålla? Samma text, plus en inramning? Banans layout som inramning, med texten i mitten? Hur stor? Inte allt för stor så den får plats på MC'n, 10x10, 15x15,...? Förslag mottages, men inget lovas ännu.

  /Kris
  Funkar bra. Björn har större behov av pengar än jag har av ännu en tröja! En DVD räcker gott. Hur dekalen ska se ut vet jag inte men tillräckligt stor så den syns, 10x10?

  Tack Björn för SHs bästa tråd! Nu tillhör dem som läst men inte skrivit för att hålla tråden hyfsat ren. Jag visste redan innan att det inte går att vara idiot, vettvilling, självmordsbenägen eller bara stolle för att tävla på ön men det är så underbart beskrivet, och dessutom på svenska, så jag har skickat länk till denna tråd kamrater som inte ännu förstått! Jag lovar att komma förbi montern på mässan!


  Dundrod finns med på klassiska V Four Victory från 1983 med Joey och Ulsters GP bör man känna till om man gillar IoM tycker jag... Denna är sevärd, hoppas inte Björn misstycker.
  Vad gäller Guy Martin så, förutom allt som sagts tidigare om honom som hojåkare, så tycker jag hans sätt att prata påminner om Vicky Pollard i Little Britain, förutom Vickys motsvarighet till honba, hanba, denba och liknande.

 19. #439
  Smed oops164s avatar
  Reg.datum
  aug 2003
  Ort
  Göinge Fridhem/ Kristianstad
  Hoj
  Tösernas leksaker,
  Inlägg
  3 792
  Kris hade du fått min adress och tröjstorlek?

 20. #440
  Ordinary man doing extraordinary things Axxexss avatar
  Reg.datum
  dec 2003
  Ort
  Verkstan
  Hoj
  Technical Sports Racing AC28-M Prototype powered by Honda Racing Corporation
  Inlägg
  9 341
  Citat Ursprungligen postat av Old Badger Visa inlägg
  ..
  Dundrod finns med på klassiska V Four Victory från 1983 med Joey och Ulsters GP bör man känna till om man gillar IoM tycker jag... Denna är sevärd, hoppas inte Björn misstycker.


  ..
  Den Svenska och Finska flaggan som hänger där bredvid flying kilo är för Björns teampolare i Nordgren Racing. Teamet har kört ett antal olika race under 3 år på den banan och även på andra banor med. 2010 blev båda förarna "Best Newcommers" i var sin klass.
  Senast redigerat av Axxexs den 2012-12-20 klockan 15:38.
  ____________________
  N O R D G R E N R A C I N G
  ____________________

 21. #441
  #16 SEC Kris955s avatar
  Reg.datum
  dec 2005
  Ort
  Köpenhamn
  Hoj
  Triumph Daytona 675 -08 team #16 SEC, CBR 1000 RR -07 team #67 NEC, Husaberg FS501, Blata, grön flakmoppe till ungarna, plus annat skräp...
  Inlägg
  523
  Citat Ursprungligen postat av oops164 Visa inlägg
  Kris hade du fått min adress och tröjstorlek?
  Yes, jag har både adressen och storleken.

 22. #442
  "Probably the best Bear in the world" bgs avatar
  Reg.datum
  jan 2005
  Ort
  Stenungsund
  Hoj
  Honda CBR600RR-14
  Inlägg
  549

  "Herrens vägar äro outgrundliga...

  ...och ofta av asfalt" som det hette i en reklamkampanj för förespråkande av cykelhjälm för en del år sedan.

  Det var inte utan att jag höjde lite på ögonbrynen när jag öppnade ett mail från Kriss häromdagen. Nog för att vi lever i en globaliserad värld men att mitt deltagande på Isle of Man skulle uppmärksammas också på den amerikanska kontinenten hade jag ju förstås inte riktigt föreställt mig.

  För att göra en lång historia kort så berättade Kriss att en amerikansk independent-filmare tagit kontakt med honom genom hans youtube-konto. Det är nämligen via det kontot som vi la upp den halvtimmeslånga onboardvideon från mitt Senior-race i syfte att ni som läsare av den här tråden (inlägg #310) skulle kunna få ta del av upplevelsen bakom kåpglaset. Tydligen har även nämnde filmmakare fastnat för det här youtubeklippet till den grad att han vill använda 20-25 sekunder av det i sin nästa produktion vars arbetsnamn är ”GIRL MEETS BIKE”.

