400 online
Sporthoj.com & SMC arbetar ihop för ökad trafiksökerhet

Blogg startad: 3/4/2013 09:53 av: Toyman
 • Läsningar: 10734
 • Senaste kommentaren: Hej Ankan1, de e jag som inte tål vatten
 • Del 21: 1/4-30/6 2013 Dagbok och minnen motor
  Tidig morgon, ett par muggar kaffe och glor in i lcd-skärmarna! Samma händer på kvällen/natten. Har nu tid till detta. Va bra det ska bli! NU är vi inne på kvartal 1 2013, lite att skriva! Ska försöka hålla mig till ämnena mc/fritid och min dragracing-historia plus 20 år!
  Bilder kommer att läggas in så fort det dyker upp och läggas till inläggen!
  Kvartal 2 2013 slut!

  Söndag 30 juni 2013:  10078

  Bloggen..... kvartal 2 2013

  över 9300 peaks!

  54 blogginlägg 

  501 bilder. 

  50 kommentarer

  Länk till bloggen kvartal 1: 2013

  http://www.sporthoj.com/blogg/?toyman20

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 2 / 7 - 2013 08:15 | Kommentarer: 0

  Söndag 30 juni: 9179

  Man blir blåst hela tiden, inget är stabilt. I lördags morse ser allt bra ut i prognoserna, sänder ett mail till lite vänner om resa ner till Falkenbergsbanan, sätter upp mötesplatser och tider. Får lite svar.

  Senare på kvällen är rapporterna uppdaterade och det ser inget bra ut, sänder yttrligare ett mail och något sms och avbryter mitt planerade besök till SM på Falkenbergsbanan.

  Nu söndag morgon skiner solen för fullt och skall så göra.... jävla väder ....... så lurad ................?

  Jag får väl åka själv till Falkenberg, Duccen får stå i garaget. Jag vet ej åldern på däcken så de kanske är glashala på de blöta vägarna, och vem vet det kanske ösregnar senare....... Så jag lånar min kvinnas Deuville 700 med packväskor och justerbar vindruta....... kanske inte riktigt så man vill fara till en SM tävling i RoadRacing när garaget är fullt med sporthojar.........

  Ska bara trycka i mig lite kaffein och havregrynsgröt..... man vet inte hur resten utav födointaget blir en sådan här spontandag. Om en timma när jag är klar för avfärd kanske regnet öser ner....... men då kör jag kanske ändå.... på ren vilja! Toyman

  Nya handskar på "G" och ny Hjälm.. köpt här i annons på Sporthoj.. Rossi... en vinnare igen! Heja! 

  Man känner sig lite dum nu, kontaktar 15 personer om hojtur, ställer sedan in pga väderraport med regn och nu skiner solen, kanske är en del på Falken ändå, kommer isåfall kanske möta dem......

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 30 / 6 - 2013 06:44 | Kommentarer: 3

  Onsdag 26 juni: 8795

  Igår,  vart jag lite chaufför, handla div:+mat! I väntans tider sitter jag och funderar på det där med motor-tisdagsträffar. Googlar lite och finner att i Borås är det så hela sommaren. 20 år är det som gäller för inträde till torget men denna gång även blivande klassiker. Så 916SP den skulle passa in fint. Slänger snabbt ut ett mail till hojbekanta.... kort varsel! Ser ut som regnet kommer först senare till kvällen! Chaufför-action!! Väntan, köra till butiken, slänga skräp, panta burkar, fika, handla lite, köra till annan butik, handla lite till osv. hem, krubba lite! Ni vet!

  På med kläder, MIllen ut och så ner till lokalen i staden, flytta hoj, flytta hoj och flytta 1 hoj till. Kedjeskyddet vart ju utavplockat.... bromsslangen ligger fri. Återmontering, rulla ut Duccen på gården. Flytta tillbaka hojarna..... Byta kläder, svarta Apriliaskinnet utav och röda Ducati/Cagiva skinnet på..... fy fan helt genomsvett innan jag står ute vid Duccen....... snälla starta nu! 17,30 nu.. det börjar i Borås 18,30. Kollar soppan, nästan fullt! Brum brum.

  Fjärås, Lygnern, Björketorp och ut på 41an, öronpropparna är i och det brummar på. Är inte helt överens med Duccevibbarna och vibbrerar inte i samma takt..... men jag kommer in i det. Kommer upp till Borås centrum och hänger på en Miata som ska ner till torget, bara 1 hoj innan, Italienskt även det.... en MV 750 2003. Den gobben har jag pratat med förr!

  Bilar och hojar kommer så även en del stora kolsvarta moln.... men de uppför sig väl, dumpar lasten i Fristad! 2 CB1100R dyker upp. Så kommer lite folk man träffat tidigare. Tjöt/mingel uppstår! Så kommer ytterligare 3 Kungsbackabor.... mitt mail! När jag tittar till på min Ducce ser jag att jag åker omkring utan nummerplåt....... och besiktningsmojerna i ljudburkana sitter kvar i..... stress relasterat... Helt plötsligt går ett gäng till fiket och vi var lite splittrade. Men hänger på dessa och fikar. 10 Boråsare och jag och min tinnituss, det var inte lätt hänga med i skämten! Kollar bara lite bilar...... Klockan närmar sig 20,00

  Jag, Triumph Anders, Ducce Linkan och Honda Stig far hemåt. Blir motorväg, lite innan Bollebyggd börjar Duccen hosta..... 15 mil på mätaren, soppatorsk. Vinglar fram och tillbaka en stund och lyckas hålla liv i hojen upp till Statoil/Bollebyggd. 15 mil och får bara i 10 liter, soppaproblem och ingen tankvarning på hojen???? Men nu rullar det på bra igen, Stannar till i Hot-Rodgaraget, ändhållplats för Linkan o Stig. Bjuds in på Kaffe och varm korv, gott. Anders och jag far vidare hem innan helmörkt.

  Vi skiljs åt i Tölö och jag kör ner till lokalen, måste leta fram nummerplåten och ta ut dyngan i avgassystemet. Väl hemma vid 11 snåret väcker Duccens ljuva ljud hela området...... förlåt! Toyman.

  Ca 18 mil idag. 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 26 / 6 - 2013 04:15 | Kommentarer: 2

  Tisdag 25 juni: 8661

  Igår måndag, gymmet 1 1/2 timme och det kändes bra, benen får sitt på löpbandet och axlar och armar. Känns på hojen att styrkan hjälper till att göra hojåkandet enklare. Sporthoj är annars rätt hårt att fara omkring på. Sedan fikat med vänner och lite snack om allt. Ner till garaget och tvättade 2 bilar. Pillade sedan en kort stund med min kvinnas CB1100R, efter att en förgasarkoll visat att flottörena hängde sig är det nu återmontering på gång. Middag klockan 16,00. 

  Fick permis ett par timmar till så Millen plockades fram, svarta Dainese Eddie Lawson skinnet, Rossihjälmen och nya Rossihandskarna. Blå stövlar till var inte så snyggt..... och jag tog på mig ryggskyddet, om jag nu kunde lära mig att det alltid ska på så vore det bra!

  Vart köra nu, klockan är lite över fem. Varberg, Grimeton och den gamla radiostationen. Tar gamla E6an ner och kan hålla farten uppe, så gott Millen går...... stark och riktigt lättstyrd. Vägarna är fyllda utav arbetare på väg hem till sina kupor. I Grimeton plockar jag upp telefonen, 916*2 ska bo här någonstans... bara upptaget och batteriet nästan slut. Frågar om hjälp.... Ducatiknutte sökes och en kvinna ger mig en lättare vägvisning.... nära målet men vet inte riktigt var, men nu svarar han och jag kör in på en bondgård. 916*2 sveper in med sin 960 Volvo.

  Visar in mig i ladan och där står pärlor.... och objekt. Ducce 916, Superligt, Eddie Lawson Kawa 1000, Katana, ISR special osv. I takbjälkarna är det Svalbon. Inte helt perfekt.... Thorgny... du får bygga och isolera ett större utrymme! Ducce 916SP 94 som jag ville se.... den står någon annanstans med mera hojar..... och grejer, hoppas få se detta andra mekställe någon gång. Frågar om jag får ta några kort och några hojar rullas ut!

  Vi pratar om lite allt, hojar, bilar och sommarträffar. Han är bra på detta. Knutte sedan 16 årsåldern utan uppehåll. Jag tror vi ska försöka köra våra 916 maskiner tillsammans vid tillfälle.

  Klockan närmar sig 20,00... dags att gasa hem. Motorväg och siffrorna i displayen passerar 200 vid något tillfälle så jädra lätt i kvällssolen. Jag börjar gilla Aprilian..... Toyman

  Det blev 15 mil idag! 

  Länk till sevärdhet:  http://www.grimetonradio.se/

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 25 / 6 - 2013 05:36 | Kommentarer: 0

  Söndag 23 juni: 8410

  Några år sedan fixade en vän ett slutet batteri till min frus CB1100R, vilket tryck det var i det batteriet, själv hade jag gamla typen i min. Nu börjar mitt tveka lite... åldern känns. Så igår knyckte jag min frus tog samtidigt kort på det så jag kommer ihåg batteribeteckningen. Såg att för under 1000.-- fixar man ett sådant, ett slutet så man slipper det där med eviga syranivåkollen. Gott!

  Städade lite utanför garaget, sopade och högg bort en asfaltsknöl, som asfalterarna slängt i mitt hörn när de lagade hål ute på gården, retat mig länge.... typ en skottkärra skit bort. Lite svett.... härligt att va i garaget med dörren öppen.... detta kan endast ske söndagar när industrigården är låst. Man får vara ifred för främlingar.... typ.... har du något gammalt skrot! Klart jag har! Toyman 

  Gårdsbilder, garagestädning 2008. Tomt på väggen....... 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 23 / 6 - 2013 08:04 | Kommentarer: 0

  Lördag 22 juni: 8276

  Midsommardagen och ett frö är sått, det gror i mitt huvud! Det på axlarna! ifall ni tänkte på något annat efter midsommarnatten.

  Benelli Tornado Tre "LE", producerad i lågt antal... siffrona varierar. Lättviktshjul, Öhlinare * 3, gott om kolfiber och ingen plast, justerbar gaffelvinkel, ensits, torrkoppling och med extra hästkrafter. 899cc och tre cylindrar.

  Siktet är inställt, fingret på hanen. Vissa parametrar kvar.... korr för vindriktning....

  Psykologi pågår hemma, fullt i garaget..... var ställa? Vad sälja för att ge plats! Vänta tills plats finnes..... köpa då? Finns det till salu då... rätt!

  Psykar mig själv och andra vid datorn, skärmbild...... vacker? Grönt = skönt, som ett ligg på midsommarafton? Toyman..

  .... drömmer medans de grå skyarna har parkerat sig på himmlen. Det blir ingen midsommarstång på Tjolöholm detta år.... min partner har precis släppt kryckorna! Ska lära sig gå ordentligt igen..... sedan ska jag släpa upp henne på sin hoj.... det här går ju för fan inte...

  hemska vad jag svär....  

   

   

    

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 22 / 6 - 2013 11:07 | Kommentarer: 2

  Fredag 21 juni, 2013....           8186

  Midsommarafton, vill önska er alla en trevlig helg. med go mat och lite dricka. Trevliga vänner och familj. Eller bara en myshelg på egen hand. Och absolut lite hojåka. Sommaren är ju här med allt, kyla, värme, åska, regn och blåst och så lite sol därimellan.

  Toyman med familj: GLAD MIDSOMMAR :-)) ;-) Sill och en liten NUBBE!

  Hoj på söndag morgon hoppas jag...... en fartig runda, lagom lätt! 

  Tag det varsamt, många ute på vägarna, kombis, husbilar och husvagnar. Vem är bakom ratten..... festprisse %...... . Hojåka med kompisarna.


  Var försiktiga, njut utav vyerna som rullar fram. Prova att hålla legal hastighet. Vägnätet är under högtryck nu i helgen. Toyman..... en bloggande gubbe på Sporthoj.Com
  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 21 / 6 - 2013 06:32 | Kommentarer: 5

  Fredag 21 juni: 8186

  Ett tag har det stått 3 CB1100R i garaget, Kungsbacka-Stigs vart på besök. Nya stift och olja/filterbyte. Det var för några veckor sedan, den hojen rullar inte så mycket nu för Stig föredrar sin Valkyrie 1500. Men det står 8700 mil på dess mätare, 82an. Samma som min 82a. Den vart i garaget för den skulle motortvättas lite.

  Häromdagen när jag ändå tvättade ur släpet och långa vattenslangen vart utrullad blev det utav, Stig var på hojsemester och jag tvättade hans hoj.......... jag är snäll!!! Den behövde det. Smorde svingen ochså.... hojen är utrustad med smörjnippel, gammalt trick! Lite vax på den så blänkte den fint ochså.

  Gick faktiskt igång på detta jobb, så nu kanske mina får lite översyn.... de står ju närmast dörren. Sedan köra de till annat garage. Behöver lite utrymmesmarginal... i gamla dragstergaraget! 

  3 stycken CB1100R, det har jag velat ha länge, egentligen 4. Naken 81an, halvkåpe 81an och så de jag har 82 och 83an. Platsbrist gör att denna önskan ej blir till såvida jag ej finner Alladins Lampa! 3 önskningar..... 1 300m2 kvadrat showroom/pysselhörna. De andra får jag fundera över....... Toyman

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 21 / 6 - 2013 05:26 | Kommentarer: 0

  Måndag 17 juni: 7964

  Söndagsfrukost (äggröra och engelsk/stil bacon) bjöd på besök. Dottern kom hem med jordgubbe... 1 st egenproducerad i liten kruka. Den var lyxigt god! 

