Visa RSS-flöde

FrankStenhammar

Bästa motorcykelspelen

Betygsätt det här inlägget
Klicka på bilden för en större version

Namn:	action-2178691-1280.jpg
Visningar:	183
Storlek:	126,3 KB
Id:	449188
Fart. Människan har fascinerats av fart så länge vi kan minnas, särskilt när det gäller motorcykeln. Inte minst i gamingvärlden, där man kan komma så nära fartens tjusning som det bara är möjligt. Trots att man sitter still är det en av de mer populära spelformerna. Vi kollar in några moderna klassiker.

Eftertraktad livsstil även som spel

Motorcykeln är ju inte bara en livsstil för män som passerat fyrtioårsstrecket och inspirerats av alla de filmer och tv-serier där den fria farten och livsstilen kanske är bland det mest unika du kan uppleva som människa. Men det kostar att äga din egen cykel, så för många stannar drömmen framför datorn eller mobilen och en av alla de motorcykelspel som blir alltmer populära.

Stor bredd på spel

Spelbranschen är dock en av de främsta branscherna som för digitaliseringen framåt och därmed också är oerhört snabba på att gå från innovation till lansering på en marknad som är under ständig förändring. Kraven från konsumenterna på upplevelser utöver det vanliga är så pass starka att man nu med ny teknik kommer allt närmare verkligheten, även om det givetvis är omöjligt att helt nå dit. På etablerade Karamba, ett svenskt casino har motorcykeln en given plats i spelutbudet. Trots bredden på spelautomater med motorcykel i fokus är många populära spel baserade på klassiska plattformar som PC, Playstation 4, Xbox och Nintendo Switch.

Driveclub Bikes

En klassiker från 2015 som håller än idag. Du tillhör en motorcykelklubb och reser runt i världen med möjlighet att tävla på 78 platser. Driveclub är ett populärt online-spel med tjusningen att tävla mot vem som helst ute på nätet samtidigt som grafiken är överraskande bra, trots alla olika miljöer i form av platser, väder och tidpunkter.

Valentino Rossi: The Game

Även detta är en klassiker, men från 2016 och där man fokuserar på legendaren Valentino Rossi. Här följer du MotoGP, men en extra intressant sak med detta spel är att du kan genomföra historiska utmaningar. Spelet är dock smockat av olika små överraskningar och varierat innehåll. Ena stunden kämpar du mot Valentino Rossi för att i nästa stund köra på Monza i en rallybil.

Motogp 18

Om du älskar MotoGP är detta spelet för dig! Samtliga cyklar, åkare och banor från MotoGP-touren finns med. Ett måste för den som också har lite tabellbitare i sig. Farten finns där hela tiden och tanken är att du ska kunna göra karriär på touren.

Isle of Man TT: Ride on the Edge

Grafiken är magisk, vilket sannolikt också förklarar varför det dröjde så länge innan spelet kunde släppas. Det drog ut på tiden från november 2017 till mars 2018. Något som frustrerade alla förhoppningsfulla fans. Givetvis är det också en alldeles speciell upplevelse för dig som också gillar Isle of Man – kanske den mest klassiska tävlingen av dem alla. Ja, eller det finns ju några till som vill vara med där, men som dataspel är detta en upplevelse utöver det ordinära.

Ride 3

Spelet för dig som gillar variation och kreativitet. Du kan välja mellan 270 motorcyklar från de trettio främsta tillverkarna. Det finns även över trettio olika banor, från GP till Supermoto såväl som stadsmiljöer eller mer lantliga platser. Du kan bygga ditt eget garage precis som du vill ha och modifiera din cykel där du väljer bland 1200 olika delar. Men du kan också anpassa andra saker som din klädstil såväl som körteknik. Ett måste för den som älskar hela spektrat med motorcykeltävlingar. Ja, förutom att köra själv då. Rent fysiskt i verkligheten. Men det kostar lite mer pengar – för att ta till en grov underdrift - än att njuta framför en dator.

Uppdaterad 2019-05-23 klockan 12:19 av FrankStenhammar

Taggar: Ingen Lägg till/redigera taggar
Kategorier
Okategoriserat

Med en del system kan du laborera med olika tändkurvor beroende på varvtal. Dyna2000 som föreslås ovanför är väl ett sådant med gott rykte. Du kan aldrig "mapp [...]

gundj
Vill du annonsera ovan? Klicka här