  Vi vet egentligen inte ett smack mer om filmen än att den verkar handla om en tjej som pantar sin bröllopsklänning, för att istället ta förnuftet till fånga och tjacka en båge för stålarna. Tydligen rör det sig inte heller om vilken knarr som helst som damen går och inhandlar, utan om en Guzzi i caféracerstil. Enbart detta låter väl som ett koncept som per automatik borde få varje knuttehjärta att slå dubbelslag av upphetsning (p.g.a. hojvalet då såklart)? När filmen av trailern att döma, dessutom förefaller vara befriande ren från feta gubbar i löjliga skinnvästar på trötta Harleys, så är det ju självklart att man vill ställa upp och hjälpa till. Vårt bidrag skulle i så fall bestå av en scen där huvudrollsinnehavarna sitter och tittar på racingfilm, det vill säga min onboardvideo från Isle of Man.

  Om filmprojektet går i lås så måste det ju innebära att jag, tillsammans med herrar som Brando, McQueen, Schwarzenegger och Cruise, för all framtid kommer att tillhöra kategorin ”snubbar som kört båge i en amerikansk spelfilm”. Jag tror att jag ska ägna resten av jul- och nyårshelgen åt att fundera ut om jag ska välja en svart eller vit limousine att komma glidandes i när det blir dags att inviga min egen stjärna på Hollywood Walk of Fame. Hoppas bara att jag har hunnit bli bra i foten till dess…

  God Jul på er där ute i stugorna!

  På återhörande!
  /Björn


 23. #443
  Nu på pallen!!! magnus_mosss avatar
  Reg.datum
  aug 2003
  Ort
  västkusten
  Hoj
  R6 #22 600 räser
  Inlägg
  8 487
  Dödligt coolt! Att som du säger, sälla sig till "MC-films-hjältar" som McQueen och Brando, innebär ju att du i det närmaste når total odödlighet! Coolt!
  Av trailern att döma är den ju full av coola "old school" produktionsracers från 60-talet-bajkar vilket är ett stort plus. Lite förvånad att den inte är från NZ, när jag bodde i Australien visades OFTA filmer från NZ med just denna typ av knutteinslag som en metafor för rebell och utanförskap. Ofta mer än lovligt billigt men såklart coolt i ett knuttehjärta!
  Coolt Björn, kul!

  Om man ska slå ner på något är det väl att brewden ser lite darrig ut när hon drar iväg vid 1.38. TRÄNA starter för tusan!

 24. #444
  Absolut skitlångsammast MartinBs avatar
  Reg.datum
  feb 2004
  Ort
  Alingsås
  Hoj
  R6zz. No more crossplejn.
  Inlägg
  2 593
  Som vanligt kul läsning, jag har några mittensidor att läsa ikapp.
  Jag ville bara önska god jul.
  Det finns bara en som skriver kärleksbrev till Banarne.

 25. #445
  Smed oops164s avatar
  Reg.datum
  aug 2003
  Ort
  Göinge Fridhem/ Kristianstad
  Hoj
  Tösernas leksaker,
  Inlägg
  3 792
  Fan riktigt roligt att läsa Björn.

  Nä luderlimpan ska väl vara lackad i Nordgrens färger och en bakrutestreamer med din text: Its just a scratch


  God jul på dig.

  Har du vägarna förbi i vinter så hör av dig så tar vi en fika eller middag!

 26. #446
  Medlem Old Badgers avatar
  Reg.datum
  aug 2009
  Ort
  Utanför Sötälje
  Hoj
  Engelska sporthojar
  Inlägg
  1 726
  Citat Ursprungligen postat av Axxexs Visa inlägg
  Den Svenska och Finska flaggan som hänger där bredvid flying kilo är för Björns teampolare i Nordgren Racing. Teamet har kört ett antal olika race under 3 år på den banan och även på andra banor med. 2010 blev båda förarna "Best Newcommers" i var sin klass.
  Ber om ursäkt, det borde jag förstått att en så nogrann som Björn även förberett sig även här!

  Krya på dig Björn

  och

  God Jul allihopa


 27. #447
  Medlem Old Badgers avatar
  Reg.datum
  aug 2009
  Ort
  Utanför Sötälje
  Hoj
  Engelska sporthojar
  Inlägg
  1 726
  Just nu kör de en repris på Newcomers race med Bjorn Gunnasonn!

  http://www.manxradiott365.com/resources/radioplayer/

 28. #448
  Smed oops164s avatar
  Reg.datum
  aug 2003
  Ort
  Göinge Fridhem/ Kristianstad
  Hoj
  Tösernas leksaker,
  Inlägg
  3 792
  Får passa på att tacka för en trevlig kväll igår.
  Var väldigt trevligt att få prata med dig och få se bilder och videoklipp.
  Fick en helt annan inblick i ditt engagemang, passion och glöd för Ön och allt runt omkring.