  Vad göra idag, kollar väderkartan och ser att regnet ska komma till efter 12 kaffet. Åker ner till garaget, är rastlös som fasiken.... svidar på svarta lyxoverallen och lägger mig på marken under Ducaton.... efter någon timmas gymövningar med olika verktyg därinunder funkar nu handbromsen igen... jippie och får ochså bytt ett upphägningsgummi på avgassystemet! Bulle vart med hemifrån och fikat blev på gården, molnen knör nu ihop sig på himlavalvet... jag flyttar inomhus.

  Hjulen på kompressorn som hela tiden ramlar utav..... lagas! Domkraften får sig en genomgång, smörjs upp och hjulen monteras utav ochså de smörjs upp. Hugaliga va lätt den rulla nu! Spänner fast NS400R som står på mekbordet, sist låg den på sidan mot väggen. Röjer lite och skurar golvet........ luktar gott och säkert försvann 3 liter vatten ner i betongen.... eller dunstade det ut i garageutrymmet. 

  Kollar ut, det regnar, kollar klockan 16,00, middag! Kollar telefonen... den har jag glömt sätta på, 3 missade samtal. Kör så sakta hem i ösregnet. Bjuds på lax.... gott! Toyman

  Söndagar i garaget bjuder på enskildhet, gården är låst och risken för ovälkommna besökare är 0, så dörrar kan vara öppna. Missade tyvärr besök utav Torgny.... Ducce 916*2... det var ju dummt! 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 17 / 6 - 2013 04:46 | Kommentarer: 0

  Söndag 16 juni: 7793

  Aprilia, en mörk skönhet ifrån Italien men en twinmotor ifrån Östrikiska Rotaxfabriken. Colin Edwards Replican gjord i 461 exemplar.  

   Engine: Liquid-cooled, 60degree vee twin four stroke.  Ignition: C.D.I Power Rating: 147 b.h.p @ 9,500 r.p.m Bore x Stroke: 97 x 67.5 mm Displacement 997 cc. Valves: Double overhead cams, four valves per cylinder. Fuel System: Digital fuel injection, 57mm throttle bodies Transmission: Six speed, close ratio. Suspension: Front Ohlins inverted telescopic forks, rear Ohlins single shock

  Brakes: Front and rear Brembo disc. Weight: 185 kg. Top Speed: 290 km/t

  Igår vart vi tillsammans för en kort möte. Lördagsrunda imellan lunch och middag. Hyffsat väder men lätt blåsigt. Har inte fått koll på hur ställa in instrumenten, batteriet vart ju ut men fått satt i ett nytt. Kör iväg ner till Gottskär, 40/50 väg, hojen känns lite vinglig.... börjar fundera på lufttryck. Men gör inget åt det utan kör vidare, handlederna protesterar direkt... så söker upp lite bättre fart.

  Efter ett tag gör sig twinmotorns vibbrationer tillkänna i händerna? Inte kännt det tidigare på Millen. Klippt gräs i veckan några timmar med StigaMonstret som ibland vibbrerar så handen sommnar, var det detta som gjorde mig extra känslig.... sovande hand! Flyter på bra och får jag bara kört på så lyfter fartvinden tillräckligt för att handledstrycket ska bli acceptabelt. Känslig gubbe.... kanske lite klen? 

  Gottskär, Vallda, Billdal, Lindome, Hällingsjö, Tölö. Lite lurigt grus i en del böjar, spårval viktigt! Fotostop vid grusväg.... så idiotiskt, fina racehojarna som man kör runt på plåtas ofta i naturen... med havet/sjö som bakgrund.. dessa asfaltmaskiner. Men finner ju sällan hojarnas rätta element..... asfalt/räcerbana. En kanske skulle satsat på offroad istället, Paris Dakar replicor? Ibland känns definitivt det dåliga vägnätet så. Stenhårda fjädringen smäller till en i ryggkotorna så man är någon centimeter kortare när man kommer hem.... En kamrat i CB1100R klubben på förra årets Internationella träff i Schweitz, på väg ner mycket och lång körning en dag. Lätt framåtböjd och då uppvinklat huvud, detta sluttade med ett diskbrock i nacken och vänsterarmen blev tillfälligt förlamad, han hade en jobbig resterande hemresa. Fick ta hjälp utav högerhanden och lägga upp vänster hand på styret, hur det gick att koppla vet jag ej... 

  Offroad, näe är inte direkt vän utav sand och grus, preppad asfalt är mitt element...... sporthoj, det verkar det vara dåligt med ute på vägarna nu! Har vi gjort bort oss? Tänker då på försäkringspremierna och kanske det ryckte som 1000cc misilerna fått, literklubbor! Vad är det vi ska klubba? Toyman

  Det blev 11 mil idag. 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 16 / 6 - 2013 04:39 | Kommentarer: 0

  Fredag 14 juni: 7681

  6 juni... Nationaldagen, grannen sket i den, där klipptes gräs.......... jävla väsen. Jag kikade på mina slitna Dainese stövlar som jag köpt begagnade på Ebay. De är inte vackra nu. Kört hoj nu sedan återfallet påbörjades 1998, 15 år och detta är tredje paret boots... nu slut. Lite skokräm åkte på, får börja leta nya. Måste bli Ebay igen! Här hemma finns bara i svart till 80% och övriga är vita, min värld är lite mer än svart/vit! 

  Tur vi har lite blå/gult imellanåt, gott och nyttigt;-)! Grannen fattade inte det utan där klippte någon gräset svart...... ?

  Stanna till måste man göra ibland, inte bara på stora vägens rastplats eller moderna tappen, med livsmedel och snabbfika. Kanelbullar med äkligt mycket socker på.... skitkanelbulle. Vägra bulle.. mitt nya fika-motto! En slät med kardemummasmak ska det va! Stannade till vid sjön häromdagen, näckrosorna var utslagna. Måsar och tärnor låg och ruvade sina ägg i sina enkla reden. Fullt exponerade för naturens krafter. Som igår visade sin mest blöta kyliga sida..... men gott naturen behövde vatten. Har ett fågelbad... litet på tomten. Vart välbesökt de sista veckorna. tror även myrorna behöver detta!

  Nästa vecka åker Hondan, CB750 in i bilen. Åker till Ängelholm och ser om vi får bytt bort den......

  Inge hoj... bara trädgårdredskap. Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 14 / 6 - 2013 04:39 | Kommentarer: 0

  Torsdag 13 maj: 7527

     Idag i Kungsbacka! Det regnar ute! Skönt säger jag för det behövs. Som ägare utav liten trädgård kan jag se att det är svårt för växterna även om det inte varit så där jättevarmt har solens strålar bränt rejält. Så tack för detta, det är så mycket skit och frömjöl som behövs spolas bort också. Tvätta upp våra vägar lite. 

  Idag är ochså första gången på 3 veckor som jag ska på gubbfika med mina dragracing och några mcvänner. Fritidsforskarmöte där disskusionsämnerna kan variera väldigt mycket. Men först ska jag gå till gymmet, varit frånvarande där lika länge.

  Garagebesök har det varit dåligt med ochså, projekt starta upp hojar som stått för länge är ju på 2013 agenda..... projekt Sta Bil bränsletillsats ska införlivas uti alla fordon!

  För några veckor sedan (maj) kom detta mail ifrån Tobbe i Italien som bor i utkanten utav Rom. ( text nedan och så bilderna ifrån Albanosjön ) Det ser ut och låter som en bra samlingsplats. Tobbe kör omkring på sin fina Honda RC30 som följde med honom när han flyttade till Italien. Tobbe håller koll på mcläget här via Sporthoj.com Det var Tobbe som hjälpte mig med språkförbittringarna med Bimota YB4IE Carlo. Fick mig att åka ner till Italien för att göra affär, nu var ju Carlo en lite udda hojsamlare och vi kom inte riktigt överens...... Just nu känns ochså Italien dyrt på gamla hojar, det är ju lite märkligt i dessa tider. Tycker att äldre hojar.... en del är mycket billiga i Sverige. Men det är ju kanske mig det är fel på..... såg en RD500 till salu nyligen för 80 papp! Det e ju rätt mycket pengar, köpte min RD500 i oktober 2001.... vad jag gav för den.......!? en annan summa!

  Jag tog en tur upp till Albanosjön i söndags, en kratersjö som ligger under Castel Gandolfo (påvens sommarbostad) cirka en mil hemmifrån. Varje söndag brukar det samlas MC på parkeringen nere vid sjön. Denna gång var där inte så många som det kan vara annars, men det var kvalitè på åkdonen! Desmosedici, 1098R, Panigale S, 600 Pantah, plus diverse andra mer ordinära Ducatis. Desmosedicin hade autografer av Hayden och Stoner på tanken (undrar om han någonsin kan tvätta hojen ;-)). Det dök upp en Vyrus också, liten italiensk firma som handbygger teknikmonster runt Ducati motorer. Och så var där en gammal RC30 också ;-)
  Ha det så gott, Tobbe

  Det önskar jag er alla också: Toyman 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 13 / 6 - 2013 05:06 | Kommentarer: 0

  Söndag 9 juni: 7032

  2 önskemål och 1 dröm! Behöver lite hjälp att finna till salu....

  "1" Benelli Tornado 900 LE (klassad model för SBK 2002): Exklusiv varianten med kolfiber allt, Öhlinare och torrkoppling... svåra att finna och när man så finner så svindyra.....  

  "2" Bimota YB4i (ie) (klassad model för SBK 1988) är likadan som YB6 fast det är en 750 motor i chassiet) likadant där, svårt......

  "3" En Petronas! Tillverkades 150..... gatlegala 2003. Petronas sade nej till försäljning. Sedan har hojarna fart runt..... England-Malaysia. Säljstart skulle vart för några år sedan 

  Toyman...... utan sysselsättning..... !!!!!? Sitter på arschlet! 

   

   The Petronas FP1 is a 899.5 cc (54.89 cu in) liquid-cooled inline three-cylinder homologation special sport bike that was produced in 2003 by Petronas.

  Originally developed jointly by Petronas and Sauber Petronas Engineering as the Petronas GP1 989cc prototype to compete in MotoGP, Petronas decided to race the motorcycle in theSuperbike World Championship instead. To meet the requirements for the motorcycle's entry into the championship, the engine was reduced to 899.5 cc (54.89 cu in) and Petronas had to produce 150 road version motorcycles for FIM homologation, thus making it the first Malaysian-built Superbike.

  The first 75 units of Petronas FP1s were built in the United Kingdom by January 30 2003, passing homologation inspection to enable the bike to contest in 2003. The final 75 units were assembled in Malaysia by the country's motorcycle manufacturer, Modenas by July 2003.

  Out of the 150 units produced only 100 were made available to the public available in Panache Green, Exotic Black and Misty Grey. The other 50 units were kept to be used for racing.

  Petronas joined forces with four-time Superbike World champion Carl Fogarty to form a racing team — Foggy Petronas Racing — to participate in the Superbike World Championship.

  From 2003 the FIM changed the rules to allow 1000 cc machines (either twins, triples or four-cylinder) to race. The FP1 was developed under the previous regulations (that limited the engine displacement for 3-cylinder to 900cc), as a result the motorcycle was at a disadvantage from the rest of the field.

  With the Japanese manufacturers limiting their involvement for 2003 and 2004, the FP1 was able to have some good results, finishing on the podium twice in 2004. With Japanese motorcycles returning in 2005 the FP1 fell behind and by 2006 it was struggling to finish in the points. Petronas terminated the superbike project at the end of 2006

  In 2010, Motor Cycle News discovered 60 brand new FP1's stored in BasildonEssex. Manufactured for Petronas by MSX International for homologation purposes, they were part of the original batch of 75, but which were never shipped to Malaysia. The bikes are presently held in the former MSX premises by new company owner Arrk R&D, who are subject to a confidentiality agreement to Petronas.[1]

   

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 9 / 6 - 2013 08:28 | Kommentarer: 7

  Fredag 7 juni: 6839

  Onsdag kväll, jag vart medbjuden till kvällskörning. Upp till en honungsproducent i Sätila. Startpunkten för detta gängs onsdagskörningar är i Hällesåker. Dagen innan Nationaldagen..... vi var bara 4 hojar. Ingen sporthoj med här, jag lånade min kvinnas hoj.... passar bra för gruppkörning i lagom mak!

  Mannen som visade sina bisamhällen, var en pigg 80-åring. Han skötte om säkert runt 40 bisamhällen, ett bisamhälle kan som mest innehålla 90,000 individer då mest arbetsbin, ett gäng Drönare och 1 Drottning! En del var utposterade runt om i Norra Halland. Kanske hade han 25 samhällen här på gården. De vart ju efter 19.00 så även kväll för bina. Bisamhället som vi kikade i var utav den lugna sorten, så inte behövde vi några skydd. Mannens specialitet var fixa fram nya "Drottningar" . För detta krävs precision och viss apparatur. Han gav oss en inblick i "BI-världen" vi vart där över 2 timmar. Klart vi köpte lite Honung. Ljung, Maskros och en blandning!

  Medhavd fika? Vi körde ner till Lygnevi och Ångbåtsbryggan sjön Lygnern i Sätila, fikade jämte Replicaångbåten Isa, nu eldrift. Tack till Triump-Anders som ordnade denna upplysande bi-träff! Toyman

  NU kan jag lite till.........................

  Det blev 13 mil idag. 

    En del att läsa men intressant!  http://sv.wikipedia.org/wiki/Honungsbi

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 7 / 6 - 2013 05:51 | Kommentarer: 0

  Onsdag 5 juni: 6580

  Tur jag inte skulle ta hojen nu! Bara 6 plusgrader ute. Nu kommer solen och vad händer om några timmar? Jo kanske 20 plus. Till kvällen blir det en mcrunda.... tror jag. Ska förkovra mig, träffa en person med bin som hobby. Får väl kanske köpa en burk "DUNDERHONUNG" som tack för utbildningen.....

  Borde ju kanske gå en myrkurs, har en pytteliten myrstack på tomten, ovan gjord är den inte större än en fotboll. Under jord? Där stacken är, stod när jag köpte detta hus 6 stora granar, en storm tog några och så även motorsågen. Så inga granbarr längre till stacken... förutom de jag fyller på med ifrån annan gransamling. Planterade 2 konstiga granar på platsen men en dog.... 

  Igår vart jag positiv i sinnet efter en stynds oro! Frisk gubbe sade doktorn. Till hösten ska kirurgkniven fram och skära lite. Gott nu blir inte hojsommaren förstörd.

  Vart ska jag då? Vet inte men den där tanken om att köra Stockholmsbulten som det skrivs så mycket om blev ju ej utav för några år sedan, men kanske nu denna sommar. Typ en 3 dagars tur, dag 1 upp till Stockholm och chingsa på några kompisar. Dag 2 köra era huvudstadsinvånare favoritrundor i trackten och besöka era mcfavoritfik,  frukost hotellet, 1 hojrunda och typ 11 fika, 1 runda till och en lunch-fika, å så en sista runda och kanske en modern middag "Donken" på Sveavägen....? Dag 3 köra hem och något besök på vägen. Typ en fredag till söndag.

  Hof för turen..... Honda RVF750R alias RC45..... handledsbrytare i låg fart! Önskar förslag på hojsnuttar förutom "Bulten". Tips på några goa fik ochså i samband med Stockholm runt rundan. Tack på förhand! 

  3 dagar och typ 130 mil. Måste ha koll på vädret. Liten rygga och liten väska på tanken. Måste alltså va rätt klädd, sporthojsklädd. Toyman

  Jan 2004, gjorde jag och min son en resa till Tyskland, med hem följde min RC45a. 400 mil på mätaren. Kollar bilder och det verkar som allting var klart i juni 2005 och då tog jag den i trafik, nu har den vart min ett tag och är fortfarande startklar i trafik, 7 år och ungefär 700 mil har det blivit, aktiva mil. Men ändå bara finåka....... ungefär som gamla tiders Söndagskostym.... vill glänsa och vara fin, ståtlig och manlig!

  Honda RVF750R "RC45" 1994: Superbikevinnare 1997 med John Kocinsky i sadeln. 750cc V-fyra som efter lite tuning producerade 190hkr... mäktigt. Litereffekt över 250 HKR..... undrar var jag läst det?

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 5 / 6 - 2013 06:21 | Kommentarer: 1

  Måndag 3 juli: 6361

  Igår söndag, svalare och molningt. Dagen gick med småpyssel som göromål. Efter middagen tog AHA upplevelsen ifrån igår över och sporthojen baxades fram efter att vita skynket tagits bort. Lite smutsig var den svarta pärlan, Colin Edwards Replican! Batteriet e borta....... skit ochså. Det sitter ju i Millen SPn nere i Kungsbacka! Vad göra nu? Kolla på Deuvillens batteri, det var bara lite lägre men en transplantation utfördes, nyladdat? Ja! Men det tvekade i Millen, kände sig väl inte helt komfortabelt. Hur som helst, twinmullret ur racesystemet spred sig i villaområdet. Kläderna åkte på! REDO? JA!

  Klockan är 17,30 och jag har ett par timmar på mig. 20,00 är det Engelska Antikrundan på TV..... gillar jag! Don efter person. Var åka? Blir i början planlöst. Kolla i Gottskärs hamn, kör mot Vallda, Västra Frölunda, Göta-tunneln och vidare mot Jonsered, där i kurvsektionerna kommer bambi på hal is känslorna fram, lite stelt och kryckigt..... kör upp till Härskogen och över till Hällingsjö. Där tänds soppalampan! Lite hojar på tappen och medans jag tankar rullar tre sporthojar in. De diskuterar hängteknik i böjarna låter det som? Vi kör nog inte samma vägar! Försöker ställa om trippmätaren........... knappidioti, minst 6 stycken och jag är inte påläst. Skiter sig!

  Kör vidare mot Skene, Björketorp, Tostared. I bokskogen.... paus och lyssnar till underbart fågelkvitter i skugga utav de stora träden. Tager en rök. Mittemot svänger en Clio in med en ensam tjej, sitter i bilen minst 5 minuter..... kliver sedan ut i joggingkläder och försvinner med Ipoden pumpades ut rochmusik? Varför inte kuta och lyssna på skogens ljud? Ner om Fjäråstappen och vidare till stora staden Kungsbacka, ett varv om torget och ser alla fikasugna sitta och mingla i kvällssolen. Kör om garaget och kollar läget i farten och hem. Kommer precis in till Antikrundan...........

  Antikrunda? Precis en sådan jag gjort nu: Gubbe 63 basst på 10 år gammal sporthoj på gammalt vägnät. 17,5 mil på 2,30 minuter. Google Maps säger tid 2,50 i legal fart. Tar jag bort mina 2 stop, tanka och fotoröka körde jag mina mil på 2 timmar. Kändes som det var ett helt ok tempo. Våra 70 vägar e inget vidare för sporthoj! Toyman

  Mätare på Millen slog över till 4000 mil. Får boka en service på Marcussens i Halmstad, undrar hur det funkar. Hur lång tid tager en service. Gå och vänta? Fick ju ingen bra servicehistorik när jag köpte hojen. 

  Bra helg, nästan 50 mil på 2 olika hojkaraktärer! GOTT! 

  Det blev 17,5 mil idag. 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 3 / 6 - 2013 07:44 | Kommentarer: 3

  Söndag 2 juni: 6229

  Lördag 1 juni, helgfin var CB750 och lördagsförmiddagen var fri för mckörning, Triumph Anders skulle med, han är morgontidiga typen också. Efter en vända om tappen och luftkoll, ett varv på torget vart jag ner till den före detta stora tappen i Anneberg, då gamla E6an var en "pulsåder" och bra med trafik, nu något helt annat typ landsväg på landet har vägen blivit. Klockan 6,50 kommer Anders med trepipen och jättegoa ljudet........ Braaaapppp! Vi skakar tass och påbörjar vår förmiddagsrunda!

  Mot Frölunda, över till Hisingen, Kungälv och där kör vi imellan de gamla husen så härligt att se, Lilla Edet och mot kraftverket i Trollhättan. Stannar till vid Olidenstationen och pratar lite energi. Ser att vattenkraften går på tomgång? Medhavda morgonfikat kommer fram. Anders nämner att råden på senaste SMC-kursen att hänga ut lite på hojen i böjarna kändes bra. Vägen till Trollhättan var rätt kurvigt "KUL". När vi far vidare kollar vi flycktigt på gamla slusstrappan, fräckt genialiskt!

  Brobacka cafe, dit styr vi nu, svänger utav på ett ställe och kommer ut på 1,1/2 mil grusväg, nyplöjd med massor utav sten i formatet pingisbollar, hojarna vandrade ovanpå, nu är det absolut läge att slappna utav och låta hojen sköta jobbet. På en åker står 2 stora grupper Dovhjortar tror jag, säkert ett fyrtiotal och ett stort gäng gäss. De brydde sig inte så mycket om oss och vårt muller! Solen skiner, det är lugnt och fridfullt. Vi stannar till och beundrar en stengärdsgård, vilket jobb det lades ner för för att bryta lite åkermark. Gärdsgården skulle vara "djävulshög och ormatät", det var de högre kvalitetskraven! Ut på större vägen igen och möter massor med fordon på väg upp mot Sollebrun för någon typ utav sommarträff. Härligt att se alla morgonpigga fordontsentusiaster!  

  Vi har lite kaffe över så vi hamnar i skuggan utav en gran och fikar färdigt, annars så är det full rulle på fina Brobacka Cafe. I alingsås fyller vi på lite soppa, 2 pers på en stor trehjuling..... Can Am Spyder pratar lite med mig, han kände igen mig som bloggaren...... här! Nice! Mot Borås och svänger utav mot Hindås, Hällingsjö och Anneberg.

  Avslut blir en tredje kaffe på Anders altan med hembakad kanelbulle! Tack för det och körsällskapet. En härlig runda på goa vägar! Jippie! Toyman

  Det blev 30 mil idag. 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 2 / 6 - 2013 04:47 | Kommentarer: 2

  Fredag 31 maj: 6106

  3 veckor utan hojåka och detta i maj månad, kanske bästa hojmånaden. Imorgon är det sista månaden detta första halvår, jag måste säga att det går väldigt fort fast man ej går till något jobb på dagarna.

  Utslitna kroppar som repareras ställer till det i år, så hojåkat kommer i kläm.......  känns som det inte har blivit något åka alls. Fan så illa. Vill så gärna. Får sitta och gå igenom gamla resebilder...... minnas tillbaka!

  Drömma, sonen är i USA och tränar på Golds Gym nu... gottegris är han! Tänk att en tidig söndagmorgon få köra en sväng på Coastway ONE. Har bilat där 4 gånger och kört hoj 1 gång. Hoj var på 80-talet med en ny Yamaha Midnight Special. USA maskinen.... radfyran på 1100cc.

  Stor skillnad på trafikläget 1977 jämfört med 2009 då jag senast bilade där.

  Blädrar vidare i bildmapparna..... Toyman

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 31 / 5 - 2013 07:32 | Kommentarer: 0

  Måndag 27 maj: 5910

  Grönt....... Millen mullrade gott på Tjolöholms gräsmattor, redo för en fulerunda! ;-)) 

  5 Italienskor var det i sista vändan hem. Aprillia Mille RSV SP, en udda hoj. Tillverkades i endast 150 exemplar! Det ni! En e min. Nöjd!! :-) Colin Edwards Replica är min också, bytes gärna mot en HagaReplica... Ducce 999R, Honda 1000RR 1997 i Repsoldesign, GSXR 1000 K5... blå/vit, 2009 R1.... vit/röd

  Länk:  http://en.wikipedia.org/wiki/Aprilia_RSV_Mille

  En underbar grönska frodas nu. Vädret är varierande men ger möjlighet till lite mcåka. Den som blandat kortleken med vädret skojar lite med oss nu, för ett tag sedan en bit över 25 grader, häromdagen endast 4 på natten. Väderapporterna i de olika medierna är starkt varierande, och planeringen på längre sikt känns inte ok, lätt alltså. Så skit i rapporten, kolla ut genom fönstret. Packa med regnställ..... 

  Fan, nu längtar jag till hojåka, men kommer inte till! Ett par kryckor är i vägen..... Toyman. 

  En vända till Halmstad, då passade jag på att svänga ut till Marcussens MC.firma. Förbi Pilkingtons fabriker och några kilometer till. Där huserar Roadracingmannen. MR Peter Marcussen.

  Text lånat på deras hemsida:  http://www.marcussenmc.se/

  Företaget startade 1998 i liten skala och har succesivt expanderat sedan dess. Idag utför vi reparationer av samtliga motorcyklar och säljer nya Aprilia, Moto Guzzi och Suzuki motorcyklar, tillbehör och reservdelar. Vi tar även hem andra MC-fabrikat om kunden så önskar.

  Peter har en bakgrund inom roadracing och har tävlat med stor framgång. Som meriter kan nämnas dansk mästare i 250 racer 1993. Deltagande i Endurance VM och EM i roadracing i 250-klassen. Han har även kört på Isle of Man med en 11:e placering som bäst. Från Isle of Man har Peter även fått en "Bronze Replica" för sin varvtid runt ön.

  Då det gick som bäst för Peter drabbades han av en svår benskada i samband med en tävling och har därefter nästan helt slutat tävla på elitnivå. Idag kör han mest för att det är så svårt att låta bli. Till exempel "fuskar" han ibland med diverse inhopp i endurancetävlingar och landsvägslopp.

  Som ni förstår finns här mycket stor kunskap samlad i företaget om allt som har med motorcyklar att göra.

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 27 / 5 - 2013 05:06 | Kommentarer: 0

  Torsdag 23 maj: 5630

  Tjolöholm Classic 2013, dess 20 årsjubileeum! Dagen efter, vart jäkligt trött och missade gymmet och kompisfikat. Lyckades pallra mig ner till garaget vid 11 tiden. Bil och släp hade jag ju med mig hem med 5 hojar. Väl nere rullade jag ut de 5 hojarna i garaget, plus lastade ur bilen och när jag öppnade släpet var allt fortfarande pisseblött och fullt med skit på golvet. Parkerade så jag fick en liten privat innegård!

  Högtryckstvätten åkte fram, de 10 framhjuls-ställen var skitiga ochså! Det blev en procedur att få skjölt bort gräs, jord och lera ifrån däcken. Tvätta lite och rulla fram hojarna och så lite till osv. Allt blir blött. Plötsligt kommer solen fram, det torkar..... ok! Men vattefläckar på all lack! Gick över det mesta med torktrasa med vatten och lite vaxschampo i.... lite bättre. Men alla hojar behöver nu efter de 5 utställningarna i år, en enklare recond! Men det får bli en annan gång.  