 29. #449
  Medlem nones avatar
  Reg.datum
  jun 2011
  Ort
  Nära asfalten
  Hoj
  Ingen
  Inlägg
  616
  OT: Den här historien börjar lite avlägset i förhållande till dig, men tillslut finns ändå en koppling.
  Det började med att jag och min sambo åkte från Uddevalla till Göteborg i fredags och hälsa på släktingar, när vi nästan är framme så tänds instrumentlampan som indikerar att batteriet inte laddas. Självklart har inte macken några batterier, men verkar ha allt inom hälsokost.
  Vi åker vidare till nästa mack och köper ett nytt batteri, men lampan lyser fortfarande och spänningen är kring 12,5, så generatorn funkar fortfarande inte. Jag bytte ju den sa*ans generatorn för 3 månader sen, och en ny kostar 3000kr ska det verkligen vara nödvändigt.
  Det var ju skönt att spendera julklappspengarna på ett batteri istället för något lite roligare.
  Så nu är man fast i gbg med en stundande släktträff och några timmar till sambon börjar jobba.

  Vi får låna släktingarnas bil och tar oss upp till U-a, men vår bil står kvar i gbg. Tanken är att köpa en generator på närmaste skrot och meka fast den på bilen i gbg. Det visar sig att ingen skrot har öppet i mellandagarna och det är först den 3:e vi kan köpa en generator.

  Vi åkte igår ändå tillbaka till gbg och laddar batterierna i några timmar hos släktingarna. Första batteriet tar oss till Jörlanda och sambon lämnas på tåget i stora höga. På Stenungsön kan jag ladda batterierna hos svärföräldrarna vilket jag också gör. När dom är klara kl 22,15 börjar jag köra mot U-a och för att spara batteri använder jag bara parkeringsljusen när det finns tillräckligt med gatbelysning. Så precis när jag kommit ut på 160:an och kör mot stenungsund så slår jag av halvljuset, i samma sekund ser jag dina kollegor på bron och får dra igång halvljuset igen.

  Jag kör vägen via nösnäs mot e6:an och lyckas väl en liten sträcka stänga av halvljuset. Äntligen kommer jag på e6:an, nu ska vi se hur länge det här batteriet håller.
  Eftersom det är relvativt mycket folk för den här tiden kan jag inte stänga av halvljuset spec. mycket. Batteriet håller 2/3 till ljungskile. I vanlig ordning börjar instrumentpanelen se ut som en julgransbelysning och alla relän börjar klicka. Jag vill blinka in till kanten och slå igång varningsblinkerserna men inget fungerar. Då är det bara att byta till nästa nyköpta batteri...

  Vägrenen är mycket mindre pga. all snö/is och jag står inte alls så bra som jag hade tänkt mig. Jag börjar ta på mig reflexvästen och skall precis gå ut för att få ut varningstriangeln.
  Då stannar en bil framför mig, vad trevligt med en bilist som kanske kan hjälpa mig

  Då tänds backlamporna och bilisten börjar backa mot mig, när bilen närmar sig börjar jag ana lite mer reflexer än en vanlig bil.
  Innan jag har listat ut vad det är för bil förvandlas hela e6:an och naturen till ett blått disco, nu vet jag vad det är för bil.
  Jag tror nu mig veta att resten av julklappspengarna återgår till staten.
  Hur förklarar jag det här?
  Jag försöker förklara hur det ligger till och dom backar bakom mig och övriga bilister saktar ner.
  Efter ha redogjort varför jag vill byta batteri på e6:an mitt i natten verkar dom förstå min tillvaro.

  Vi kommer relativt fort in på motorcyklar och jag säger att jag gillar att köra på bana. Då kommer snabbt en motfråga, vet du vem Björn Gunnarsson är?

  Jag vet att jag har läst den här racerapporten för några månader sedan och jag hinner inte säga isle of man innan dom har förtydligat det. Jag har läst racerapporten instämmer jag och påpekar hur imponerad jag är över din insats.
  Även om jag främst registrerade att det finns en ruskigt snabb polis, på hoj, i samma kommun som jag är uppvuxen.

  Jag vill tacka dina kollegor för att dom stannade och förgyllde en annars väldigt tråkig dag.
  Hade det gått illa så kanske jag inte hade suttit här och skrivit på sporthoj.

  Tack för ni finns!

  On topic: Vilken intressant tråd du har Björn, lycka till med rehabiliteringen och framtida tävlingar.
  Senast redigerat av none den 2012-12-30 klockan 11:09.

 30. #450
  122 Db med Db-killer. Jikes Nikels avatar
  Reg.datum
  mar 2003
  Ort
  Uddevalla
  Hoj
  Nintale 600. Qvarna 500CR
  Inlägg
  6 897
  Haha vilken jäkla resa None XD.
  Du hade kunnat ringa mig så hade vi löst det på något sätt
  Smsa om du behöver hjälp med bilen.

  Såås, de var tillräckligt med trådkap idag.

  Bg och Isle of Man är iaf ett av samtalsämnena över julmaten.
  Jag är helt lyrisk medan de andra ser lite lätt bleka ut

Sidan 15 av 105 FörstaFörsta ... 91011121314151617181920214065 ... SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
Vill du annonsera ovan? Klicka här