  Nu låser jag till garaget ordentligt, tror jag gömmer hojarna ett tag! Spontant känner jag....... så jäkla mycke jobb och ekonomiska utlägg och så få klappar på axeln, lite smolk i lyckorusbägaren.........! Tur att en del sporthojsälskare talar med en, delar med sig ett uppmuntrade "toppen" över den udda hojsamlingen som visats upp . Nu får jag försöka komma igång och köra hoj, lite fikarundar med när och kära, lite speedkickar för mig själv och kanske lite längre typ kort-touring.

  TWO WHEELS ONLY . Januari 2004:  Engelska tidningsreportaget  Race-Replicas, WorldSuperbikes: Fifteen years of racehistory and twenty three bikes all squeezed into Brands Hatch and............ Några utav hojarna hade jag redan då...... nu är min samling ett strå vassare än samlingen som de testade på Brands Hatch året 2004. Det har varit ruskigt kul samla hoj i 13 år nu..... en jävla grymm häftig resa! Toyman....... nu inlåst!

  TWO WHEELS ONLY . Januari 2004: The finishing line... So there we have it, fourteen years and 24 bikes later WSB changed its rules an era ended. But what an era. 1988 - 2002..... 

  Kom på nu..... jävlar också.... får inte glömma skura golvet i släpet och se så det torkar upp ordenligt..... måste ju laga luckan ochså, kolla varför blinkers/bromsljus ej fungerar........  å så lite småshit med Ducaton.....det tar inte slut!

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 23 / 5 - 2013 06:05 | Kommentarer: 3

  Tisdag 21 maj: 5396

  Anländer till bokskogen 06,30 på söndag morgon, alla ansvariga och funktionärer har ännu ej kommit. Kör ner till min gräsplätt och ställer ut de 10 mc-stöden och 2 stolar och en tvättspann med tillbehör! Kör sedan runt till ladan och parkerar.  Smyger in till hojarna och öppnar stora porten. Hojarna är fulla med bondgårds/ladugårdsböös, ladan är ochså boplats för ett stort antal fåglar med nu bäbisar i bona.... inget fågelskit på hojarna men täckta med något annat mög.... skit!

  Nu, dags att putta ut hojarna ifrån ladan och över 100 meter gräsmatta, gräset är decimeterhögt och fyfan va trögt det går, får stanna och pausa efter 70 meter. Totalt 1 km i högt gräs, efter ett par hojar är gräset lite tillplattat och det går lättare. Tricket att få in hojarna i ställen, lätt i garaget men nu i höga gräset och på ojämna gräsmattan, jag fick hjälp med att fixera ställen utav funktionärena som guidade in klubbfordonen till sina platser! Pusst ett tufft gympass blev det liksom, jag blir genomsvett. Solen skiner och det ser bra ut, fordonen rullar in i strid ström.... för egna maskiner. Jag fixar vatten med vaxschampo och torkar utav hojarna och däcken. Molnen kommer ochså och täcker himlen. Men det är ändå ok med t-shirt. Roland... Alingsås kommer med fina Castrol RC45an så nu är det 11 hojar i vårt hörn!

  Vid tio-tiden är gräsmattorna fyllda med utställar-fordon och publik strömmar in. Molnen är oroväckande grå! Många utav mc-utställarna har jag sett tidigare, CB1100R-Mika, CBX-Sven-Erik, Benneli-Pelle, Jap-Conny, Silverpils-Linkan osv. Lite morgon mingel med kändisar. CB/CBX besök ifrån Stora Staden Stockholm, Mr Rosengren-CB1000R/CBX/SP1.... Kaffe och fralla blir det, arrangören bjuder! Tänker vid 11,30 ungefär..... det här blir inge bra.... molningt och tunnt med puplik. Helt plötsligt är det folk överallt, riktigt ordentligt fullt och solen visar sig imellanåt. Härligt!

  Det är lite tyst, En stor Rolls Royce motor på stativ ( flyg Spitfire ) skulle startas på backen, den hade soppaproblem..... "STA-BIL" skulle den haft i bränslet! En riktig Spitfire gjorde en trevlig flyguppvisning, imponerande och gott ljud. Jag hade ju koll på 5 utav mina hojar så de startades upp, radfyra med originaldämpare, V4a med öppet system, V-twin med likaså, samtidigt. Så otroligt olika dessa ljudsensationer var, radfyrans fisljud..... twinnens muller och V4ans brapp brapp......  När tempen i dessa nådde 100 celsius fick de vila efter ett antal twist on the throttel.

  Aprilian, Mille SPn med Cosworth-Topp ( 1 stift.... raka kanaler.... osv ), ostrypt! Jävligt go knall i den maskinen, supertight och varje avgaspuls hördes och kändes tydligt om man höll handen bakom utblåset...... Tänkte starta Duccen samtidigt för att jämföra, vekt batteri och jag missade pilla på tomgångshöjaren.... avbröt startförsöket. Undra vid vilket varv tändningen bryter på Millen? Senare gick jag bort till bilen och hämtade extrabatteri och startkablar, smällde igång Duccen på rätt sätt, Italienska Duccemullret spred sig över gräsmattorna, de öppna Termignonierna släppte ut en ljudsymfonie! När kylfläktarna gick igång var jag nöjd! Gott om publik samlades i ljudorgien samtidigt som en del där tänkte sluta lek nu, jävla väsen! Provade även att starta Bimotan SB7, lite vekt batteri och den vart sur direkt.....,     

  Rycktet går på gräsmattorna att 14,00 ska regnet komma! Några droppar kom och genast passade veklingarna på att dra hem. Det är ej ok att åka hem, vi är på en publikt arrangemang och öppettiderna är 10,00 till 16,00... då ska man ta mig fan inte ta sitt fordon och dra hem för lite H2O. det blev bara några droppar. 16,00 är det över och nu kommer ihållande regn. Jag kör samma teknik, Kör RC45an till bilen och lastar in den, mina kvinnor är där och hjälper mig nu i regnet, vi rullar 4 hojar till släpet, samma väg som på morgonen fast med hjälp nu! Hojarna pissblöta och fullt med skit på däcken och det in i släpet!

  Köerna ut till gamla E6an går rätt långsamt, ni vet! När vi kommer åter för lass 2 är det uppehåll och alla andra är redan borta....... först på morgonen och sist när det är över! Om vi ligger i nu kanske vi hinner hem till 20,00 och Mästarna Mästare. Bodil har varit i regnet nu över 2 timmar vaktat de 5 återstående hojarna, så hon åker hem..... nerkyld. Jag och Maria lastar upp de sista hojarna. Helt tomt nu på Tjolöholms gräsmattor. 1200 fordon med tillbehör och kanske upp emot 10,000 besökare. Succe!!!!!!!

  Hann hem till TVn.... utlastning 5 hojar och tvätt 10 hojar plus släp invändigt får bli i veckan! Toyman.

  5 exhibitions in 5 months!

  6 timmar att visa upp lite utav sin mc-smak/hobby på en gräsmatta..... i timmar arbetsprestation.... över 5 normala jobbardagar. Jävligt tungt svettigt och kroppen sliter...... en del skakar på huvudet..... jag förstår dom. Idioti? Och de förstår ändå inte.... totalt vansinne. TOYMAN KUL PÅ HJUL! 

  Hade gärna fått betalt.......... ;-) 

   

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 21 / 5 - 2013 05:55 | Kommentarer: 0

  Söndag 19 maj: 5225

  I fredags varmkördes "RR" Suzukin 1989 och rullades in i Ducaton, igår varmkördes Honda SP2an, Aprilian SP, och rullades in i släpet med 851SP och RC45 körde ner vid ett-tiden. Kaffe, fralla, 2 drickor och 1 banan, lunchpaus på Shell Fjärås.

  Full fart på Tjolöholm Classic, avspärrningar tältuppsättning och annat pågick, många marknadsknallar på plats redan. Soligt, molningt och riktigt varmt..., över 25 grader. Såklart! Vad händer.... regn och åska, Thor är ute och rör på sig, småskvättar vatten som jag får lasta utav i. Blev blöt... svett och regn! I ladan står jet-bilen, Arnold Sundkvist... den e lite häftig!

   Hem för runda 2, stopp på Shell för påfyllning utav 63 liter diesel, läser utav 87 mil! = 0,73 l/milen...ok! Sommarbilligt! Lass 2 blir Bimota SB7 och SB8R, Yamaha OW01, Kawasaki "RR" och Ducce 916SP. Värmen gör att allt torkar fort, gräsmattor och vägar. Vid inlastning hörs åskmuller och lite regn till. Gott nu 10 på plats i ladan.

  Tiden går och jag får ringa hem och ändra middagstid till 19,30 det bör jag klara. Ner till garaget och lastar lite småsaker, stannar till i på macken igen, Kaffe och bulle... kaffeinbehovet kändes. På parkeringen står en Ducce 1098S. Schweiz nummerplåtar, tankväska och ryggsäck kördes det med. Allväderskläder på gubbe..... gott om döda flygfän. Extreem långfärdshoj....!

  23,30..!. Idag SÖNDAG, orolig typ resfeber så upp 03,45 somnade om och upp 04,10....... Montern, gräsplätten min är ca 8*10m ska ner sätta ut hojställen, rulla fram hojarna och även torka utav dessa ifrån garage/resdamm! Utsikt ifrån min datorplats, Japanska körsbärsträdet blommar i morgonsolen. Regn ska komma idag.... men först efter utställningen stängt (16.00). Blir väl till att lasta i regn! Har hänt tidigare... problem? Nej bara lite blöt! Vill hinna hem till Mästarnas Mästare, FINAL 20,00... Toyman

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 19 / 5 - 2013 04:41 | Kommentarer: 0

  Lördag 18 maj: 5140

  Tjolöholm Classic, imorgon 10,00 till 16,00. Anmälda 1300 fordon till familjefesten. Utställda på gräsmattorna vid Tjolöholms Slott.

  Själv fortsätter jag jobbet med deltagandet. 10 hojar på plats på söndag morgon.....

  Till vädret säger jag, 22 grader, halvskugga och på stranden full sol.

  Sommaren kommer......... nu! Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 18 / 5 - 2013 08:12 | Kommentarer: 0

  Torsdag 16 maj: 4947

  Blev laddad.... magnet! En vända om Varberg fick mig att knalla in på Vincents. Fullt med hojar, nydesignad butik. En härlig blandning men bara en kåpförsedd sporthoj. En MV- Augusta F4 2002, en 2 seater! Nu med sänkt pris och bra garantier. En underbar hund var det i lokalen ochså, trevlig och rolig, ville leka med boll. Gick inte att låta bli! 

  Har fått fixat förgasarna till 83a CBn. Skit var det, förmodligen har Alkylatbensinen som jag provat, lossat skräp ifrån småsprickor i gamla soppaledningen. De satte fast nålventilen till flotören. Renblåst,montering återstår. Nu söka bensin utan etanol och tillsätta STA-BIL Fuelstabilizer, så ska en del soppaproblem va lösta. Moderna soppan med etanol åldras jättefort!

  Lördag, då lastas 5 hojar och köres ner till Tjolöholm Classic, på Söndag kommer det ner de övriga 5. 10 sporthojar på 1 monterruta, Honda CBX klubben, MCV-kungsbacka, Honda Classic, ducatiklubben och några till. Jap-Conny med Isracer. Guldvingeklubben halland. kanske 70-100 hojar där. Klart är att hela utställningsområdet är fullt. Bäddat för en toppedag vid Tjolöholms slott! Bilder ifrån 2012, lätt folkvimmel! Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 16 / 5 - 2013 06:28 | Kommentarer: 0

  Tisdag 14 maj: 4691

  Hopp och förtvivlan, ingen ordning på det! Mitten på maj och saknar goa våren. Kommer det som kompensation bli en fin sommar? 12 veckor hojväder med lagom temp och en och annan regnskvätt nattetid.

  Precis fått tvättat CB1100R maskinen efter senaste körningen, behöver en bättre recond... typ avfettning, plocka utav lite prylar och egen amatör med lite polisch och vax. CB750 Sevenfifty fått lite polish och vax. Blänker fint men ögat luras ju lätt, endast lite över 2000 mil på mätaren men hojen är ju körd i lite ur och skur så även vintrar....  

  Till helgen är det Tjolöholms Classic, 20 årsjubileeum. 19 maj 10 00 till 16,00. på gräsmattorna framför Tjolöholms Slott. Kan vi få ordning på vädret tack. Varmare är ju lovat........ men! Idag, imorse tidigt läste jag 3 plusgrader...........?

  Länk:  http://tjoloholmclassicmotor.se/

  Sista resan? Ja det var det ju inte, men 1976 var vi 10 unga grabbar i Kungsbacka som körde dragracing i olika klasser, i helgen 37 år sedan lade siste gubben utav, Krister startade tidigt 70-tal, så för hans del blev det över 40 år!. Krister Johanssons Nitro-Injekterade dragster såldes och levererades till ort i Östergötland. Ett antal Europamästerskap, NM och SM tecken har bärgats hem till Kungsbacka utav gruppen. Jag var med och körde 1 ton tillbehör, specialverktyg och reservdelar. Så 60 mil fast i bil i helgen.

  Tjolöholm nästa! Toyman 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 14 / 5 - 2013 06:13 | Kommentarer: 0

  Fredag 10 maj: 4229

  35:e KungsRallyt Kungsbacka, arrangör club MC.Veteranerna "MCV" 

  Kristi himmelfärdsdag, den va inte toppen för vare sig flygäventyr eller hojäventyr. Hur som helst, hade stämmt möte med Stig nere på torget 07,30. Tankade upp hojen men glömde lite olja..... 30 åringar behöver en skvätt då och då. Kommer ner till Kungsbackatorget samtidigt som Stig... båda försenade. Kungsbackaveteranerna är i full fart med att ta torget i besittning, men endast 1 veteranhoj är där före oss. Rallyt börjar 09,30. De sätter ut 120 stycken startnummer på torget som vi, deltagare kan lina upp. Hade väderrapporten visat på fint väder så hade det behövts över 200 startnummer. 

  Stigs 82a 8700 mila maskin va på dåligt humör, det hade lirkats massor men ville bara gå på 3 cylindrar, Stig vill slänga in handsken. Honda Morgan kommer förbi, pensionär men knutte i blodet! Säger att han fått fart på många tjuriga hojar. Torget börjar nu fyllas med Rallydeltagare, vi kör ner till mitt garage, Morgan efter med bil.... Sadel utav, Tank lossas, Nederkåpa släpps ner, Morgan lirkar in handen under den lätt upplyfta tanken... jävligt varmt där. Lirkar utav tändhatten. Vi startar upp, lyfter utav och på tändhatten, lätt bludder, avgasknallar men vill inte gå. Hittar nya stift och vi försöker få in hylsa därinunder, stift ur och nytt in. Nu brummar vi på alla fyra igen. Återmontering.

  Stress, Stig kör snabbt ner till torget och efteranmäler oss! Jag får vända åter till garaget... behöver den där oljan till min hoj. När jag kommer ner är torget fullt med hojar, Jag nummer 87, Stig 88 och glädjande Mika 89. Ifrån förra årets CB1100R deltagande på 2 hojar vart vi nu 3..... en ökning med 50%, det gillar vi! Inte att vi bara var 3.... utan 50%+ det låter så bra!

  Efter nu denna morgonstressmekande, utan MR Honda Morgan hade jag kanske fått kört själv. 3*CB1100R.... verkar som lite under 100 startande.... så något över 3% utav veteranerna stod vår klubb för.

  Nu var allt lugnt, vi var på plats. Morgonstressen hade gjort att kroppen jobba hårt och jag var genomsvett, vi fick slängt oss in på Rally-Cafet och fyllt upp coffeinförrådet och kakbiten! Bra flyt och snart var det vår tur, presentation utav alla deltagare, Mika med Peter Lindens Flygvapen CB1100R, den som Peter fick kliva utav med på Anderstorpsrakan i över 200KM/T när handbromshandtaget lossnat. Fick prata en del med speakern. Hojen har Mika ägt ett antal år nu, rullar varje år och blivit en brukshoj.... 

  Rallysträckan är ca 8 mil, och går runt sjön Lygnern, 4 typ tipsextra-stationer. 2 kunskap, 1 praktisk och 1 ordlek. Kaffestopp i Sätila, station 2.  Lunch på Käk och Kök station 4. Medaljer när vi kom åter till Torget vid 14 tiden. Vädret var som sagt inte det bästa, regn bitvis. Det sämsta med regn är ju den begränsade sikten!

  Mitt minne är ändå en trevlig torsdag med ett gäng knuttar, moppar och riktiga gammelhojar ifrån 30-talet! Nästa år med NS400R..... eller fina CB1100R 1983....? Toyman 

  Det blev 10 mil idag! 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 10 / 5 - 2013 05:02 | Kommentarer: 0

  Torsdag 9 maj: 4059

  Igår, Jag ger det några timmar, sista försöket. Få till 83an som bara läcker bensin. Det vill sig inte, den läcker som ett såll och det luktar bensin i hela lokalen. Stig kom förbi, det blev lite allmänt snack och vi bestämmde oss angående mötestid imorgon.

  Ute öser regnet ner, moder jord behöver det. Så pilla med hojen i garaget kändes ok. Enda möjligheten se varför det läcker soppa är, ut med förgasarbryggan. Full tank vart det ju så slanga över i Jeepdunk var ett måste. Tank och sadel plockades utav. Vajrar och klämmor lossades för att pilla/dra/bända förgasarna loss. Konstaterade att flottörna satt fast i 2 förgasare, behöver demonteras lite mer och rengöras! Så hojen flyttades in i hörnet, tiden gick ut. 82an till Kungsrallyt imorgon! 

  Kristi himmelfärds dag, lika med Kungsrallyt för veteranhojar. Mulet ska det bli, lite blött kommer det att vara, men kanske slipper vi regn. Allvädersställ och Michelingubbestyle! Mvh Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 9 / 5 - 2013 05:24 | Kommentarer: 0

  Tisdag 7 maj. 3901

  Öppet hus på Besikta för några dagar sedan, min dotter kommenterade. Var är alla sporthojar? Nu i helgen liten motorträff i Kungsbacka.... inga sporthojar! På torsdag är det Kungsrallyt, vet utav erfarenhet att sporthojsfolket inte är så flitiga besökare.

  Undrar hur många som åker sporthoj, procentuellt? Är vi under 10% utav motorcyckelbeståndet. Såg lite bilder ifrån SMC åkningar på Kinnekulle i helgen, inte så många sporthojar där heller.

  Sporthoj= kåpförsedd hoj med effekten lite högre upp i registret, lightweigt, taskigt passagerarsäte. Smalt styre med låg placering. Ett totyrredskap i farter under 100km/t. Liten soppatank. Sporthoj ska föra tankarna till en racingbana, doften utav oljor osv:

  Sporthoj.com.... tur det inte är ett krav på denna hoj..... för att vistas här. Då vart det nog tomt! Eller?

  Eller är det så att sporthojen, värstinghojen inte borde saluföras. En förklädd racerhoj som inte är gjord för gata! Är regeln som kom till 1988 att Superbikes skulle finnas till försäljning inge bra. 

  Sportig hoj.... inte lika med race hoj? RACEHOJ:COM?

  Fireblade 1992, R1 1998 osv.... massproducerade racehojar i gatskrud. Så lätta att få tag i och ändå går det inge bra för Roadracingen........

  Mitt racingspår.... i 22 år, grymmt acc, otroliga toppfarter, inbromsningar så man tappa andan, underbar tid. 1975-1997. Vad hade hänt om jag startat med roadracing istället. Hur många gånger hade jag inte kört utav? Tillbringat som sjukskriven?

  Kanske bra att butikerna inte är fulla utav....... racehojar!

  Toymans med dagens svammel.

  Min drömhoj....... Desmosedici! Röd utan racedekaler. Denna vackra Italienska klarar sig bra utan............ 

  Tur för en del att de satte på ljus och regplåtshållare.......

  Bilder idag = Bilar. Mina Racekompisars! 

  Röda Cobran: Min Dragracingmekaniker Linkans hobbybil! PS: Han kör gärna hoj... sportigt!

  Blåa Rodden: Håkans hobbybil, framgångrik Corvette dragracer MS. Gillar ej köra hoj.

  Creme Nashen: Torbjörns hobbybil, Svensk mästare 1981 klass D. Hans farsa körde hoj fort!  

   

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 7 / 5 - 2013 07:07 | Kommentarer: 0

  Måndag 6 maj:  3765

   Igår morse efter lite kaffe åkte kläderna på och jag rullade fram 1100R maskinen. Knackade på flottörhusen, hittade ett kärl och ställde vid dräneringsslangarna. 1 förgasare flödar över, provade alla trick jag kunde komma på.... utan resultat, bensinen rinner ut!

  Efter ägg/bacon frukost åkte skinnstället på, Jag tänker köra hojen de 12 kilometer till garaget i Kungsbacka. Teknik: Öppna kranen en stund och kör... typ en busshållplats öppna kranen en stund och en busshållplats till. Jag körde i legalt tempo och ingen annan märkte nog att jag körde och höll på med soppakranen! 

  Idag är lika med vårmönstring, veteranträff både söder och norr om Kungsbacka. Jag väljer söder till Fjärås MK s klubbhus vid Rolfsån. Är ju medlem i klubben sedan dragracingkarriären. Tid för träffen 11,00 till 14,00. Tog mig dit utan att söla ner moder jord med bensin! Ett hundratal fina bilar och några motorcyklar. Trodde gräsmattan skulle vara full utav veteraner, men det vart blandat.... Många man känner här på hemmaplan, ifrån klubben Fjärås MK, likvärdig med Rally/Folkrace och Rallycross, ifrån Dragracingtiden och nu hojvärlden. Fikade med klubb CBX-chefen. Ett par timmar flöt på snabbt.

  CBn in och Millen ut...... får lösa läckaget, operation! Toyman

  Det blev 4 mil idag.

  Så även en "promenad" efter middagen med dottern. 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 6 / 5 - 2013 07:08 | Kommentarer: 0

  Söndag 5 maj: 3555      

  Fick lov att vara borta hela dagen! Det är aktiviteter över allt..... kryper i svarta skinnstället, underställ och t-shirt, jacka utanför. Man blir även klädd så här lite orörlig inte bara i allvädersställ. Rullar ut Millen som inte startar... batteriet har självutladdat. Slänger på laddaren en kort stund, brum brum. Ner till mitt garage i Kungsbacka och får satt i ett nytt batteri! Blir svett i alla käder och plockar bort lite och blir rörligare. Är nu inte startklar före 11,00.

  Bestämmer mig för att besöka Biscaya och Lugnets mcbutiker. Alingsås och Borås alltså, lagom runda. Svänger in på Hällingsjövägen, mot Bollebyggd och över till Tullsjö och Alingsås, Hol! Denna väg upp var inget för mig och Millen, för krävande för underarmarna, bristen på bröstmuskler ger en en känsla utav kärlkramp (tror jag) men är då träningsvärk! Träningvärken känner man först på kvällen! Biscaya... Där provkördes det Duccar och Aprilior.  Provades kläder. Men inte jag.... provköra demoex.... har jag aldrig gjort! Lite mingel, korv o bröd och några muggar kaffe. Några gammel-Guzzi stod i en lokal. 

  Vidare till Borås, bättre väg och högre snittfart. Bekvämare körning!  

  Lugnets, Victory Roadshow var där, säkert fina hojar men absolut inget för mig! Inne på Lugnets MC-Center.. inte fanns det något för mig där heller, sporthoj, banracinghoj med väganpassning. Inte något som anknyter till motorsport/roadracing, inte ens en fräck replicahjälm! De e inge bra....... vi försvinner! Några gammelhojar som jag kikade på lite, Husqvarna Silverpil. 1966 var det min första motorcyckel, 175cc med totalvikt 75kg.... lättviktare! Svindyra NR750 maskinen stod i hörnet och tryckte, någon sade att ett sexsiffrigt belopp inte räckte för att få ta över regpapprena??? 

  41an hemmåt en bit, V-Power i Skene, 12 liter och 18 mil, ca 0,7l/m, fyller även på Coffeinförrådet och sockerdepåerna! Håller ett tempo hem som passar hojen och mig, kanske inte så bra för samvetet? Hem till garaget i Kungsbacka! 

  In med MIllen och ut med 83an, CB1100R 30 år i år, veteran. Tömmer ut flotörhusen och fyller upp igen. Startar direkt gör den. Till tappen och fyller upp däck och tank. Plötsligt börjar hojen gå dåligt, behöver gasa för att hålla igång, kör de 12 kilometrana hem. Min kvinna kommer och pratar med mig, säger att det rinner något under hojen..... shit shit, SHIT. Bensin och asfalt är inge bra, löser upp bindemedlet! Nu full tank och förmodligen kärvar en flotörventil och soppan rinner över.

  Kranen som tidigare läckte är nu tät och så rinner skiten ur någonannastans. Måste fixa till Kungsrallyt! Toyman

  Millen kändes trygg, lättsvängd, lättväxlad, stark, en bit över hundra blev det tyst och fartkänslan lurade en, det gick mycket fortare! 

  Det blev 25 mil idag.

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 5 / 5 - 2013 06:06 | Kommentarer: 1

  Lördag 4 maj: 3427

  Min dotter! Nu e de snart dags...... tycker jag. Bita ihop och fixa tillstånden, köra tung hoj! 125a i all ära, men man önskar bättre...... stabilitet väghållning, bromsar och lite pulver i maskin för känslan, inte tappa fart så fort man kör i lite motvind!

   Fredag morgon, ett telefonsamtal. Clion hade kört på en hare torsdag natt. Fronten och ac-kondensorn gick sönder. Vart ner om Bilia med dottern, 2 dagars reparation bokad. Fika på staden vart det sedan. Tur min dotter fortfarande har helförsäkring med vilt som tillägg.

  2 gånger 125or på rastning. NSR en fick en behövlig tvätt och jag röjde lite i trädgården. Det vart en runda på 60/70 vägar ner till Fjärås Bräcka. 

  Min kvinna hade en shoppingdag idag, vi avslutade med räkor, rostat bröd och ett glas vin!

  Tack för en trevlig dag min dotter!  Toyman

  Det blev 7 mil idag. 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 4 / 5 - 2013 05:22 | Kommentarer: 0

  Torsdag 2 maj: 3179

  1a maj, läge visa var man står? Vid frukost ringer Mika, han ska ut och övningsköra med sin kvinna, vill komma förbi Kungsbacka. Vi ska ha köpa lite grejer till trädgården. Att fika hemma hos mig kommer vi överens om!

   Min kvinna släpper utav mig i garaget, Millen rullas ut. Hör hojar utanför. Mika rullar in på gården med sin trotjänare, gammelhojen (före detta Peter Lindens) och hans kvinna på en GPX600R. Mika har varit delaktig i försäljningen utav några VF1000R nyligen, jag vart lite nyfiken på priserna... låga! Mika har mycket prylar i sina garage... hojar osv! Han tyckte det va ok att hans kvinna fick se ett annat överfullt garage...

  Mens vi står där hör vi muller ute på gården, PeterPain med BusaTurbon är ute och njuter! Vi tar långa vägen hem till mig. Körskole.. legalt tempo.... i led, Mille 1000, övningskörd GPX600R, Honda 1100R och 1400 BusaTurbo i pys/puttra/runt-tempo. Lite över 2 mil och mina handleder värkte......

  Väl hemma blev vi 5 runt kaffebordet, 3 som snackade hoj och 2 kvinnor som körde Girl-talk. De var lite stimmigt, smakade bra! Vi satt inomhus.... sol ute men lite vind.... i den vart de görkallt.

  Fantastiskt hur några timmar bara försvinner, det blir ju så när man har trevligt. Detta var ett trevligt 1a maj möte. Ingen politik här.....!

  Mika och Peter hade inte träffat varann tidigare.... men många gemensamma bekanta hade de! Göteborg inte så stort.....! Toyman.

  Det blev 2 mil idag: 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 2 / 5 - 2013 05:32 | Kommentarer: 0
  2013 05 01. Aprillia RSV Mille Colin Edwards replica, påställd idag. Har jag tur och får kört en sväng i eftermiddag!
  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 1 / 5 - 2013 08:35 | Kommentarer: 0

  Onsdag 1 maj: 3027

   Igår morse blev det liv i den gamle (8300mil CB1100R 1982), stånkade till och rök lite. Ruskade på sig, skramlade och förde oväsen.... men till slut steg värmen och allting satte sig tillrätta. Svarade gott på gaspådrag, måste försöka få ut decibellkillern och rika upp förgasarna lite..... den ville ju inte gå i 200 förra året. För mycket motstånd i 4/1 systemet tror jag.... 

  Chalmerscortegen, brasa, studentsång.... vi valde bort detta. Så dagen blev som en fredag.... fick bilskjuts med min kvinna ner till staden, tog vägen om fik och wienerbröd. Knallade ner genom Kungsbacka centrum, trevligt, mysigt och pittoreskt men så långt ifrån förr. En sovhörna har det blivit och handeln har politikerna hjälpt till att ta död på. Kungsbacka torg...... vad är det bra för..... nu?

  Lindens torg passerades på vägen till garaget,  en Ducati monster stod där... " Made in Bologna Perfected in Halmstad " förstod inkentinken, syftades det på lacken!

  Vrängde runt lite hojar i garaget, efter lördagens besiktning skulle ju 3 hem igen. Försökte vrida igång CB1100R 1983, men bensinkranens packningar hade torkat och den läckte som ett såll, hoppas det löser sig 2013/1983 är ju 30 år nu och kan köras i/på Kungsrallyt, som nu går utav stapeln torsdag 9 maj, Kristi himmelfärdsdag ifrån Lindens Torg... tror jag! NSR125a kördes hem, CB1100R 82 ner till garaget och så CB750 hem.  

  Första maj, idag! Millen ska i trafik, besiktigad! Check! Försäkrad! Check! Bara till att ställa på 10-åringen.  05,30 i morse, solen är framme men det är 0 grader. En härlig dag på väg, havet ligger blankt. Köpa lite blommor till utekrukorna.... men som sagt frost på nätterna! Nu skiner solen in i köket som vätter mot norr, lurar termometern som nu visar 10 plus! Toyman

  Det blev en missad växel igår :-( och 4 mil..... 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 1 / 5 - 2013 06:23 | Kommentarer: 2

  Tisdag 30 april. 2884

  4 månader!1/3 del utav året är nu över, jag har endast fått åkt hoj i 30 mil, läser om Ankan1 som skriver att han avverkat 300 mil. Men klart jag känner att jag inte kör hoj som han..... men  ca 120 mil borde jag åkt.

  Hålla känslan igång, iochför sig kändes det bra i Söndags, sport/race hojen var ny för mig men lättkörd på sitt sätt!

  Men man blir rätt trubbig i Michelingubbekläder, underställ och Goretex-ställ. Kylan gjorde ochså att man stelna till lite och axlarna åkte ihop. 

  Efter fikat på Kvarnen i Skene, vid första stoppet..... drog in kopplingen och rullade mot stopplinjen. Ett jättehögt konstigt ljud kom fram som slutade när hojen stod still? ????? Vad var det? Fösta tanken var att ett växellådslager snurrade i blocket! Kör vidare 100m och drar in kopplingen, samma ljud när hojen rullar, jag vrider på gasen men motorvarvet påverkar ej ljudet...... gör om proceduren och nu borta! VA FAN VAR DET. Ljudet påverkades ej heller utav bromsning med frambromsen!

  Tänkte bort tankarna och gasade vidare, ljudet är borta.

  Kommer det igen nästa körning? Toyman 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 30 / 4 - 2013 08:28 | Kommentarer: 3

  Måndag 29 april: 2655

  Söndag morgon, vart upp lite innan 5. Fint väder är det och jag ska möta Höjner 9. Åker ner till garaget, svidar om och varmkör hojen, ner till tappen och kollar lufttrycken och fyller upp tanken med Statoils nya Mile 98. Känner lite lätt på hojen och kör 1 mil. Till siffran över 200 gick hojen ubersnabbt......

  Klockan nio börjar testrundan, Höjner på blåa Triumphen, hög hoj, packväska och vindruta och brett styre. Jag ihopknycklad med styret i knähöjd och Michelinklädd, de var ju lite kyligt och inte direkt skinnoverallväder. Höjner har ju gott mos i Triumphen men hans runda vart betydligt blåsigare än min. Satt fint på Duccen. Över 6000v/m så trivdes motorn bäst. Bromsa gjorde den och helst skulle ju farten vara lite över 110.....

  Några kort i Ölmevalla, sedan ner till Åskloster och vi svänger upp mot Derome och Kungssäter. Blöta vägbanor dyker upp, man tänker till..... det vart kanske frost i natt! De goa kurvorna som kommer vart det längesedan man mötte...... hojen var ny men det kändes bra, när vägen var slät. Några kort vid sjön (Österbyvägen!). Vidare till Kvarnen i Skene, En kvart för tidigt, men 11,00 blev det nygjord ostlyxmacka och 2 muggar kaffe. Kvardammen var full och det blev mycket liv i forsen. Nordsidan Lygnern hem. I Fjärås skildes våra vägar, vart ner till MR CBX och kollade så BolDoren kom hem ok!

  Tankade upp Duccen igen i Kungsbacka, 16 mil och 11 liter sopp = ca 0,7, Jag får nog gasa mer.... 1 liter milen borde det väl bli... som Honda SP1an? Hem till Onsala, Duccebrummade i villaområdet. Fikade med min kvinna. Körde åter till Kungsbacka långa vägen och fick ihop några mil till på Duccen! Bra hojpremiär!

  Ducati 916SP2 1995, 6500 mil. Under resans gång har Peter Sköld trimmat toppen.... vad som mer är gjort vet ej jag. Hojen lämnade ifrån fabrik 1995, 131 hkr vid 10500v/m på utgående axeln "916 kubik", ca 15/20 hästar mer än standard 916. 217 kg fulltankad! Motorkaraktär.... dragvillig, lätt att komma upp till varvstoppet.... var detta nu är någonstans. Konstant fart 5000v/m. Kurviga partier kanske ha nålen över 6000v/m mest hela tiden. Va vet jag, kul var det men ut och åka på denna hojen kräver ju att jag får hålla tempot...... mitt focus och gubbfart! Fegranden jobbar vid när värmen är här, vill ju även veta hur gammalt däcket är!

  Nervöst? Nej inte, har ju kört så många olika hojar nu.... kan allt som de säger..... he he! 

  Hoppas värmen kommer nu, nästa söndagsrunda vill jag starta tidigare, så att Svensson fortfarande sitter vid frukostbordet. Jag vill vingla ensam över de vita linjerna.... Hoj nästa runda får ju bli Aprilian, jag gjorde i höstas en likadan runda med den, men förlorade bromsverkan på frambromsen rätt tidigt, så det blev en avslagen runda.....

  Gammelhoj till Kungsrallyt.... nästa projekt. Toyman.

  Tack för sällskapet Höjner, vi gör om det! MVH 

  Det blev 20 mil idag! 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 29 / 4 - 2013 05:43 | Kommentarer: 0

  Söndag 28 april: 2514 2557

  Igår lördag, vart ner till lokalen vid 8 tiden, låste upp hojarna och kopplade ur laddarna. Återmonterade kåpor på NS400R en. Till den hade jag lånat ett batteri ifrån en 125a. Rullade ut hojarna på gården, tänkte starta upp dem och varmköra dem medans jag väntade på min dotter som skulle vara min privatchauför idag.

  Då kommer Höjner förbi på sin gamla 600CBX, en som han hade haft stående i 2 år, nu var den nybesiktigad. När det var till att kicka igång NS4000R en fick jag slänga på en 5 liter soppa. Det slutade med en liten pöl på marken....... men efter hjälp utav Höjner och ett trettiotal kickar började det bröla ur de 3 piporna, inget mer söl på marken. Nu kommer även min dotter och vi påbörjar jobbet att få hojarna till Besikta!

  Klockan är närmare 10 när jag får dit första hojen, va folk det är där. Minst 60/70 hojar på parkeringen. 5 vändor och hojarna är där, reggar in hojarna i deras dator, den va inte riktig programerad och beräknade väntetid 9 timmar! Det bjöds på kaffe och bulle och solen sken nu snyggt! Dåligt med sporthojar där, min dotter undrade så över detta, vi är en liten skara sade jag..... men exclusiv! Men så många man känner vid ett sådant här tillfälle, blev en del mingel.

  Så träffar jag på MR CBX, åker med honom hem i hans bil så kommer en utav hans samlarhojar ner och besiktigas ochså. Så jag fick kört kåpförsedd CB900 Bol Dor. 6000 mil och den kändes tight, alltså ny! Bortsett ifrån bromsledningarna i gummi som inte gav något tryck på bromsbeläggen! 

  Helt plötsligt var det min tur 5 hojar, och regnummrena visas på raken.... det funka ju inte. Så en kille vill hjälpa till, utan min vetskap rullar han ner Duccen och in i besiktningshallen, och fäller ner stödet, men det är ju en hoj med fjäderspännt stöd, han sätter ner den fel, tappar hojen och lyckas rädda den och sig själv precis....... en pulshöjare uppstod. Om han lagt min nya hoj.....

  Duccen blev det bullermätning på.... 99 dcb. Ljusbilden på Aprillian, kass! När han skulle provköra Aprilian, 100m och 3 motorstopp...... sedan var det gamla batteriet svagt. Fick besked om ingen provkörning så inget godkännande! Min dotters NSR, totalt vrickad ljusbild!!! Nu kommer det förbannade regnet och krånglar till det, jättedroppar. Vi slänger in oss i bilen och åker till garaget och hämtar batteri och startkablar. Vrider igång Aprilian, varmkör ordentligt och hojen blir provkörd! Motorstoppen beror på, kall motor och jag missade sätta på choken när besiktningsmannen skulle prova första gången. Nu vart de sång ur piporna, regn gav en lugn provkörning och de önskade nog inte vara ute i regnet göra en bullermätning till.

  Lätt kaos var det, förra året stod de och väntade på hojar klockan 11,00, gjorde totalt ca 100 hojar, iår vart de över 200! Så kan det gå.

  Delade en Pizza med dottern, tackade för hjälpen. Rullade så sakta in hojarna i garaget. Låste till! Duccen längst ut. Hade gjort upp med höjner om hojåka idag på morgonen. 15/20 mil. Start klockan 9.

  Lördag kväll blev med min dotter i stolen bredvid, kvällsfika och en Tom Cruise film, Jack Reacher... 

  Resultat.... 5 godkända hojar med några påpekande... 1! 

     

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 28 / 4 - 2013 04:55 | Kommentarer: 2

  Lördag 27 april: 2408

  Besikta, namnet på nya bilprovningen i Kungsbacka. Idag öpppet hus för hojar, så min kvot är 5 hojar.

  NSR125R, NS400R, CB750Sevenfifty, Ducati 916SP2 och Aprillia RSV Mille.

  NS400R en behöver luftas, stått still länge! Aprillian har jag bara kört i 10 mil och efter 5 mil försvann frambromsen. Den kommer i trafik 1a maj, ska bli kul att kunna äntra den när lust finnes, så efter besiktning kommer den stå startklar..... Duccen blir en ny bekantskap. Har konstaterat att fjädringen är stenhård.... och motorn verkar vass.

  Imorgon bitti, söndag blir det en 15 mila tur på Duccen, hoppas jag! Tjo ho. Det var frost ute nu så bilprovningen som öppnar 8 kommer jag besöka 9,30. Inge skinnställ idag, får palta på sig och iträda rollen Michelingubbe!

  Duccen och Aprilian mullrar högt, undrar vilket humör Besikta är på idag? Toyman 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 27 / 4 - 2013 06:14 | Kommentarer: 0

  Fredag 26 april: 2265

  Onsdag: Vart ner om garaget i onsdag och baxade fram sommarhojarna, fick klämt på bateriladdare. Är ju gamla batterier i båda dessa hojar. Men batteriladdarena protesterade inte så som de gör om batterina är slut! 

  Torsdag: Igår vart de upp till bevis, leta fram nummerplåtarna. Rulla ut de på gården. Fram med brandsläckaren, gör så nu för det mesta, om styrkan i batterina inte riktigt räcker till kan man lätt få en baktändning, har man då lite soppaskätt i luftburken kan det ju tända till! Räcker då strömmen ej till för ett startförsök till kan man ju inte dra runt motorn igen och få igång den och släcka branden själv. Då kanske släckaren kommer till hands. Men det har ej hänt ännu.....

  Aprillian var den som tuffade igång först, kände på avgaserna och tyckte mig känna en temperaturskillnad på respektive cylinder så jag höjde tomgången lite. Maskin blev rätt fort varm. Körde den till 95 grader och kylfläcktarna gick igång. Gått muller, har stoppat in ljudstoppare för besiktningen skull, får se om det godkänns!

  Ducatin..... innan jag hämtade den i januari var den upp i bromsbänken hos Biscaya. Råheten i denna maskin vart klart tydligare. Lät lite rostig på tomgång...... toppen i denna är ju uppfräschad utav P.Sköld. Höll upp tomgången lite och när tempmätaren passerade 65 grader kände jag på gasresponsen. Jag skulle vilja kalla den lätt krispig, och ybersnabb. Fjädringen på denna 916SP2 1995 är mycket hård, hela hojen känns som den är satt upp for race. Får hoppas fjädringsuppsättningen är nära min viktklass! Får försöka borra små hål i Termignonisarna och stoppa i ljudstoppare.

  Däcken på dessa hojar är bra sett ur mönsterperspektivet, men åldern vet jag inget om. Så vid körning på dessa får de rulla minst en mil innan farten höjes. Kanske bör jag ha nya på? Ny soppa ska i och en skvätt Stabil, både för rengöringseffekten och åldringproccesen!

  Jag kanske finner Duccen för skarp! Eller tvärtom och favoriserar en utav dessa. Hondan RC45an som jag har haft i trafik sedan 2004 ska nu få vila! Kan dessa hojar leva upp till samma goa känsla som den har gett mig på " landsvägen "? Toyman

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 26 / 4 - 2013 06:34 | Kommentarer: 1

  Onsdag 24 april: 2006

  Nu börjar det.... hojåkat! Tur de finns element som stressar på en lite så man får tummen ur! Efter att iår rullat hojarna fram och tillbaka, baxat runt dessa och kört omkring med dem i bil var inte hojåkarintresset på topp. Detta är första året som pensionär, 4 månader utav året har nu snart passerat.... och inte tidigare sedan mc-återfallet 1998 har jag ej kört hoj på 4 månader..... jag brukar ju åka varje månad oavsett väder! Tur bilprovningen sätter fart på en! På lördag är det öppet hus i Kungsbacka, om jag förstått det rätt är det nu en Svensk Bilprovnings-station som blivit såld...... vaffå dååå dååå!

  5 hojar blir det, lite stress men Besikta liggar bara 800m bort! Honda: NSR125R strypt, NS400R och CB750 Sevenfifty. Ducati 916SP2 och Aprillia RSV Mille C.E-replica. Så min dotter kommer hjälpa mig hinna med detta, nya bolaget är Besikta! Kommer nog känna igen mig tror jag.... och de mig. De e gott!

  Så igår vart de till att baxa lite hoj igen, CB1100R med C-teck laddare på... batteri dött!? Min kvinnas Deuville, uppstart och varmkörd motor, Kawasaki KMX125 uppstart och varmkörd motor, CB750 Sevenfifty uppstart och varkörd motor. NSR125R uppstart och varmkörd motor. Så var det de här med att i kopplingen sitter lamellerna fast, oljan som gör att de klippar i varandra och vill inte släppa taget. Jag låter nu dessa gå tills motorn är genomvarm och de är då lättare att få isär det ihoppklippade kopplingspaketet!

  Några utav dessa får nu ner till andra lokalen i Kungsbacka, så NS125R en..... den strypta blev det att åka på. Den skar ju för ett tag sedan när min dotter var på väg till jobbet. Ny kolv och cylinder monterade jag dit och ett original avgassystem. Den går inge bra strypt! Men funka med viss teknik att hantera gasen. Har väl inte gått 100 mil sedan renoveringen. Får se hur det går hos Besikta, ljusbilden är jättekonstig och ej justerbar....

  9 mil på denna igår, vart på garagebesök hos vänner, det blev fika och tilltugg! Jag var välklädd och det var skönt, jobbar man på så blir det ett ok tempo!

  Gott att kört hoj igen, även om den var liten! Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 24 / 4 - 2013 07:09 | Kommentarer: 0

  Tisdag 23 april: 1872

  Hej, efter 10 dagar på Mallorca med 8 i solsken och blå himmel och 2 med lite moln har jag bytt ras, ifrån Viking till Rödskinn. Vart nerbjuden till min bror som har sitt andra hem där nu! Sydöstra Mallorca, dess största naturhamn, Porto Colom. Med några hotell som fortfarande var vinterstängda, de flesta hus/villor likaså men om några veckor börjar högtrycket och befolkningstalet växer på Mallorca, så även då i denna mysiga lugna gamla hamn och fiskesamhälle, 15 minuter ifrån de vackra grottorna i Porto Cristo, 15 minuter ifrån den fina lördagsmarknaden i Felanitx. Massor med badvikar på nära håll. 15 minuter till en mysig strand med Regaai-bar, Jamaica rythmer. 40 minuter till Palma och dess puls.. turiststråk i gammla staden.

  P:Colom, ett lugnt fint ställe med bara några hotell, en underbar golfbana Wall Dor 5 minuter utanför stadsgränsen, brorsan och hans familj gillar golf lika mycket som jag gillar sporthoj, kan tänka att de har ett gäng drivers i golfförrådet!!! Härliga morgonpromenader innan frukost, brorsan ville ha tempo så han blev svett och brände kalorier, jag hamnade på efterkälken hela tiden ville inte få höftledsvärk, gobben är välannvänd......, 11-pilsner på någon bar utmed långa kajen. Sol och bad mitt på dagen med tyken het sol. Ibland vind som lura en..... sedan sved skinnet på natten! Mat i lägenheten ordnade brorsan... jag disken! Ett antal bilrundturer, O Corsa... vi brände ca 120 Euro på soppa, ett antal varv runt ön ungefär!

  Just nu verkar det råda hojfeber på Mallis...... cyklister utan motor överallt, och så proffsiga dessa glada amatörer, motionscyklister ser ut, raceoutfitt hela vägen. Lättviktshojar, kolfiber och titan.... mumma! Alcudia, semesterorten i norr verkar vara cyckelmecca, och denna aprilmånad behöver cyklisterna inte slåss med badgäster om service. I bergskedjan norr om Palma, väster om Alcudia, tighta vägar som i Alperna, bussarna i hårnålarna tog hela vägbanan.... så även cyckelklungorna. Personligen hade jag aldrig orkat cyckla upp för berget även om hojen var Top Notch en 5 kilos variant, nedför med låsta bromsar... De hojade upp en bit, fikade på Repsoltappen, no petrol!!!. Så cyckla de ner till havet på andra sidan.. Port de sa Calobra.. lunch där och tillbaka igen. 60 kilos gobbar till de med lätt ölkista.. 80kg .. och många hojbrudar. Siccka energiknippen. Där sitter vi i airconditonCorsan och stönar över utsikten, vägkant-stup! Och de rullar på i över 60 km i nedförsluten.. 

  Palma, det var ett skotermecca, herrejösses vad skoters! Riktiga motorcyklar på Mallis, de verkar vara få! Ön är ju inte så stor, kanske inbjuder de inte ändå bra vägarna till hojåka. Sporthoj? Nej! Några få klungor med choppers, hyrhojar och Tyskreggade. Chopperö? 2 hjul och Mallis, boende i Alcudia, hyrhoj, lättvikt och ett gäng hojvänner, spänn på föttera på pedalerna. Vatteflaska med energidryck, energibars i fickorna. Lite pengar till energikrubb på uterestaurang och Mallis blir ett paradis. Inget avgasvrål, inga avgaser och vackra vyer! 

   10 dagar på Mallorca, bästa tiden om bad i havet inte har prio 1, Nu blommar nästan allt. Om jag åker dit igen blir det i maj månad och med min fru. 10 dagar är ok, inte mindre! Ok behöver inte MagaLufs och Palma Novas turistpuls så en ort som Porto Colom är just fine! Kan ju hyra brorsans lägenhet! Vi får se! Toyman!

  Tack brorsan får att du såg till att jag kom till Mallorca och att du tog hand om mig, körde runt mig och guidade mig lite i Mallorcas story! 

  Till helgen... öppet hus på bilprovningen i Kungsbacka, behöver få dit några hojar! Ge mig Mallis-sol! 

   

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 23 / 4 - 2013 06:27 | Kommentarer: 2

  Söndag 14 april: 1640

  Har rymt hemifrån, stuckit ner till brorsan i värmen. badat i pool och har det gott. Hojväder helt klart, gott om tvåhjulingar, men det är pedaler på de flesta och folket har kortärmat och cyckelbyxor med inbyggda gelklossar! Skinnet börjar bli rött och frågan är,,,, åker det utav eller blir jag som lokalbefolkningen mörkare i skinnet? Gott att bara slappa lite och ta det jäkligt lugnt. Toyman

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 14 / 4 - 2013 07:13 | Kommentarer: 0

  Onsdag 10 april: 1067

  Börja i rätt ände, bra kläder. Nya skinnet, satt lagom tight, precis så jag kunde komma ur det utan hjälp! Känndes bra! Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 10 / 4 - 2013 16:25 | Kommentarer: 4
  Onsdag 10 april: 1002
   
  Har jag sugit i mej lite för mycket Grappa nu..... detta nedan lockar. Eller är det tidigare drömmar om en Lamborghini Countach på 70-talet och Ferrari Testarossa på 80-talet och sedan Ferrari F40 senare 80-talet, nu är väl drömmen en Ducati Desmosedici. Tror att kanske köpa något utav ovanstående är möjligt. Men tror inte att ha de i trafik är det, försäkringspremier..... servicekostnader....... Men bildrömmarna är ju gamla så de kanske faller in under någon klssiker-klausul. Någon som vet vad en Desmosedici kostar att försäkra, göra stor service på. Som de säger.... behöver du fråga detta.....! Ska du inte ha någon!
   
  Hur som helst.... en Italiendröm återstår, Bimota YB4IE 1988/89, dessa verkar inte lätta att finna. Vart ju ner till Italien i höstas och skulle köpa en, blev ej som planerat. Så till Italien för att köpa en hoj känns lite främmande nu..... språket och humöret!
   
  Tidigare Italiendröm... nu Kinadröm, Benelli Tornado 900 "LE", Öhlins och kolfibervarianten. Inte lätt finna heller och mycket högt pris.
   
  Kanske är detta platsen att träffa på Bimotos, Benellis, Aprillis, Guzzis och Ducatis..... 
   
  Någon som är bekant med träffen, brukar det vara 22 fordon eller över 100..... 200? 
   
   INBJUDAN - Italiensk träff Krapperup Slott 1 maj

  Träffen är öppen för ALLA italienska fordon. Klubbarna för Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Maserati, Ferrari och Ducati har fått inbjudan. Arrangör är Fyrklöverbladet Skåne.
  Krapperup Slott ligger tre mil norr om Helsingborg, strax söder om Kullaberg och Mölle. Se även www.krapperup.se
  Du är mycket välkommen med ditt italienska fordon. Inget inträde och det behövs inte heller någon anmälan.

  Kollade hemsidan... där står inget i programmet! NADA! 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 10 / 4 - 2013 08:48 | Kommentarer: 4

  Tisdag 9 april: 890

  Ser bra ut ute, men 7 minus!

    I söndags, ner till låsta gården, flytta runt släp, kände för att få till däcksbytetvätt eländet. Efter att vändt och vridit på 20 däck, avfettat osv är man rätt trött i armarna likvärdigt med ett gympass. Nu ligger 20 däck i Ducaton, ska köras till annan plats, däckkällare! 2 bilar kvar att ordna till.

  Att va nere på söndagar och jobba på gården är jättebra, inga främlingar som är där, gårdens grindar är då även dagstängda. Man kan breda ut sig lite och parkera som man vill. Samtidigt är det lite ensamt jobba vara där ett 6 timmars pass. Men mitt i jobbet kom ZOO handlare Peter dundrande med sin fina Harley Davidsson. Vi fikade och jag visade garaget....... konstigt! Peter trodde det bara var Hondor i mitt garage! En trevlig fikapratstund blev det, i 20 årsåldern åkte jag med i hans Raggar-bil... Chrysler Corporation ..Chrysler Valiant .. modell,  Plymouth Barracuda 1965. Bilden är tagen 1973, sensommaren i Fjärås inte många 100 meter ifrån Lygnern. Usa bil 1973 och nu USA hoj 2013. Såg att bilen fortfarande lever i Sverige!

   Peter skulle hem fixa grillen..... jag skulle avfetta några fälgar och tvätta lite till. Städade lite, utan åkmaskin och vinterdäck i garaget synes möjlighet till lite hojpyssel. Toyman

  Vilodagarna kommer snart...........   har jag tur så är gruset uppsopat efter dessa....... KÖRA HOJ!

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 9 / 4 - 2013 07:51 | Kommentarer: 0

  Söndag 7 april. 740

  Rätt ok ute, någon plusgrad och morgonmolnen är borta. Men ser att vita gäss går på vågtopparna nere i Onsalafjorden. Trädgårdsjobb ska vara vårvarmt mysigt... jag åker nog ner till garaget och tvättar utav vinterhjul innan lagring! 5 fordon..... 20 fälgar.... puuust!

  Hitta stor kärra! Inte lätt men den jag fann rymmer 5 hojar om jag packar ok!. 4 hojar är perfekt! Lättlastad! 4 ok sommardäck och 4 vintehjul med ok mönster och dubb följde med. Visar sig efter ett tag att bakluckan som är bytt/nygjord är för trång, behöver hjälpmedel för att få stängt (typ tung gummiklubba) och rätt jobbig få upp och jävligt tung! Gaskolv sönder. Ny gaskolv monterad men luckan måste plockas isär och förminskas 4-8 mm. Sommarjobb.

  När vinterhjulen skulle på i höstas så visade det sig att 2 utav sommarhjulen som plockades utav vart körda med låst broms ... platt yta utan mönster = skrot. Efter ett tag, typ till Borås Åhaga-mässan tappade ett däck luften på ett dygn helt och hållet. Visade sig hos gummiverkstaden att regummeringen/slitbanan höll på att släppa på grund utav ålderskrämpor. Nytt vinterhjul, vart rätt nervös över de andra 3. Mera mil avverkades (Mässan Halmstad Arena) och ett till däck började pysa. Höll sedan luften. Nu upp till mässan Elmia/Jönköping, 2 hojar i bilen och 4 i släpet plus lite grejer, totalvikt kanske 5 ton, rullar på bra. 6 km innan Ullricehamn, kollar bak i backspegeln och har fätt däcksexplosion på ett släphjul. Gummifirma rycker ut och hjälper mig med nytt vintedäck! Nu 2 nya vintehjul.. känns lite tryggare. 1 vända till tur och retur KBA/Jönköping. Nu med domkraft och extrahjul i trailern. 4 dagar mässa, dags att lasta för hemfärd........... punktering på ett däck. Byte till medhavda reservhjul, sommardäck! 2 ok vinterhjul, 1 ok sommarhjul och ett gammalt vinterhjul. Skulle jag komma hem? Jag tog fel beslut när första däcket byttes ut och jag blev medveten om de åldersstigna däcken, men hoppades det skulle klara sig dessa några intensiva veckor. Istället vart det ont i magen...... jag är en idiotsnåljåp! Ingen Murphy här::::

  Nu dags för sommarhjulen, hittar inga 13 tummare "C"däck med 6 lagers cord! Så det blev nya 14 tums fälgar och grymma 6 lagers däck. 3.5 kg i varje. Ser gott och säkert ut och så lätt kärran rullar! Plånboken blev tom på 6 långschalar!

  Över är 2 13 tums begagnade sommarhjul och 2 13 tums nya dubbade vinterhjul........... vad göra till vintern... höstvemod!

  CastrolHondan 1994 i sin första tappning 1994 i Holland! 

  ca 1 min i filmen dyker en RC45a upp, den är nu i Sverige och på Mässan i Jönköping vart den med i montern, se bild. Om allt går väl kommer den med till Tjolöholm Classic och kommer då startas upp där, kuggdrivna kammar utan fjäderförspänning utav drevglapp....... tänk oljud!  

  Länk: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_i2lNywFZXk#!

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 7 / 4 - 2013 08:38 | Kommentarer: 0

  Lördag 6 april: 557

  Rovdjuret, besten var i A-hallen, ljudhallen. Där var en speciell avdelning utan dagsljus och allmänbelysning. Bara riktad belysning osv: Skaparen utav detta fordon och upplägget på montern var grymmt entusiastiskt. Så mycket energi det var nedlagt. Om bilen var snygg ska jag inte ge mig in på, men uj uj va jobb och tanke det var nedlagt i denna skapelse! 

  Lamborghinin... Gallardon. Typ 1 dags foliering. En sådan bil...... whowww på min parkering! Ja tack. Men folieringen hade åkt bort fortare än kvickt....

  Snygg bil i jobbet är inte fel! Toyman.... gillar tunga fordon! 

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 6 / 4 - 2013 07:41 | Kommentarer: 0

  Lördag 6 april: 554

  4 hjulingar, oj oj oj! Så många de va, till detta hade de behövts minst 2 mässdagar. Jag hade en 1/2 timme. Nästa år ska jag vara besökare och tillbringa 2 dagar där, kolla allt!!! Alla modifieringar, trimningar, lackeringar och homemades........ PÅSK 2014.... a walk in the paradise.

  Begrunda all tid som lagts i garage, i skaparprocessen. 6-4 eller 2 hjul! Spelar ingen roll. Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 6 / 4 - 2013 07:20 | Kommentarer: 0

  Fredag 5 april: 281

  Vinnare: Kategori "RACEBIKE" på Elmia 2013 

  Motor-renoverad, här... länk  http://www.se-el.se/

  Byggd utav, här... länk   http://www.facebook.com/adam.nestor.9?viewer_id=0

  Underbar Cafe.... Caferacer! Toyman 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 5 / 4 - 2013 08:29 | Kommentarer: 0

  Fredag 5 april: 280

  Gillar folk som försöker..............

  Bonneville Salt Flats Utah USA 

  2012: AMA National LAND SPEED RECORD: Tom Joergensen.

  Knucklehed. FHP. 1348cc. Kompressor. Ram Panhead 1952...... 

  Rekord år 2012 i sin klass.... över 150 mph = över 240 km/t 

  Skulle vilja pratat med Tom om detta osv: Toyman 

   

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 5 / 4 - 2013 07:57 | Kommentarer: 0

  Fredag 5 april: 277

  Långfredag till annandag Påsk, 4 mässdagar. 30 timmar öppet plus lite tid före öppnande och vid stägning. Hann jag gå runt och kika, det var dåligt med detta. Några snabba utflyckter om vardera någon halvtimma.... så att ge ett omdömme om mässan..... inte så lätt. Så jag förmedlar bara några bilder och vad en del besökare sade. Typ oj oj oj vad grejer det finns att kika på. Större mässyta än någonsin, B-hallen är mycket större än tidigare.

  Jag vart ju här för 5 år sedan med 10 hojar, 5 år...... en annan tid. Det ekonomiska klimatet rådande nu speglar sig i allt. Men känns som om bygglädjen, oavsett vad..... frodas ändå! 

  Nya ägare till detta mässconcept, hoppas de ej ändrar för mycket, hoj/bil-byggare, raceare osv behöver denna typ utav mässa för att visa upp sig, mötas och skapa bredare nätverk. Och publiken..... nytt rekord några 10-tal ifrån 80,000 gillar detta. Bilmässor.... MCmässor och fackmässor är jättebra. Denna typ utav mässa är kanon för alla som gillar motor..... all kinds! Toyman

  Bilbilder kommer i helgen.... a few! 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 5 / 4 - 2013 07:05 | Kommentarer: 0

  Torsdag 4 april. 115

  Hojarna som var med!

  1. Honda RC51 SP1 Byggd på HRC bandet
  2. Suzuki GSXR 750SP Limited Edition 200ex
  3. Yamaha YZF750SP Limited Edition
  4. Honda RC51 SP2 Byggd på HRC bandet
  5. Kawasaki ZXR750R "91" Limited Edition
  6. Ducati 916SP Limited Edition 400ex
  7. Ducati 996R Limited Edition 500ex
  8. Suzuki GSX-R 750R
  9. Bimota SB7 Limited Edition 200ex
  10. Aprillia RSV 1000 Limited Edition
  11. Ducati Desmosedici Limited Edition 1500ex
  12. Honda RC45 Castrol Edition. Limited to few!

   

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 4 / 4 - 2013 05:21 | Kommentarer: 0

  Torsdag 4 april: 115

  För 5 år sedan vart jag här på mässan också, 10 hojar i montern och stod i d-hallen. Mitt minne säger mig att jag såg mycket mer mc-kläder på folk, typ t-shirts, jackor och keppsar. Tanken fanns att göra som då, bjuda in dem och ta ett kort, vart inget med detta i år. Synd! Vart det den isande vinterkylan ute som förändrade klädvalet....? 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 4 / 4 - 2013 05:07 | Kommentarer: 0

  Onsdag 3 april: 73

  Mina montergrannar på Bilsport Performance & Custom Motor Show påsken 2013. 

  Bilsportens Mecca en gigantisk show, inte lätt att få en syl i vädret där, Ljudet ifrån bilarnas ljudanläggningar var som om de var som brudarnas tuttar, visa upp... kom och kika (lyssna) basen dunkade så hjärtat slog frivolter...... vissa tuttar kanske gör så ochså. Kepsar, energidryck och polermedel och  jätteturbos. Drifting, dragracing, streetracing, ljudracing och polerracing! Militären var där med 2 mediumtanks ochså.

  Inte lätt bara ha 2 hjul då, klart 80,000 besökare bjöd på många mcintresserade också! 

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 3 / 4 - 2013 20:08 | Kommentarer: 0

  Onsdag 3 april: 15

  12,15 fortfarande i morgonrocken. Kroppen protesterar vilt mot de senaste 8 dagarnas misshandel, 2 dagar, böka ock knö plus bilkörning, 4 dagars stående med korta steg i monterpromenadtakt och så ytterligare 2 dagar böka och knö i stora drag. Påsk har det varit? Mest känns det i händerna, stela, såriga och valkiga!

  igår! Efter en omtummlande morgon med felsökning på Turbobilen (GTI n) utan oljetryck.... lampa och WARNING! så kom jag iväg åter upp till Elmia. Städning pågick och det var inte många fordon kvar. Min montermatta var borta, någon hade roat sig med att sätta sitt-dockan på Suzukin. Dockan är i 5 delar och kolappsade, lös bål med 2 lösa armar hängade i t-shirten och på andra sidan ben och underkropp. OK vad då då-.... jo märken i lackeringen. Klart en blir lätt pissed! Vad göra ..... NADA!

  Lasta gick bra med lite hjälp. Hann precis till Mothers Harleyshop och återbördade Desmosedicin. Pris 533,000.-- på blocket pruta hårt så kanske den blir din... typ - 15%, kanske!

  Hem och öppnade portarna, fullt med grus på golvet och alla hojar stod med nosen åt fel håll, Sopa, flytta, sopa, flytta och så sakta baxa om hojarna. Så in med dagens lass, de kom in åt fel håll också och fick vändas.... låter som en baggis men inte i mitt trånga garage! 23,00 var det dags åka hem!

  Glad påsk igen på er, jag hade faktiskt kul på mässan men missade påskäggen och familjen . Toyman

   

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 3 / 4 - 2013 12:24 | Kommentarer: 0

  Tisdag 2 april: 0

  Nu e de lugnt, snart iallafall. 1 vända upp till Jönköping idag. 5 hojar står kvar där. Sedan är det läge sänka ner pulsen till tomgång!

  79504 besökare, publikrekord med 10% ökning ifrån förra! Gavs möjlighet se en ny Desmosedici och CastrolHondan som tävlat i SuperBikeVM på Assen i Holland 1995. Gott om folk stannade till och fundera, läste prislappen på Desmosedicin..ö. 533.000.-- tänkte till igen!

  De 10 SuperBikehojarna då... Svarte Aprillian var populär, blå/vita Suzukina var populära, annars så var det det Italienska mcmodet som stod högst i kurs. 916...... klart högst. Bimotan förundrades en del över!

  Mest plåtad utav tvekan var Desmosedicin, TILL SALU! ! 1 visitkort följde med till Norge, Oljepengarna kanske tömmer Sverige på denna ochså. För några år sedan var 2 till salu samma år, de exporterades ut ur Sverige. Ska du ha en Svensksåld.... tveka inte, finns på Mothers Harleyshop i Mölndal. Hojen är ny! 

  Missa du Castrolhondan........ synd! Kanske kommer den ställas ut på Tjolöholm Classic i maj!

  Nu ska jag ner till garaget och sopa ut trailern ifrån igår, fick rulla hojarna en bit i vattensöl igår för att få lastat, idag hoppas jag kunna köra in i hallen för att lasta de sista. Är ju ensam så det skulle underlätta. Igår var det jag och sonen, men hela grejen tog 8 timmar, idag tillkommer att köra upp dit. Gott att solen skiner.

  Hoppas den skiner även på er. Mvh Toyman 

  Bilder kommer vid annat tillfälle! 

  LÄNK TILL DEL  20. BLOGG KVARTAL 1 2013:   http://www.sporthoj.com/blogg/?toyman20

  Publicerad av: Toyman | Tidpunkt: 3 / 4 - 2013 09:54 | Kommentarer: 3
  Annonser
  Inga annonser hittades.
  Bestämde du dig för ny MC efter besöket på MC-mässan 2015?
  Ja
  Nej

  [ Visa resultat ]
  Garaget
  2002 yamaha dragstar 1100 av jånas

  1982 kawasaki z550 ltd av jånas

  1973 jag caferacer zundapp av jånas

  Bloggar
  Bilprovning... av Toyman

  Sugar Skull Girl MC av Jolinefin

  Träningsvärk av mekhelg av Ulvhamne